Sandžak press

Suđenje Safiji Klimenti zatvoreno za javnost

Sandžak press pre 6 sati
Suđenje Safiji Klimenti koja je osumnjičena da je u Rožajama 8. aprila zapalila bivšeg muža Sulejmana Murića (61) i njegovu nevjenčanu suprugu Sedinu Moćević (45) zatvoreno je za javnost. Klimenta je optužena za teško ubistvo iz bezobzirne… »

Novopazarka unijela pet grama heroina iz Srbije u Crnu Goru

Sandžak press pre 6 sati
Potvrđivanje optužnice protiv Samre Husović (27) iz Novog Pazara u Višem sudu u Bijelom Polju zakazano je za 12. novembar. Njoj je stavljeno na teret krivično djelo nedozvoljeno držanje, proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Novopazarki… »

Aktivnosti u povodu mjeseca rebiu-l-evvela

Sandžak press pre 7 sati
U povodu mjeseca rođenja Allahovog Poslanika, Muhammeda a.s. Vjersko-prosvjetna služba Mešihat IZ-e u Srbiji je u saradnji sa Medžlisima na prostoru Sandžaka organizirala niz aktivnosti, ili uzela učeće na njima, kako bi se džematlijama što više… »

MOK organizirao tribinu na temu: Šahovići 24 sahata

Sandžak press pre 9 sati
U Omladinskom centru Gazi Sinan-beg, u organizaciji MOK-a, a pod pokroviteljstvom Mešihata IZ-e u Srbiji upriličena je tribina: “Šahovići, 24 sahata” povodom 95 godina od genocida u mjestu Šahovići. Na tribini je govorio direktor Instituta za… »

Matica Bošnjačka i BUKS organiziraju Sandžačke dane knjige

Sandžak press pre 9 sati
Pod pokroviteljstvom Matice Bošnjačke, a u organizaciji Bošnjačkog udruženja književnika Sandžaka (BUKS) od 14. do 20. novembra održaće se Sandžački dani knjige. Ljubitelji dobrog štiva i pisane riječi imat će prilike pratiti književne… »

DOŠAO KRAJ INTERNET PREVARANTIMA: Šalješ paket, daj ličnu kartu

Sandžak press pre 8 sati
Građani Srbije više neće morati da strahuju da će im umesto mobilnog telefona ili laptopa koji su naručili preko interneta u paketima stići cigla, cepanica drva ili stare farmerke, kao što se neretko dešavalo dosad! Odsad, pre nego što… »

CHR ”Hajrat” sazidao još jednu kuću

Sandžak press pre 9 sati
Još jedna kuća u režiji Centra za humanitarni rad ”Hajrat” se privodi kraju. Kuća za porodicu Mulić u selu Doliće je sazidana i sada su u toku pripreme za ploču. Prije samo sedmicu dana odrađena je boden-deka a evo sada je i sazidana kuća. Za… »

U naselju Hadžet uhapšen muškarac (32) zbog posjedovanje marihuane

Sandžak press pre 1 dan
Novopazarska policija uhapsila je I.D. (32) iz ovog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje opojnih droga, nezvanično saznaje “Blic”. Policija je prilikom pretresa njegove kuće u novopazarskom naselju Hadžet pronašla… »

U Prijepolju formirana služba za pružanje besplatne pravne pomoći

Sandžak press pre 1 dan
Prijepolje – Od 1. oktobra ove godine, u opštini Prijepolje oformljena je služba za besplatnu pravnu pomoć koja će pravdu učiniti dostupnom svim građanima koji nemaju sredstava da angažuju advokata. Ministarstvo pravde imenovalo je dva… »

Šire kolovoz na 6.5 metara

Sandžak press pre 1 dan
Nova Varoš – Na deonici puta Branoševac – Milanovac započelo betoniranje 540 metara konzolnih objekata – proširenja puta i pešačke staze. U petak su u nekoliko navrata nešto duže trajali zastoji na deonici regionalnog (državnog) puta Nova… »

Sandžak press, najnovije vesti »