Sandžak press

Predsjednik ZSD-a u Švicarskoj: Buduće generacije moraju se sačuvati asimilacije, najveća odgovornost roditeljima

Sandžak press pre 1 dan
Povodom nacionalnog blagdana Dana Sandžaka razgovarali smo sa predsjednikom ZSD-a u Švicarskoj gospodinom Senadom Sejdovićem. Nakon i osme po redu uspješne manifestacije i divnog druženja uz posebne goste i prigodan kulturno-umjetnički program… »

Pazarska sofra na Dan tolerancije u Novom Pazaru

Sandžak press pre 1 dan
Povodom Međunarodnog dana tolerancije, Kulturni centar DamaD i Udruženje roditelja i prosvjetnih radnika “Partnerski za obrazovanje”, uz podršku mladih iz KUD-a Ras i KUD-a mladih Novi Pazar organizirali su javni događaj pod nazivom PAZARSKA… »

Denis Hodžić počeo da zarađuje sa petnaest godina, a danas se njegove usluge traže i na primorju

Sandžak press pre 1 dan
Od kada je, sa dvojicom braće, otvorio lokal “Korzo” u centru grada, Hodžić je toliko razvio posao da se njihove usluge traže čak i u Podgorici i na primorju. jelopoljca Denisa Hodžića (28) sugrađani poznaju kao čovjeka koji je od jednog od… »

Novi Pazar remizirao na Gradskom stadionu u meču protiv Kolubare

Sandžak press pre 1 dan
Fudbaleri domaćeg Novog Pazara i Kolubare iz Lazarevca odigrali su danas 0:0, u utakmici 20. kola Prve lige Srbije. Pazar je stvorio više šansi, a utisak je da je sudija Nemanja Gajdobranski propustio da za tu ekipu dosudi dva jedanaesterca. Prvi… »

Opstina Prijepolje raspisala je javni poziv za ostvarivanje podsticaja za ekonomsko osnaživanje žena u oblasti ruralne…

Sandžak press pre 1 dan
Prijepolje – Opstina Prijepolje raspisala je javni poziv za ostvarivanje podsticaja za ekonomsko osnaživanje žena u oblasti ruralne ekonomije, za dodelu bespovratnih sredstava ženama, nosiocima registrovanog poljoprivrednog gazdinstva starosti do 45… »

MOK donirao više od hiljadu naslova biblioteci FIS-a

Sandžak press pre 1 dan
Nastavljena akcija koju je pokrenuo Fakultet za Islamske studije pod sloganom “Pokaži brigu, daruj knjigu“. Članovi Muslimanskog omladinskog kluba uzeli su učešće u ovoj akciji i biblioteci Fakulteta za islamske studije donirali preko 1000… »

Zabrinjavajuće : Sandžak i Kosovo crne rupe Evrope

Sandžak press pre 2 dana
Ovu mapu su izradili međunarodni medicinski i sigurnosni stručnjaci organizacije International SOS Kada je riječ o općoj sigurnosti, stanje u dijelu Sandžaka koji se nalazi u Srbiji je lošije od ostatka Srbije, ali i regije a jednako kao na Kosovu… »

Ljekari joj rekli da dobro razmisli: Amela Šabanović iz Sjenice se čak pet puta porodila carskim rezom

Sandžak press pre 1 dan
I treći carski rez, zbog rizika po zdravlje majke, veoma je rijedak, a kamoli peti, kao što je to slučaj kod Amele Šabanović iz Kladnice kod Sjenice, koja je nedavno na taj način donijela dječaka. Kad se prije pet godina prvim plačem oglasila… »

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Nacrtom budžeta Republike Srbije za iduću godinu planirano je 926 miliona dinara…

Sandžak press pre 2 dana
Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Nacrtom budžeta Republike Srbije za iduću godinu planirano je 926 miliona dinara nenamenskih sredstava za rad lokalnih samouprava u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši, saznaje “PP Media”. Najviše novca, iz… »

Uhapšeni lopovi iz Prištine! Džeparili na pijaci u Novom Pazaru

Sandžak press pre 2 dana
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su S. Š. (1960) B. G. (1978), i F. A. (1962) iz Prištine zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili deset krađa i dve teške krađe. Sumnja se da su njih trojica od aprila ove… »

Sandžak press, najnovije vesti »