Sandžak press

Masnovna grobnica albanaca kod Sjenice? – Odalović – Provjerit ćemo

Sandžak press pre 7 dana
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da nisu tačne informacije u pojedinim albanskim medijima da Srbija skriva podatke o masovnim grobnicama jer je, kako navodi, srpska strana uradila sve što je znala i što… »

Mujagić: Strah od boljitka i strah od uspjeha smeta opoziciji u Sjenici

Sandžak press pre 7 dana
Strah od boljitka i strah od uspjeha smeta opoziciji u Sjenici, kaže za Jutarnji program Munib Mujagić predsjednik Opštine pred sutrašnji nastavak burne sjednice kada je došlo do, kako ga nazivaju pravnog udara i puča. Da li će uopšte biti… »

Porodični uspjeh kakav se ne pamti: Od 12 djece čak 9 doktora

Sandžak press pre 7 dana
Porodice Remza,Mirsada i Reha Ronsića, braće iz rožajskog sela Honsići iznjedrile su četiri ljekara i tri stomatologa. A još troje njihove djece će se okititi doktoratskim diplomama u najskorijoj budučnosti. Diplome doktora su več stekli Alida… »

Kako sam naslikao Isa-bega Ishakovića, osnivača Novog Pazara i Sarajeva, i druge junake iz historije Bosne i Sandžaka

Sandžak press pre 7 dana
Piše: Dr. Harun Crnovršanin Poštovani čitaoci, ovaj tekst ima za cilj da potakne naše sandžačke slikare i umjetnike da počnu ozbiljnije da se bave obrađivanjem tema iz historije Sandžaka. Do sada je, moramo priznati, učinak naših slikara bio… »

Opština Tutin nastavlja saradnju sa Regionalnom razvojnom agencijom, SEDA

Sandžak press pre 7 dana
Predsjednik opštine Tutin Salih Hot i predsjednica SO-e Tutin Fazila Ferizović Berović, razgovarali su sa direktorom Regionalne razvojne agencije Sandžaka (SEDA) Samirom Kačaporom o nastavku saradnje u narednom periodu. Ovom prilikom konstantovan je… »

Bjelopoljac pretukao suprugu drvenim štapom

Sandžak press pre 7 dana
Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju nakon saslušanja, donio je rješenje kojim je E. A. određeno zadržavanje u trajanju do 72 sata, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj… »

Pokušaj ubistva u Bijelom Polju

Sandžak press pre 7 dana
Dvadesetpetogodišnji V.J. iz Bijelog Polja uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju, saopšteno je iz Uprave policije. Kako se navodi u saopštenju, policija u Bijelom Polju je u kratkom roku rasvijetlila pokušaj… »

Prevrnuo se automobil kod Prijepolja

Sandžak press pre 7 dana
Prijepolje – Samo pukom srećom, niko nije povređen u sudaru dva putnička automobila, u kojem je jedno vozilo završilo na krovu. Nezgoda, u kojoj su učestvovari “citroen” beogradskih registarskih oznaka i” reno” prijepoljskih tablica… »

Spahić: U Novom Pazaru i Tutinu veliko interesovanje za vakcinu

Sandžak press pre 7 dana
Interesovanje građana Novog Pazara i Tutina za vakcinaciju protiv sezonskog gripa veće je nego ranijih godina, rekao je danas direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Šefadil Spahić. On je radiju Sto plus rekao da se u prosjeku dnevno u Novom Pazaru… »

Dva dana nakon posjete Vučića: Doliće dobilo četiri puta jaču struju

Sandžak press pre 7 dana
Tokom vikenda, samo dva dana poslije posjete predsjednika Aleksandra Vučića, selo Doliće kod Sjenice već je dobilo novi trafo snage 400 kilovati. To je četiri puta jače napajanje strujom od dosadašnjeg, izjavio je v. d. direktora Elektroprivrede… »

Sandžak press, najnovije vesti »