Sandžak press

Vlada Švajcarske podržala razvoj eUprave u Novoj Varoši

Sandžak press pre 14 sati
Nova Varoš – Trideset i pet lokalnih samouprava u Srbiji, među kojima je i Nova Varoš, će uz podršku Vlade Švajcarske preko programa Swiss PRO imati mogućnost da unaprede kapacitete za elektronsku upravu i pružanje elektronskih usluga građanima… »

BNV traži otkrivanje posmrtnih ostataka žrtava u Sjeverinu

Sandžak press pre 14 sati
Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) zatražilo je danas od nadležnih državnih organa hitno otkrivanje i identifikaciju posmrtnih ostataka žrtava u Sjeverinu i drugih zločina počinjenih nad Bošnjacima u Sandžaku i njihovim porodicama. Pre 27 godina… »

Migranti među točkovima autobusa iz Novog Pazara

Sandžak press pre 15 sati
Carinici na Gradini su zabeležili nesvakidašnji pokušaj ilegalnog prelaska granice dvojice alžirskih državljana, koji su spriječeni da u našu zemlju neopaženo uđu iz Bugarske, skrivajući se na osovini između zadnjih točkova autobusa. Ilegalni… »

Tutin: Zakup poljoprivrednog zemljišta na 10 godina

Sandžak press pre 14 sati
Poljoprivrednici sa područja opštine Tutin mogu od ove godine, a na osnovu Odluke Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, da dobiju u zakup poljoprivredno zemljište u državnoj svojini na period od 10 godina. Adnan Muminović iz Odsjeka… »

NVO: 27 godina zločina u Sjeverinu

Sandžak press pre 14 sati
Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda i Fond za humanitarno pravo saopštili su danas da ni posle 27 godina potraga porodica za posmrtnim ostacima žrtava zločina u Sjeverinu nije okončana i da je neprihvatljivo da institucije Srbije… »

Medresa „Gazi Isa-beg” raspisala konkurs za radna mjesta nastavnika

Sandžak press pre 9 sati
Na osnovu člana 42. i 49. Statuta Medrese „Gazi Isa-beg” u Novom Pazaru, a u cilju unapredenja vaspitno-obrazovnog procesa, Uprava Medrese „Gazi Isa-beg” raspisuje KONKURS za radna mjesta nastavnika na predmetima: kiraet, akaid, fikh, ahlak… »

Sandžak Media u okviru Sajma medija organizuje panel: ETIKA U MEDIJIMA

Sandžak press pre 14 sati
Sandžak Media u okviru Sajma medija i marketinga u Beogradu organizuje panel na temu: ETIKA U MEDIJIMA Govore: – Narodni poslanik, predsjednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo akademik Muamer Zukorlić. –… »

Dr. Fehratović u Skupštini Srbije o zločinu u Sjeverinu: Sramota za sudstvo, žrtve još čekaju pravdu

Sandžak press pre 14 sati
Narodni poslanik u Skupštni Srbije dr. Jahja Fehratović u svom obraćanju poručio da je sramota za sudstvo što žrtve zločina u Sjeverinu još uvijek čekaju na pravdu. “Bol svih građana R. Srbije, Balkana, Evrope i svijeta jer su na današnji dan… »

U Raždaginji ko nije dao pare nije dobio ni put

Sandžak press pre 15 sati
Od prašine se u selu Raždaginja ne može živjeti, pogotovo u dijelu gdje puta nikako nema, mada nema ni ulične rasvjete. Mještani, kažu, vlast podijelila Bošnjake, na one lojalne stranki na vlasti i one druge. Priča iz Sjenice uvijek ima dva… »

Nova teretana i produžena trim staza na Borićima

Sandžak press pre 15 sati
Direktor Sportskog saveza Novi Pazar Emir Mehmedović pozvao je sugrađane da koriste nove sportske sadržaje na Borićima, na putu prema Đurđevim stupovima. “Svedoci smo brojnih i kontinuiranih radova na polju sportske inftastrukture. Urađena je… »

Sandžak press, najnovije vesti »