SEEbiz

Što donosi koncept pametnih prodavaonica?

SEEbiz pre 5 minuta
U skladu s trendovima i sveobuhvatnom digitalizacijom u svim životnim poljima, prije nekoliko godina trgovački div Amazon otvorio je prvu pametnu prodavaonicu na svijetu. Cilj ovog inovativnog koncepta prodavaonica je kupcima olakšati i ubrzati proces… »

Uhićen Milan Radoičić

SEEbiz pre 14 sati
BEOGRAD - Doskorašnjem potpredsjedniku Srpske liste Milanu Radoičiću određeno je danas policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon što su policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili pretres njegovog stana i drugih prostorija… »

Indija poručila Kanadi da iz zemlje mora povući 41 diplomata

SEEbiz pre 23 sata
NEW DELHI - Indija je rekla Kanadi da do 10. listopada iz Indije mora povući 41 diplomata, objavio je Financial Times. Odnosi između Indije i Kanade ozbiljno su narušeni nakon što su kanadske vlasti rekle da imaju vjerodostojne informacije o… »

Burger King i dalje posluje u Rusiji unatoč obećanju da će izaći s tog tržišta

SEEbiz pre 23 sata
MOSKVA - Burger King još uvijek radi u Rusiji unatoč obećanju vlasnika franšize da će napustiti to tržište prije više od godinu dana. Restaurant Brands International (RBI), koji posjeduje 15 posto franšiznih poduzeća brze hrane u Rusiji, rekao… »

Rekordan izvoz njemačke industrije oružja

SEEbiz pre 23 sata
BERLIN - Ove godine njemački proizvođači oružja bilježe rekordan izvoz, prvenstveno zahvaljujući isporukama u Ukrajinu. U prva tri kvartala Vlada je odobrila izvoz oružja u vrijednosti od 8,76 milijardi eura. To je već više od izvoza u cijeloj… »

Cijene stambenih objekata 13,7 posto više na godišnjoj razini

SEEbiz pre 18 sati
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u drugom su tromjesečju ove godine u prosjeku porasle za 3,5 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok je na godišnjoj razini rast cijena iznosio 13,7 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku… »

Musk na sudu jer nije na vrijeme objavio svoje udjele u Twitteru

SEEbiz pre 11 sati
SAN FRANCISCO - Američki sud vodi proces protiv vlasnika Twittera Elona Muska jer je navodno prevario njegove dioničare time što predugo nije objavio da je već investirao u tu društvenu mrežu koju je kasnije kupio i preimenovao u X. U odluci… »

Impol Seval: Veliki pad profita Impola usled slabe tražnje

SEEbiz pre 23 sata
ANALIZA - Kao što je bilo i očekivano, valjaonica aluminijuma Impol Seval (IMPL) zabeležila je veliki pad profita u prvih šest meseci u odnosu na rekordni rezultat u istom periodu prošle godine. I pre objave finansijskih izveštaja iz kompanije su… »

Papa Franjo predlaže da istospolni brakovi dobiju blagoslov Vatikana

SEEbiz pre 23 sata
VATIKAN - Papa Franjo je sugerirao da bi mogli postojati načini da se blagoslove istospolne zajednice, odgovarajući na pet konzervativnih kardinala koji su ga izazvali da afirmiše crkveno učenje o homoseksualnosti uoči velikog skupa na kojem su LGBTQ… »

Azijska tržišta: Oštar pad u Hong Kongu

SEEbiz pre 20 sati
homg kong - Azijski indeksi oštro su pali jer se ulagači klone rizičnijih investicija, s obzirom da bi kamate u zapadnim zemljama mogle ostati povišene dulje nego što se očekivalo. Indeks Hang Seng u Hong Kongu pao je u utorak za više od 3%… »

SEEbiz, najnovije vesti »