Sandžak press

Muftija Dudić primio predstavnike nevladinih organizacija iz regiona

Sandžak press pre 3 dana
Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 15.11.2019. godine, primio je Upravni odbor regionalnog projekta „Zajednica na prvom mjestu“, koji čine predstavnici nevladinih organizacija iz regiona, a čiji je cilj prevencija… »

U Beogradu osuđeni pripadnici Vojske RS za zločine nad Bošnjacima – 22 godine za ubistvo 11 civila

Sandžak press pre 3 dana
Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu danas je izreklo presudu Joji Plavanjcu i Zdravku Narandžiću, pripadnicima Vojske RS zbog ubistva 11 bošnjačkih civila tokom agresije na BiH 1992. godine. Plavanjac je osuđen na 15 godina zatvora… »

LIDL dobio građevinsku dozvolu za izgradnju objekta u Novom Pazaru

Sandžak press pre 3 dana
Nemačka trgovinska kompanija Lidl dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju maloprodajnog objekta u Novom Pazaru. Na parceli preko puta Kvantaške pijace biće izgrađen super market kao i trafo-stanica. Supermarket, površine nešto manje od 2.400… »

Studenti sa Harvarda napustili tribinu izraelskog konzula

Sandžak press pre 3 dana
Grupa studenata Pravnog fakulteta na Harvardu napustila je tribinu “Pravna strategija izraelskih naselja”. Izvor: aljazeerabalkans/facebook Pogledajte vijest na izvornom sajtu: Studenti sa Harvarda napustili tribinu izraelskog konzula… »

Izraelska vojska priznala da je ubila osmočlanu palestinsku porodicu

Sandžak press pre 4 dana
Izraelska vojska priznala je da je u jednom od ovosedmičnih zračnih napada u Gazi ubijena osmočlana palestinska porodica, prenosi Anadolu Agency (AA). Pozivajući se na izjavu glasnogovornika izraelske vojske, list “Haaretz” javlja kako su… »

Naučnici sačinili prvi 3D snimak brijega na Araratu za koji se vjeruje da je ostatak Nuhove barke

Sandžak press pre 4 dana
Naučnici John Larsen i Andrew Jones napravili su prvi trodimenzionalni (3D) snimak brijega koja ima oblik broda i za koju se vjeruje da je ostatak Nuhove arke koja se nakon historijskog potopa nasukala na najvišoj turskoj planini Agri (Ararat)… »

UPOZORAVAJUĆE – Godišnje oko 400 novih dijabetičara u Novom Pazaru

Sandžak press pre 5 dana
Trenutno u Novom Pazaru dijabetes ima oko 8.700 osoba, od kojih je njih 5.000 na insulinskoj terapiji, izjavila je danas načelnica zdravstvene zaštite Doma zdravlja Nataša Mijailović. Ona je pojasnila i da je u poslednjih šest godina broj obolelih… »

Ljajić: “Mali šengen” nije nova Jugoslavija

Sandžak press pre 5 dana
Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić ocenio je da najnoviju inicijativu za povezivanje svih ekonomija zapadnog Balkana, poznatiju kao “mali šengen”, od početka prati previše politizacije, a premalo pragmatičnog i racionalnog pristupa. U… »

Izmenjen tender za novogodišnju rasvetu

Sandžak press pre 5 dana
Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar izmenilo je tendersku dokumentaciju za kupovinu novogodišnje dekorativne rasvete, a nakon pisanja radija Sto plus da se njome favorizuje samo jedna kompanija. Prvobitnim tenderom bila je… »

U Priboju divlje deponije pretvaraju u ekološke oaze

Sandžak press pre 5 dana
Priboj – Kroz projekat ‘’Rehabilitacija ilegalnih deponija na reci Lim i podizanje svesti o njihovoj štetnosti”, a u okviru Programa prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore, JKP „Usluga” uklonila je šest nelegalnih odlagališta smeća u… »

Sandžak press, najnovije vesti »