SEEbiz

U travnju prijevremeni izbori u Sjevernoj Makedoniji

SEEbiz pre 19 sati
SKOPLJE - Čelnici najvećih sjevernomakedonskih stranaka dogovorilli su se da će se prijevremene izbori u Sjevernoj Makedoniji održati 12. travnja, nakon što članice Europske unije nisu postigle suglasnost oko otvaranja pristupnih pregovora s tom… »

Prvi puta više bogatih Kineza nego Amerikanaca

SEEbiz pre 7 sati
PEKING - Broj milijunaša ove godine porastao je za 1,1 milijun, a bogatih Kineza prvi puta je više nego bogatih Amerikanaca, pokazalo je u ponedjeljak objavljeno istraživanje švicarske banke Credit Suisse. Godišnje istraživanje o bogatstvu Credit… »

Kineski putnički dron razvija se u Austriji i Sloveniji

SEEbiz pre 18 sati
LJUBLJANA - Kineski putnički dron EHang razvijat će se u Austriji, a dio razvoja povjeren je i slovenskom AV Living Labu. U Austriji su Kinezi uspostavili svjetsku proizvodnu bazu. Kinesku bespilotnu letjelicu lansirat će krajem ove godine austrijska… »

JPMorgan zapošljava bivše osuđenike

SEEbiz pre 7 sati
CHICAGO – Američka investiciona banka JPMorgan pokrenula je u Chicagu, vjerovali ili ne, inicijativu za zapošljavanje osoba s kriminalnom prošlošću, u nastojanju da bivšim prijestupnicima pruži drugu šansu. Najveća američka banka po obujmu… »

Do 2024. čak 50% više energije iz obnovljivih izvora

SEEbiz pre 16 sati
LONDON - Globalni kapaciteti obnovljive energije trebalo bi da porastu za 50 odsto u narednih pet godina, pre svega zahvaljujući instaliranju solarnih fotonaponskih (PV) panela na kućama, zgradama i industrijskim objektima, prema podacima Međunarodne… »

Opljačkani zaštitari Zračne luke Dubrovnik, svi policajci 'na nogama'

SEEbiz pre 16 sati
DUBROVNIK - Do pljačke zaštitara Zračne luke Dubrovnik došlo je jutros oko 7.40 sati. Do pljačke zaštitara Zračne luke Dubrovnik došlo je jutros oko 7.40 sati. Naime, dvojica muškaraca presreli su na motoru zaštitare koji su prenosili novac… »

Pad cijena nafte u očekivanju slabije potražnje na globalnom tržištu

SEEbiz pre 7 sati
LONDON - Cijene nafte pale su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima zbog zabrinutosti tržišnih sudionika oko slabljenja globalne potražnje, prije svega kineske. Na londonskom je tržištu cijena barela u ponedjeljak pala 30 centi u odnosu na… »

Rosneft bi mogao preuzeti venezuelanski PDVSA

SEEbiz pre 15 sati
MOSKVA - Venezuelanska vlada spremna je kontrolu nad državnom naftnom kompanijom PDVSA predati ruskom Rosneftu kako bi podmirila dug Rusiji, izvijestili su mediji pozivajući se na izvore iz naftne industrije. Citirajući venezuelanski El Nacional, ruska… »

UN: Dramatičan pad broja stanovnika na Balkanu ugrožava mirovinski sustav

SEEbiz pre 5 sati
NEW YORK - Dramatičan pad broja stanovnika u zemljama jugoistočne Europe, većinom zbog iseljavanja mladih, ugrožava sposobnost tih zemalja da održe postojeći sustav socijalne skrbi, upozorio je u ponedjeljak UN. Prema posljednjoj procjeni UN-a, 9 od… »

Zeleni osvojili petinu glasova na švicarskim parlamentarnim izborima

SEEbiz pre 18 sati
BERN - Dvije stranke zelenih osvojile su nešto više od 20 posto glasova na nedjeljnim izborima za donji dom švicarskog parlamenta, koje je obilježio pad podrške svim velikim strankama, uključujući pobjedničku Narodnu stranku (SVP), pokazuju… »

SEEbiz, najnovije vesti »