Arhiva » Vesti » SEEbiz 20.11.2017

Njemačka zabranila pametne satove za djecu

BERLIN - Zbog mogućnosti prisluškivanja, njemački regulator zabranio je pametne satove za djecu. Naime, radi se o satovima, prenosi BBC, kojima su ciljani korisnici djeca od 5 do 12 godina. Opremljeni su SIM karticama, a uz pomoć aplikacije roditelji su mogli prisluškivati djecu, ali i njihove učitelje u razredu.

SEEbiz ponedeljak, 20. novembar 2017.  |  SEEbiz / Večernji list

Njemački regulator proglasio je satove prijetnjom sigurnosti i privatnosti te uređajem koji može poslužiti za prisluškivanje i špijuniranje. Jer i osnovne hakerske sposobnosti dovoljne su da se dogodi zloporaba satova. Roditeljima su preporučili da satove koje imaju unište. Pritom su zamolili i škole da obrate više pozornosti na to što djeca imaju od pametnih uređaja.

Kada se radi o regulaciji interneta stvari, popularnog IoT-a, zamjetan je nevjerojatan nedostatak regulative, čega su Nijemci svjesni i zbog čega sigurnost takvih naprava povezanih s internetom postaje upitna. Nesigurni pametni uređaji velik su sigurnosni problem i dodatni udar na privatnost, a posebice zabrinjava kada su usmjereni na djecu.


Objavljeno na sajtu rs.seebiz.eu »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Internet Berlin BBC

©2018 Netmark d.o.o.