Arhiva » Vesti » RTV Novi Pazar 16.11.2017

SDP Prijepolje: Ima li smisla besmislu stati na put ?

RTV Novi Pazar četvrtak, 16. novembar 2017.

U saopštenju za javnost Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije u Prijepolju stoji: ‘’Opšta dilema normalnih ljudi kojih je na žalost svakim danom sve manje, jeste : da li zaploviti nizvodno rijekom besmisla koja svakog časa sve više nadolazi i koja ruši sve pred sobom, ili stati u odbranu sebe samog i svega onog što se izgrađivalo u tebi cijeli život. Taj unutrašnji materijal je totalna suprotnost onom ljigavom fluidu koji se danas lako provlači kroz rupe i kratere društva zapljuskujući svakoga od nas, koji farba i transformiše nenormalno u normalno, koji krađu i bezakonje lako i bez problema ozakoni. Fluid u kojem ološ postaje avangarda, a šljam i glib plivaju na površini dok se pošteni, napredni i moralni dave u bujici nepravde. Ovo je slika manje više cijele planete ali ja ću se zadržati samo na lokalu tj. na teritoriji do skoro naše prelijepe opštine. Sredine koja je dugo odolijevala besmislu i svemu onom što ta pošast donosi sa sobom. Za kratko vrijeme svi se uvjerismo da i nemoguće može postati moguće. Moguće je bez problema kupovati glasove na izborima, kao što je moguće ono što niko u Prijepolju nije smio ni pomisliti, a ne učiniti, formirati čisto jednonacinalnu vlast, a poslije toga svakoj besmislici su vrata širom otvorena. Moguće je kupovati skupi namještaj bez tendera. Voziti službene automobile kao svoje. Tući se na opštinskim manifestacijama kao na vašaru. Pronevjeriti ogroman novac koji je predviđen za nadoknadu štete od poplava. Pa je moguće asfaltirati puteve preko svojih imanja sve do štala i vikendica opštinskih funkcionera. Moguće je da vam sokaci dužine cijelih 40 m postanu “kapitalne investicije” i koji se asfaltiraju tako što se dobro pripreme grabuljama i motikama, a onda se po utabanom šljunku razastre 2-3 cm asfalta specijalnim lopatama sa krivim držalicama, pa vam te uličice ubrzo postanu lijehe u kojima uspjeva maslačak. Moguće je da vam brdo smeća postane zaštitni znak na ulasku u grad. A investitore iz Turske koji nam izgradiše škole, vrtiće, Dom kulture i bolnicu opremiše, opštinska vlast ignoriše ne želeći sa njima čak ni kafu da popije, samo zato što su te investicije dogovorene za vrijeme prethodne opštinske vlasti, ili možda zato što su baš Turci… Uvjerismo se da je moguće poskupljati grijanje i kad mazut pojeftinjuje, nije li to besmisleno? Smeće i voda za tričavih 50 % poskupe, a cijela država bruji od hvale kako će penzionerima biti mnogo, mnogo bolje. A da besmisao bude potpuna, u istom danu genijalci smisle kako da mirno vladaju do kraja mandata, smatrajući da je sve na prodaju, eto dadoše odbornicima po 10.000 din. mjesečno, bez obaveze da dolaze na skupštinu ili bilo šta progovore za govornicom. Samo treba da glasaju i da ćute. Da li će odbornici pozicije baš svaku besmislicu podržati ostaje da se vidi, poznajući neke ja se nadam da neće.

Da li imate drugi izraz osim besmislica ako odbirnik vladajuće stranke na skupštini izjavi da je privilegija živjeti u stanovima, a u kojima nemate nikakvu drugu alternativu osim daljinsko grijanje? Koji izbor imaju ti građani? Šta je uloga vlasti u Prijepolju? Je li da sebi svakim danom stvara nove privilegije zapošljavajući rodbinu i povećavajući sopstvena primanja, ili da brine o svim građanima čineći nam život lakšim i ljepšim? O ekonomiji i privrednom ambijentu neću ni da pišem jer to je materija koju oni niti mogu, niti hoće razumjeti…

Besmislice i laži koje nam preko društvenih mreža plasira predstavnik vlasti bez obrazovanja i prednjih zuba, kao i haranga koju lokalna vlast vodi preko televizije koja je samo za to plaćena tretirajući opoziciju kao državne neprijatelje, obesmišljavaju demokratiju i nameću pitanje je li ovo povratak u jednopartijski sistem? Da besmisao bude potpun, primjetno se trude i predstavnici ostalih medija, pa novinarka sa skupštinske sjednice izvještava na način da su “neki odbornici opozije nešto govorili i predlagali…” a opet drugi, kao važnu vijest u udarnom terminu dnevnika, objave da će ubuduće odborničku grupu SDP predvoditi novi predsjednik. Takva “greška” se ne pravi slučajno jer se ovakva vijest provjerava dva puta prije objavljivanja. Ovi primjeri su najgrublje gaženje novinarske profesije i pljuvanje po sebi.

Svaka sličnost u ovom tekstu je namjerna, a svi oni koji se prepoznaju neka znaju da sam baš na njih mislio.

Nama koji nećemo da se pomirimo sa uvođenjem sjevernokorejskog sistema u Srbiji ne preostaje ništa drugo do da još jednom citiramo velikog pjesnika Vladislava Petkovica Disa: “Ima li smisla besmislu stati na put?” Eto, mi odbornici SDP-a stojimo i stajaćemo dok god ne ispratimo i ovo ludilo kao i ona prethodna koja su protutnjela ovim prostorima’’, stoji u saopštenju za javnost Opštinskog odbora SDP u Prijepolju koje potpisuje predsednik Esad Hodžić.

Podeli


Objavljeno na sajtu rtvnp.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Prijepolje Rijeka SDP

©2018 Netmark d.o.o.