SEEbiz

Vjetroelektrane u Njemačkoj zbog oluja proizvele struje kao 44 nuklearne elektrane

SEEbiz 12.02.2020
BERLIN - Najmanje sedam osoba poginulo je u oluji koja je poharala zapadnu Europu i krenula na istok. Prekinula je normalno prometovanje i ostavila tisuće ljudi bez električne energije, javlja BBC. Oluja koja hara Evropom, donijela je i neočekivan… »

Mali: Srbija do kraja godine u Euroclear sistemu

SEEbiz 12.02.2020
BEOGRAD - Srbija ima za cilj da do kraja godine postane deo Euroclear sistema, rekao je u intervjuu za Reuters ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali. On je dodao da je cilj i da naša zemlja u bliskoj budućnosti poveća strana ulaganja… »

Egipat prešao prag od 100 milijuna stanovnika

SEEbiz 12.02.2020
KAIRO - Egipat je u utorak prešao simboličan prag od 100 milijuna stanovnika, uz demografski rast koji predstavlja velik izazov za zemlju čije je stanovništvo, često mlado i siromašno, koncentrirano na malom dijelu teritorija koji ovisi o rijeci… »

Dronovi za nadgledanje prvi put preko Telenor 5G testne mreže

SEEbiz 12.02.2020
BEOGRAD - Prvi put u Srbiji, na 5G mreži, danas je demonstriran rad drona za nadgledanje startapa „Easy Aerial Srbija" u Naučno-tehnološkom parku (NTP) Beograd, a u okviru Telenor testnog 5G okruženja. Jedan od osnivača „Easy Aerial", startapa… »

Cijene nafte poskočile prema 56 dolara, stišana zabrinutost za potražnju zbog epidemije

SEEbiz 12.02.2020
LONDON - Cijene nafte poskočile su u srijedu na međunarodnim tržištima prema 56 dolara nakon što je Kina izvijestila o najmanjem dnevnom broju novih slučajeva koronavirusa od kraja siječnja, pa su se investitori ponadali oporavku potražnje u… »

Bloomberg pobijedio u Dixville Notchu

SEEbiz 12.02.2020
NEW YORK - Bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg, koji je ušao u utrku za demokratskog predsjedničkog kandidata, izašao je iz sjene u utorak nakon iznenađujuće pobjede u selu u kojemu tradicionalno počinje glasanje na predizborima u… »

Odobreno spajanje T-Mobilea sa Sprintom

SEEbiz 12.02.2020
WASHINGTON - Američki savezni sud je u utorak presudio u korist T-Mobilea za preuzimanje kompanije Sprinta u poslu koji će dodatno koncentrirati vlasništvo nad telekomunikacijama u Sjedinjenim Državama te stvoriti novog tržišnog lidera. Kako prenosi… »

Španjolska kreće u legalizaciju eutanazije

SEEbiz 12.02.2020
MADRID - Zakon o pravu na eutanaziju pod strogim uvjetima prošao je u utorak prvu prepreku u španjolskom parlamentu unatoč protivljenju Katoličke Crkve i desnice, što predstavlja veliku pobjedu za vladajuće socijaliste koji su taj zakon obećali… »

Srednji tečaj švicarskog franka po prvi put u gotovo tri godine iznad 7 kuna

SEEbiz 12.02.2020
ZAGREB - Kuna je prema euru oslabila 0,05 posto i srednji tečaj eura na danas utvrđenoj tečajnici središnje banke, koja se primjenjuje od četvrtka, iznosi 7,451518 kuna. Nakon što je jučer prema kuni ojačao za 0,3 posto, švicarski je franak na… »

Beogradska berza: Inertno trgovanje akcijama, indeksi mešoviti

SEEbiz 12.02.2020
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija je danas osetno posustala, a BELEX indeksi su zabeležili mešovite rezultate. Ukupan promet na Berzi je iznosio 150,1 miliona dinara (približno 1,3 miliona evra), što se u najvećoj meri… »