SEEbiz » Vesti dana

http://www.seebiz.eu/sr/

SEEbiz

Stanovi se sve više kupuju za dinare

SEEbiz pre 17 sati
BEOGRAD - U poslednja tri meseca 2017. godine banke u Srbiji odobrile su ukupno 20,7 milijardi dinara novih stambenih zajmova, čime je nastavljen oporavak stambenog kreditiranja, pišu današnje Večernje novosti". Iako su ti krediti i dalje pretežno u deviznom znaku, analize Narodne banke Srbije... »

Odložen tender za prodaju RTB-a Bor

SEEbiz pre 17 sati
BEOGRAD - Tender za prodaju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, koji je trebalo da bude raspisan do kraja marta, pomeren za kraj drugog tromesečja zbog dobrih poslovnih rezultata tog preduzeća, piše današnja "Politika". RTB je u 2017. godine ostvario neto dobit od 42,34 miliona dolara,... »

Ndegwa: Srbija mora da nastavi strukturne reforme

SEEbiz pre 15 sati
BEOGRAD - Za Srbiju je najvažnije da je fiskalna konsolidacija bila veoma uspešna, ali i dalje na polju strukturnih reformi ima nedovršenog posla, ocenio je šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Stephen Ndegwa. "Dosta je toga što još treba uraditi – od reformisanja kompanija u državnom... »

Vučić: Najkasnije početkom aprila predlog o rešenju Kosova

SEEbiz pre 19 sati
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će krajem marta, najkasnije početkom aprila govoriti o predlogu o "rešenju Kosova". "Izaći ću, jer nisam bio kukavica, imaću hrabrosti da kažem šta je predlog, ali on neće biti: 'Dragi Albanci prepuštamo vam sve', on će... »

Azijska tržišta: Prekid pozitivne serije

SEEbiz pre 20 sati
TOKIO - Na azijskim je tržištima u utorak prekinut šestodnevni pozitivni niz. Investitori su ipak odlučili malo stati na loptu nakon što su i njihovi europski kolege postupili slično, dok se dolar dodatno odmaknuo od najniže razine u tri godine. MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,3 posto.... »

Propala prodaja Jugoremedije

SEEbiz pre 14 sati
ZRENJANIN - Kako niko nije otkupio dokumentaciju, izostalo je najavljeno otvaranja ponuda, pa je tako propala prodaja zrenjaninske fabrike lekova Jugoremedija, pišu Novosti, podsećajući da je kao pravno lice, bila ponuđena po procenjenoj vrednosti od skoro 3,9 milijardi dinara. - Oglasiću novu... »

Kinesko tržište velika šansa za srpska vina

SEEbiz pre 20 sati
BEOGRAD - Sa proizvedenih 198 miliona litara vina u 2014. godini Srbija je bila na 19. mestu svetskih proizvođača vina i proizvodila je oko četiri puta više vina od Hrvatske i Makedonije, a u regionu samo je Mađarska bila ispred nas. Međutim, to je ukupna proizvodnja, dok je proizvodnja... »

Niški aerodrom povećava takse za 100%

SEEbiz pre 8 sati
NIŠ - Prema pisanju lista "Politika", od aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu se traži da poveća taksu sa tri na šest evra, odnosno za 100 odsto. Kako se navodi, to bi aerodromu donelo veći prihod, racionalizaciju radne snage, ali glavno pitanje koje se tu postavlja je, da li bi to doprinelo... »

Hrvatska umire: Lani rođeno najmanje djece u posljednjih 100 godina

SEEbiz pre 19 sati
ZAGREB - Lani je, prema prvim podacima Državnog zavoda za statistiku, u Hrvatskoj rođeno najmanje djece u posljednjih 100 godina: rođeno ih je samo 36.647, što je za gotovo 900 djece manje nego godinu dana prije i prvi put je broj novorođenih pao ispod 37.000. Razlog tome, pokazuju analize,... »

Snijeg otežava vožnju u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske

SEEbiz pre 20 sati
ZAGREB - Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb otvorene su za sva vozila, snijeg otežava vožnju u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske te mjestimice u zaleđu Dalmacije, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK). Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima... »

©2018 Netmark d.o.o.