Sandžak press » Vesti dana

http://www.sandzakpress.net

Sandžak press

Presječen lanac trgovine drogom u Novom Pazaru: Policija zaplijenila tri kilograma marihuane

Sandžak press pre 18 sati
Novopazarska policija je zaplenila više od tri kilograma marihuane i uhapsila M.L. (38) iz Novog Pazara i A.T. (32) iz Sjenice, zbog sumnje da su neovlašćeno proizvodili i stavljali u promet opojne droge, saopšteno je iz policije. U policiji navode da su sinoć, oko 22 sata, zatekli osumnjičene... »

PRIZOR KAO IZ HOROR FILMA NADOMAK PRIJEPOLJA: Na seoskom putu nađeno ljudsko stopalo

Sandžak press pre 20 sati
U prijepoljskom prigradskom naselju Suvodo, na seoskom putu, u nedelju kasno popodne nadjeno je ljudsko stopalo u fazi truljenja, saznaje Kurir nezvanično. Stopalo je na seoskom putu primetio jedan od meštana koji se vraćao sa poljskih radova, pozvao je policiju pa je na lice mesta odmah izašla... »

Studentski parlament UNINP-a – Mi studiramo na najboljem univerzitetu!

Sandžak press pre 13 sati
OTVORENO PISMO SVIM MEDIJIMA Povodom pisanja Sandžačkih novina, a čiji su tekst preuzeli i drugi mediji, gdje se o događaju “Fashion and music event” piše na neprofesionalan, tendenciozan i način na koji ne dolikuje profesionalnim medijima obraćamo se javnosti sa porukom da je svaki napad... »

EKSKLUZIVNO – Smijenjen Hazbo Mujović!

Sandžak press pre 15 sati
Večeras je u Novom Pazaru održana sjednica glavnog odbora Stranke Demokratske Akcije Sandžaka, na kojoj je smijenjen, predsjednik Opštinskog Odbora SDA Sjenica, Hazbo Mujović. Mujović je u prethodnom periodu obavljao funkciju predsjednika SDA u Sjenici, kao i funkciju predsjednika opštine... »

Vučić odgovorio Zvizdiću – Nemam ništa protiv da pravite škole u Sandžaku i da im dajete ime ‘Bosna i Hercegovina’

Sandžak press pre 16 sati
Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, na konferenciji za medije u Beogradu burno je reagirao na izjavu Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Zvizdić je na tribini Stranke demokratske akcije (SDA) u Tuzli u subotu navečer, govoreći o regionalnim odnosima i... »

Turska da nastavi sa investicijama u Srbiji

Sandžak press pre 16 sati
Glavna tema razgovora tokom posete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Turskoj 7. maja biće nastavak političkog dijaloga, ali i privredne teme, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji će biti u srpskoj delegaciji sa predsjednikom. On je rekao da... »

Dr. Zukorlić sa delegacijom OSCE-a o situaciji u Sandžaku

Sandžak press pre 20 sati
Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i narodni poslanik dr. Muamer Zukorlić sastao se sa delegacijom OSCE-a koju je predvodila šefica Kancelarije OSCE-a u Novom Pazaru Mikaela Turman. Tom prilikom gosti su se interesirali za opće političko stanje u Sandžaku, sa posebnim osvrtom na eskalaciju... »

Cjelokupna nastava na bosanskom jeziku od 1. septembra u školi u Brodarevu

Sandžak press pre 20 sati
U prostorijama OŠ „Svetozar Marković“, u Brodarevu održana je tribina na temu „Nastava na bosanskom jeziku za učenike prvog razreda“. Organizator tribine bilo je Bošnjačko nacionalno vijeće u saradnji sa članovima Bošnjačkog prosvetnog saveta. Na zadovoljstvo organizatora i svih... »

Inđija – Novi Pazar 2:0

Sandžak press pre 13 sati
Fudbaleri Inđije pobedili su danas ekipu Novog Pazara sa 2:0, u posljednjoj utakmici 23. kola Prve lige Srbije. Strelci za domaći tim bili su Bojan Kovačević u 22. i Boško Gajić u 45 minutu. Najbolju priliku za Pazar propustio je Marko Vučetić, koji nije uspio da realizuje jedanaesterac u... »

Ja sam Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru

Sandžak press pre 13 sati
Povodom manipulacije koju su objavile Sandzačke novine, čiji je urednik nepoznat, imam potrebu da se sa poštovanjem i uvažavanjem obratim svojim sugrađanima ali i pripadnicima istih medija, na najvišem akademskom nivou. Obraćam se u svoje ime ali i u ime svih mladih, ambicioznih i... »

©2018 Netmark d.o.o.