Sandžak press » Vesti dana

http://www.sandzakpress.net

Sandžak press

Novi Pazar – Žena iz Kraljeva prešla na Islam i sada se zove Aiša

Sandžak press pre 7 sati
Večeras 18.11.2017. g. u Skender Kelebi ( Melajskoj ) džamiji je pred gl. imamom Medžlisa IZ-e Novi Pazar Asmir ef. C. zvanično prihvatila vjeru Islam A.A. iz Kraljeva i sebi uzela ime Aiša. (sandzaklive.rs)... »

Sandžak između Bosne i Srbije

Sandžak press pre 16 sati
Prostor na kome žive narodi Balkana, posebice Bošnjaci i Srbi, opterećen je brojnim, teškim, neriješenim pitanjima. Ovo nije nikakva „topla voda“, već dijagnoza stanja koju je neophodno iznova potvrditi ukoliko želimo da gledamo u budućnost, i u istu krenemo sa što manje otvorenih tema... »

SNS odlučio – nema vanrednih parlamentarnih izbora

Sandžak press pre 1 dan
Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) odlučio je da će beogradski izbori biti održani u martu, a republički kada za to bude vrijeme. Odlukom je potvrđen prijedlog vođe stranke Aleksandra Vučića. Vučić je ranije rekao kako ima dosta razloga za i protiv izbora, ali da je njegov... »

U decembru Kongres BDZ-a – Bit će utvrđena strategija djelovanja i poduzeti krupni reformistički koraci

Sandžak press pre 1 dan
U Novome Pazaru 18. 11. 2017. godine održano je Predsjedništvo Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka. Na sjednici su razmatrane realizacije prethodnih odluka i podnijeta informacija o aktivnostima u prethodnom periodu. Članovi Predsjedništva odali su priznanje narodnim poslanicima i... »

Zukorlić: ‘Srbija pretjerala prema Izetbegoviću; Bosna se ne cijepa bez rata; Sandžaku je potreban specijalni status’

Sandžak press pre 1 dan
Narodni poslanik muftija dr. Muamer Zukorlić gostujući u emisiji “Da se ne lažemo” kazao da je reakcija na izjavu Bakira Izetbegovića potvrda koliko su odnosi u regionu senzibilni. “Izetbegovićeva izjava ne zaslužuje tako oštru reakciju. On je iznio službeni stav BiH, da bi o... »

Nema oboljelih od malih boginja u Novom Pazaru

Sandžak press pre 1 dan
Na području Novog Pazara nema dece obolele od malih boginja. Ovo je za naš list potvrdio dr Šefadil Spahić, direktor Zavoda za javno zdravlje. – Međutim, zabrinjava činjenica da je i dalje nizak procenat dece obuhvaćene vakcinom MMR. Za devet meseci ove godine, ovom imunizacijom obuhvaćeno... »

„Himna sandžačkih partizana“ kao svjedočanstvo zajedničkih težnji Bošnjaka, Srba i Crnogoraca za očuvanjem posebnosti Sandžaka

Sandžak press pre 1 dan
Osjetio sam potrebu da u susret Danu Sandžaka, podijelim sa Vama jednu zaboravljenu pjesmu iz naše prošlosti: himnu slavne TREĆE PROLETERSKE SANDŽAČKE UDARNE BRIGADE, koja je i najzaslužnija, za formiranje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka ZAVNOS-a i... »

Nove prostorije za obolele od TBC

Sandžak press pre 1 dan
Pacijenti koji boluju od tuberkuloze od danas borave u adaptiranom delu Pneumoftiziološkog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru, saopštila je ova zdravstvena ustanova. “Zaseban deo, namenjen isključivo pacijentima obolelim od tuberkuloze, čiji se porast beleži u našoj sredini poslednjih... »

TINEJDŽER SILOVAO SESTRU – “Sreća da su ga uhapsili, ko zna šta bi radio drugim djevojčicama”

Sandžak press pre 1 dan
Strasti u Novom Pazaru se ne smiruju nakon što se saznalo da je tinejdžer romske nacionalnosti K. B. (17) obljubio sedmogodišnju sestru. Sugrađani su toliko ogorčeni da su hteli da linčuju silovatelja, koji je gnusno nedelo priznao. Policiju o napadu na dete obavestio je rođak, koji je... »

Mejštani Mazaraća uskoro dobijaju vodu

Sandžak press pre 1 dan
Oko 260 meštana u selu Mazarać kod Vladičinog Hana, trebalo bi uskoro da dobije vodu za piće sa gradske mreže, jer se izgradnja vodovodne mreže privodi kraju, a postvaljanje cevovoda u dužini od oko 3,5 kilometara već je završeno. Cevovod stanice za vodu u susednom selu Priboj, kapaciteta 3... »

Mugabe: Ostajem na vlasti još nekoliko nedelja

Danas  pre 2 sata  još 1 povezana

Vulin u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Danas  pre 5 sati  još 1 povezana

Vremeplov: Poginuo Dimitrije Tucović

RTV  pre 4 sata  još 1 povezana

Država traži vlasnike za 120 firmi

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana

Sudar na Gazeli: Dve osobe povređene

Blic  pre 7 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.