Arhiva » Vesti » Sandžak press 17.11.2017

Prijepolje dobija zatvoreni bazen – Tender za izvođače radova početkom 2018.

Sandžak press petak, 17. novembar 2017.

Opština Prijepolje dobila je načelnu saglasnost od nadležnih iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije za finansiranje izgradnje zatvorenog bazena u ovom gradu, prenosi PP media.

– Još nismo odredili tačnu lokaciju gdje će se bazen graditi. U rebalansu budžeta, koji ćemo usvojiti na narednoj Skupštini, planiraćemo sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju bazena, zatim ćemo po ubrzanoj proceduri raspisati tender i odabrati firmu koja će obaviti taj posao, da bi već početkom 2018. godine mogli da raspišemo tender za izgradnju bazena – ističe Zindović.

On kaže i da sve indicije ukazuju na to da bi bazen mogao da bude smješten u sklopu gradske Osnovne škole Vladimir Perić Valter.

– Uspjeli smo da obezbijedimo sredstva za kompletnu sanaciju školskog kompleksa uključujući tu i sportsku dvoranu. Razmišljamo o tome da i bazen bude smješten upravo u sklopu škole, ali postoje i drugi prijedlozi – tvrdi Zindović.

Inače, ove jeseni u toku su brojni infrastrukturni projektima u Prijepolju. Ulaže se u putnu infrastrukturu, zatim u građevinske objekte, a radi se i na zamijeni ulične rasvjete.

– Ono što ne bude stiglo da se završi u toku ove kalendarske godine, biće nastavljeno u narednoj godini. Značajan dio novčanih sredstava za ove projekte obezbijeđen je zahvaljujući dobrim projektima iz državne kase, ali i od Evropske unije, Progresa i Turske razvojne agencije – zaključio je predsjednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović, prenosi PP media.


Objavljeno na sajtu sandzakpress.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.