SEEbiz

Dolar stabilan, trgovci čekaju izvješće čelnika Feda

SEEbiz pre 8 dana
LONDON - Dolar je u utorak bio stabilan prema euru na međunarodnim tržištima valuta budući da ulagači očekuju početak izvješća američkog guvernera Jeromea Powella u Kongresu kako bi bolje procijenili stanje u najvećem svjetskom gospodarstvu… »

Sastanak Janše i mogućih partnera u novoj vladi odgođen do daljnjega

SEEbiz pre 8 dana
LJUBLJANA - Za utorak predviđeni novi sastanak četiriju slovenskih političkih stranaka koje pregovaraju o mogućnosti formiranja nove prijelazne vlade do daljnjega je odgođen, potvrdila je stranka oporbenog čelnika Janeza Janše, koja koordinira… »

Erste Asset Management premašio milijardu eura imovine

SEEbiz pre 8 dana
ZAGREB – Erste Asset Management na dan 7. veljače 2020. premašio je milijardu eura imovine pod upravljanjem u Hrvatskoj. T. Tako je s ukupno 7.501.257.330,21 kuna, uključujući i uslugu upravljanja privatnim portfeljima, postao prvo društvo za… »

Nova Uprava Petrola do ljeta priprema strategiju

SEEbiz pre 8 dana
LJUBLJANA - Nova Uprava Petrola pod vodstvom Nade Drobne Popović do ljeta će formulirati strategiju do 2025. godine. Do tada će se razmatrati i ulaganje u novu poslovnu zgradu u Ljubljani. Nova Uprava nastavit će transformaciju kompanije iz trgovca… »

Croatia Airlines uvodi linije za Sofiju i Podgoricu

SEEbiz pre 8 dana
ZAGREB - Croatia Airlines (CA) u ovogodišnjem ljetnom redu letenja koji počinje 29. ožujka, uvodi nove međunarodne linije iz Zagreba za Sofiju i Podgoricu, izvijestili su u utorak iz hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika. Letovi iz Zagreba u Sofiju… »

Ponovo pojeftinilo gorivo, benzin znatno jeftiniji

SEEbiz pre 8 dana
ZAGREB - Cijene goriva od danas su niže na benzinskim postajama diljem zemlje. Posebno je pala cijena benzinskih goriva koja sad u prosjeku iznosi ispod deset kuna po litri. Tako je cijena benzinskih goriva jučer u prosjeku iznosila 10,02 kune po litri… »

Broj osiguranika pri HZMO-u početkom godine bilježi rast od 2,6% godišnje

SEEbiz pre 8 dana
ANALIZA - Iako je u siječnju nastavljen trend smanjenja broja osiguranika HZMO-a na mjesečnoj razini, godišnja stopa i dalje bilježi rast u odnosu na siječanj 2019. godine. Krajem siječnja pri HZMO-u bilo je 1.538.621 prijavljenih osiguranika. Tako… »

Račun 3. maja ostao u blokadi, radnici ne mogu do plaća

SEEbiz pre 8 dana
RIJEKA - Račun 3. maja ostao je u blokadi i jučer, unatoč javnom obećanju Mije Ćosića, vlasnika tvrtke Ćosićpromex, da će ovrhu povući. Očito baš i nije samo stvar u odvjetničkom uredu koji ga zastupa, kao što je govorio prošli petak… »

Slovenija: Pad prodaje automobila, uzlet potražnje za električnim vozilima

SEEbiz pre 8 dana
LJUBLJANA - Za razliku od turbulentne prethodne godine, kada je prodaja automobila u Sloveniji pala za dva posto, a povećala se za čak 20 posto u prosincu, uslijedio je relativno slab siječanj 2020. U Sloveniji je prvi put registrirano 6.215 novih… »

TikTok postao najčešće preuzimana aplikacija

SEEbiz pre 8 dana
NEW YORK - Popularna aplikacija za snimanje kratkih video isječaka TikTok ostvarila je veliki uspjeh na početku ove godine. Prema tvrtki SensorTower TikTok aplikacija je tijekom siječnja 2020. godine preuzeta 104,7 milijuna puta, što je rast od 46% u… »