SEEbiz

Fiat Chrysler u Kragujevcu privremeno obustavio rad zbog delova iz Kine

SEEbiz 14.02.2020
KRAGUJEVAC – Kompanija Fiat Chrysler automobili saopštila je da će privremeno obustaviti proizvodnju vozila u fabrici u Kragujevcu zbog nedostatka delova za ugradnju iz Kine, pogođene korona virusom. Proizvodnja u Kragujevcu biće privremeno… »

Đukanović za AFP: Crnoj Gori potrebno da ima sopstvenu crkvu

SEEbiz 14.02.2020
PODGORICA - Crnoj Gori je potrebno da ima sopstvenu pravoslavnu crkvu kako bi učvrstila svoj nacionalni identitet i suprotstavila se miješanju iz Srbije, rekao je u intervjuu za France press predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Đukanović koji vodi… »

Šarec: Parlament treba ispitati financiranje Janšine stranke iz Mađarske

SEEbiz 14.02.2020
LJUBLJANA - Slovenski premijer u ostavci Marjan Šarec naveo je u objavi na društvenoj mreži Facebook da bi parlament trebao ispitati načine financiranja Slovenske demokratske stranke (SDS) Janeza Janše, posebno sredstva koja dobiva iz Mađarske… »

Azijska tržišta: Indeksi rastu, investitori se nadaju poticajnim mjerama

SEEbiz 14.02.2020
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u petak cijene dionica porasle, pa su na putu tjednih dobitaka, jer se ulagači nadaju poticajnim mjerama u regiji kako bi se umanjile gospodarske štete od širenja koronavirusa. MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica… »

Zbog koronavirusa zatvara se tvornica koja gradi konstrukcije za Pelješki most

SEEbiz 14.02.2020
ZAGREB - Pelješki most prva je žrtva koronavirusa u Hrvatskoj. Naime, kineska tvornica koja gradi čelične konstrukcije za most, privremeno se, zbog koronavirusa, zatvara. Virus je paralizirao cijelu Kinu, pa tako i tvornicu u kojoj se izrađuju… »

Kalifornija briše 85.000 sudskih presuda u vezi s marihuanom

SEEbiz 14.02.2020
LOS ANGELES - Više od 85.000 presuda za manje prekršaje u vezi s konzumiranjem marihuane automatski će se izbrisati iz sudskih spisa zahvaljujući novom računalnom programu koji se počinje primjenjivati u Kaliforniji, gdje je prodaja i uporaba… »

Mali: Iz budžeta za vinare 8,9 miliona evra

SEEbiz 14.02.2020
BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je država za razvoj vinogradarstva u 2020. godini izdvojila 8,9 miliona evra što je tri puta više nego protekle godine. „Vizije i ideje vinara biće usvojene u narednih par nedelja u Strategiji… »

Rio Tinto traži izvođače za istražno bušenje i hidrogeološka ispitivanja

SEEbiz 14.02.2020
BEOGRAD - Projekat Jadar, veliko nalazište litijuma kod Loznice, čini se da je korak bliže relizaciji. Kompanija Rio Tinto, koja je do sada uložila i opredelila više od 200 mil USD u razvoj Jadra, traži usluge za inženjersko-geološka i… »

Peking nameće 14-dnevnu karantenu svima koji se vraćaju u grad

SEEbiz 14.02.2020
PEKING - Kineski glavni grad Peking nameće 14-dnevnu karantenu svima koji se vraćaju u grad i kaznit će svakoga tko se odbija dobrovoljno podrgnuti samoizolaciji ili odbija slijediti službena pravila o suzbijanju novoga koronavirusa, rekle su gradske… »

Urednik, novinarka i direktorica tjednika 7Dnevno privedeni jer su pokušali iznuditi Nikicu Gabrića

SEEbiz 14.02.2020
ZAGREB - Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaja iznude, zagrebačka policija privela je u petak glavnog urednika tjednika 7Dnevno i portala dnevno.hr Marka Cigoja, njegova zamjenika Vuka Radića i direktoricu Mariju Dekanić. Kako neslužbeno… »