Sandžak press » Vesti dana

http://www.sandzakpress.net

Sandžak press

Novi Pazar: Pomoć za 40 povratnika i interno raseljenih lica

Sandžak press pre 2 sata
Interno raseljena lica i povratnici po osnovu Sporazuma o readmisiji mogu da konkurišu za jednu od tri vrste pomoći za koje je grad Novi Pazar raspisao javne pozive, saznaje radio Sto plus. Konkursi za igradnju ukupno 10 montažnih kuća, 10 paketa građevinskog materijala i 20 grantova za... »

Protest roditelja i profesora Ekonomske škole zbog smjene direktora

Sandžak press pre 50 minuta
Roditelji učenika i profesori Ekonomsko-trgovinske škole u Novom Pazaru okuplili se danas ispred zgrade škole da bi iskazali negodovanje zbog smjene direktora ove škole Seada Ljajića, pred sutrašnju primopredaju dužnosti. Na funkciju novog direktora trebao bi, prema rješenju ministra... »

Okupljanje IT zajednice u Novom Pazaru

Sandžak press pre 38 minuta
Veliki odziv mladih IT inženjera i sadašnjih i budućih u subotu u Novom Pazaru. Profesija koja ima budućnost i u kojoj za sve ima mjesta. Pokretanje IT zajednice i u Novom Pazaru ima veliku ulogu u razvoju IT industrije. Što je IT zajednica jača, više je i onih koji dijele iskustva i znanje.... »

MUFTIJA DUDIĆ SA IMAMIMA MUFTIJSTVA BEOGRADSKO-NOVOSADSKOG

Sandžak press pre 1 sat
Imamima Muftijstva beogradsko-novosadakog. Sastanku je prisustvovao predsjednik Mesihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić koji je govorio o značaju džemata. Nakon njegovog izlaganja imami su podnijeli izvještaj o radu u svojim džematima i dogovorili aktivnosti za naredni period. Imami su se... »

U Sarajevu održana konferencija o vjeronauci

Sandžak press pre 2 sata
U organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH, a u saradnji sa Fondacijom „Konrad Adenauer“ iz Njemačke, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu 18. i 19. januara 2019. godine održana je međunarodna konferencija na temu „Doprinos vjeronauke kvalitetu... »

Od kolonizacije do dekolonizacije Kosova

Sandžak press pre 2 sata
Piše: Mehmed Meša Delić Srbija je povlačenje svojih trupa iz Albanije završila 24. aprila 1913. godine, po naređenju „Konferencije ambasadora“, koja je zaprijetila upotrebom sile. Na toj „Ambasadorskoj konferenciji“, Albanija je bila priznata kao jedna evropska država i zato je... »

Tači: Haradinaj treba ukinuti takse Srbiji i BiH

Sandžak press pre 1 dan
Kosovski predsjednik Hashim Thaci zatražio je danas od kosovske vlade da poštuje savjet SAD-a u vezi sa nedavno uvedenim taksama na proizvode iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine. On je rekao da američki savjeti ne treba da štete Kosovu, već da ga osnaže. „Aktuelna dešavanja i neke... »

Novi Pazar dobio trećeg notara, Sjenica i Tutin čekaju prvog

Sandžak press pre 17 sati
Javnobeležnička komora Srbije imenovala je Jelenu Fakić za notara za područje Osnovnog suda u Novom Pazaru i ona je danas počela obavljanje te djelatnosti, saznaje radio Sto plus. Njena kancelarija se nalazi na Keju 37. sandžačke divizije, bez broja. Jelena Fakić se ranije bavila... »

Ekonomska škola dobila novog direktora

Sandžak press pre 16 sati
Ministar Mladen Šarčević imenovao je danas novog direktora Ekonomsko-trgovinske škole u Novom Pazaru. Novi direktor ove srednje škole je profesor informatike u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Novom Pazaru, Ivan Veljković. On je na funkciju direktora zamijenio profesora fizičke kulture,... »

Odbojkaši Radničkog pobijedili u Novom Pazaru i obezbijedili plej-of

Sandžak press pre 1 dan
Odbojkaši Radničkog iz Kragujevca pobedili su u Novom Pazaru istoimenog domaćina sa 3:1 u setovima (25:16, 25:19, 21:25, 25:18), u utakmici 17. kola Superlige. Goste su do trijumfa predvodili Nemanja Stevanović sa 19 i Uglješa Ilić sa 18 poena, a pratili su ih Nikola Goić sa 12 i Milan... »

©2019 Netmark d.o.o.