SEEbiz

Kineska središnja banka smanjila kratkoročnu kamatu prvi put od 2015.

SEEbiz pre 1 dan
PEKING - Kineska središnja banka smanjila je kamatnu stopu za kratkoročne pozajmice po prvi put u posljednje četiri godine, u nastojanju da podupre posustali gospodarski rast u kontekstu otegnutog trgovinskog sukoba sa Sjedinjenim Državama. Narodna… »

Vučić pušten kući posle lečenja na VMA

SEEbiz pre 2 dana
BEOGRAD - Zdravstveno stanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića je stabilno i pušten je kući posle lečenja na Vojno medicinskoj akadimiji (VMA), javila je Radio televizija Srbije. Vučić je prethodno najavio da se danas vraća radnim obavezama… »

U FCA u Kragujevcu više od 130 neradnih dana u 2019. godini

SEEbiz pre 2 dana
KRAGUJEVAC - Radnici fabrike Fiat Chrysler automobili (FCA) Srbija posle prekida od šest radnih dana danas su se vratili u fabriku i nastavili proizvodnju vozila „500L", a do kraja 2019. biće još neradnih dana, rečeno je Beti u sindikatu fabrike… »

Googleov Messages postaje konkurencija WhatsAppu i Viberu

SEEbiz pre 2 dana
NEW YORK - Google je 14. studenoga objavio da je najnovija generacija mobilnih osobnih poruka za korisnike Android-a u SAD-u obogaćena s Rich Communications Services (RCS). Naime, aplikacija za poruke koja se obično smatra nasljednicom tradicionalnih… »

U pucnjavi u Kaliforniji ubijeno četvero ljudi, najmanje deset ranjenih

SEEbiz pre 2 dana
FRESNO - U masovnoJ pucnjavi na zabavi u Kaliforniji, u nedjelju je upucano deset osoba, od kojih je četvero ubijeno. Pucnjava se dogodila oko 18:00 sati po lokalnom vremenu na jugoistočnoj strani grada Fresnoa. Nepoznati počinitelji ušuljali su se u… »

Telekom Srbija preuzima deo poslovanja i korisnike Polarisa

SEEbiz pre 2 dana
NIŠ – Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je Telekomu Srbija da preuzme deo poslovanja niške firme Polaris media, objavljeno je na sajtu komisije. Telekom Srbija preuzeće poslovanje Polarisa u delu pružanja maloprodajnih usluga distribucije… »

Cijene nafte stabilno iznad 63 dolara

SEEbiz pre 2 dana
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima iznad 63 dolara za barel, poduprte očekivanjima da će Kina i SAD uskoro postići trgovinski sporazum, a OPEC produljiti razdoblje primjene smanjene proizvodnje. Na… »

Arsić: Objavljivanje podataka o rastu BDP pre državnih institucija je pritisak na njihov rad

SEEbiz pre 2 dana
BEOGRAD - Profesor Ekonomskog fakulteta Milojko Arsić ocenio je danas da se objavljivanjem podataka o rastu bruto-društvenog proizvoda (BDP) Srbije pre 30. novembra, kada je najavljeno da će biti objavljeni podaci o ekonomskim uspesima zemlje, vrši… »

MMF predlaže novi aranžman sa Bosnom i Hercegovinom

SEEbiz pre 2 dana
SARAJEVO - Međunarodni monetarni fond (MMF) neće nastavljati trenutni produženi aranžman sa BiH, već će predložiti da se ide na zaključivanje novog programa, potvrdio je za "Nezavisne" Andrew Jewel novi stalni predstavnik te misije u BiH. Kako je… »

Rekordan broj zaposlenih u Njemačkoj od ujedinjenja

SEEbiz pre 2 dana
BERLIN - U Njemačkoj je, unatoč naznakama recesije, dosegnut rekordan broj zaposlenih, koji iznosi 45,4 milijuna ljudi i najveći je broj zaposlenih od ujedinjenja Njemačke, proizlazi iz statistika koje je u ponedjeljak objavio Savezni ured za… »

SEEbiz, najnovije vesti »