Sandžak press

Bošnjak koji se borio protiv OVK i NATO na Kosovu dobija ulicu u Novom Pazaru?

Sandžak press pre 3 dana
Murska ulica ubuduće će se zvati Ulica Nasera Vučelja, po Novopazarcu koji je kao pripadnik Vojske Jugoslavije poginuotokom bitke za karaulu Košare, 1999. godine, saznaje radio Sto plus. Odluku o promjeni naziva ove ulice razmatraće odbornici… »

SPP zahtjeva da vlada u ovom mandatu posebnu pažnju posveti investiranju u Sandžak

Sandžak press pre 3 dana
Narodni poslanici Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir i dr. Misala Pramenković u svojim obraćanjima kazali da SPP očekuje da vlada u ovom mandatu posebnu pažnju posveti investiranju u Sandžak. Istakli da je Sandžak proteklih 30 godina bio… »

Predsjednik Mešihata primio predsjednika Islamske zajednice Bošnjaka u Francuskoj

Sandžak press pre 3 dana
Dana 28.10.2020. godine, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić primio je Šefadila Ličinu, predsjednika Islamske zajednice Bošnjaka u Francuskoj. G-din Ličina je muftiju Dudića upoznao sa aktivnostima bošnjačkih džemata… »

Univerzitet Tripoli iz Libana čestitao dr. Giciću izbor za predsjednika Sabora

Sandžak press pre 3 dana
Bismillahi Rahmani Rahim, U ime Allaha Milostivog Samilosnog, Uvaženi profesore Envere Giciću, Allah te sačuvao! Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu! U ime Uprave Univerziteta u Tripoliju – Liban, kao i u svoje lično ime upućujem vam… »

Tandir: Lokalna vlast u Tutinu odgovorna jer građani nemaju vodu

Sandžak press pre 3 dana
Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir obraćajući se u Narodnoj skupštini Republike Srbije naglasio da je za to što građani u Tutinu nemaju vodovod, najviše odgovorna lokalna vlast koja se tamo ne mijenja već 20 godina. “Kada… »

Iz Novog Pazara stigle uznemirujuće vijesti o novom slučaju čedomorsta, otkrivamo šta je istina

Sandžak press pre 3 dana
Nakon što je u javnosti odjeknula vest o tome kako je E. K. (37) iz Novog Pazara prijavljena policiji u tom gradu kada se pojavila na odeljenju ginekologije u novopazarskoj bolnici sa bolovima u stomaku, te da je tada izjavila kako se porodila i… »

HAJKA NA PEŠTERSKO SMEĆE: Očišćene divlje deponije na Pešterskom polju

Sandžak press pre 3 dana
Društvo za proučavanje i zaštitu ptica Srbije i Turistička organizacija Sjenice očistili su jednu od sedam divljih deponija na teritoriji rezervata prirode Peštersko polje na Pešterskoj visoravni. Direktor Turističke organizacije Mihajlo… »

EKSLOZIJA KORONE U SRBIJI – Preko hiljadu oboljelih od korone u jednom danu, umrlo pet osoba

Sandžak press pre 4 dana
U Srbiji su u poslednja 24 časa registrovana 1.053 nova slučaja zaraze korona virusom i to od 9.430 testiranih osoba. Nažalost, preminulo je pet osoba. Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“, na respiratorima u… »

Diler uhapšen u Novom Pazaru: Policajci mu pretresli stan pa našli marihuanu i semenke kanabisa

Sandžak press pre 4 dana
Policija u Novom Pazaru uhapsila je muškarca (29) zbog sumnje da je neovlašćeno proizvodio i prodavao opojne droge. Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi I. H. pronašla 20,4 grama… »

NA KORAK OD VANREDNOG STANjA – U Prijepolju od korone oboljelo još 63

Sandžak press pre 4 dana
Na teritoriji Zlatiborskog okruga u periodu od 21. do 27. oktobra korona virus je potvrđen kod 117 osoba: Prijepolje 63, Užice 21, Požega 11, Priboj 8, Kosjerić 5, Arilje 2, Nova Varoš 2, Sjenica 2, Čajetina 2 i Bajina Bašta 1. Od početka… »

Sandžak press, najnovije vesti »