SEEbiz

Dodik odbija smjestiti migrante u RS-u, bez obzira na međunarodni pritisak

SEEbiz pre 6 dana
BANJA LUKA - Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik odbacio je u petak mogućnost smještaja migranata na području Republike Srpske (RS), čak i ako to naloži međunarodna uprava u BiH. Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Nermin… »

Slovenska policija u deset mjeseci zabilježila 14.066 ilegalnih prijelaza granice

SEEbiz pre 5 dana
LJUBLJANA - Slovenska policiija zabilježila je u prvih deset mjeseci ove godine 14.066 ilegalnih ulazaka u zemlju, što je 72 posto više nego lani u istom razdoblju, objavilo je u subotu ministarstvo unutarnjih poslova. Najveći broj ilegalnih migranata… »

U Koprivnici će se graditi pogon za farmacetuske preparate na bazi kanabisa

SEEbiz pre 6 dana
KOPRIVNICA - Sedmi investitor stigao je u poduzetničku zonu u Koprivnicu nakon što su gradske vlasti usvojile paket mjera i olakšica za ulaganja. Riječ je o zagrebačkom biznismenu Kristijanu Kreziću koji je putem svojeg poduzeća Krezić d.o.o. sa… »

Maloprodaja: Osobna potrošnja ostaje snažan generator rasta BDP-a

SEEbiz pre 6 dana
ANALIZA - U listopadu je, u skladu s našim očekivanjima, nastavljen solidan rast prometa u trgovini na malo. Prema kalendarski prilagođenim podacima promet od trgovine na malo realno je porastao za 3,1% u odnosu na listopad 2018. Na nastavak relativno… »

NLB Grupa: Neto dobit porasla 2% u devet mjeseci

SEEbiz pre 6 dana
LJUBLJANA - NLB Grupa je za devet mjeseci ove godine ostvarila 162,2 milijuna eura neto dobiti, što je dva posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavila je najveća slovenska banka. Sve banke u grupi ostvarile su profit, pri čemu se… »

AirlineRatings: Wizz Air najbolji regionalni niskotarifni prijevoznik

SEEbiz pre 6 dana
ZAGREB - Wizz Air, „najzelenija" avio-kompanija u Europi i vodeći niskotarifni avio-prijevoznik u centralnoj i istočnoj Europi, izabran je za Najbolju niskotarifnu avio-kompaniju u Europi za 2020. godinu na godišnjoj listi site-a AirlineRatings… »

Štrajk učitelja dodatno zaoštrio odnose u vladajućoj koaliciji

SEEbiz pre 6 dana
ZAGREB - Prosvjed učitelja koji su odbili zadnju ponudu premijera Plenkovića zaoštrio je i odnose u vladajućoj koaliciji HDZ-a i HNS-a, piše u subotu Večernji list. Poruke koje su jučer razmijenili Ivan Anušić (HDZ), šef stožera Kolinde… »

Ukidanje roaminga povećalo podatkovni promet u EU za čak deset puta

SEEbiz pre 6 dana
ZAGREB - Europska komisija je 29. studenoga objavila prvo potpuno preispitivanje stanja tržišta roaminga iz kojeg se vidi da je ukidanje naknada za roaming u lipnju 2017. godine bilo vrlo korisno za putnike u cijelom EU-u. Mobilni je podatkovni promet… »

Dolar ojačao drugi tjedan zaredom

SEEbiz pre 6 dana
LONDON - Na svjetskim valutnim tržištima dolar je prošloga tjedna blago ojačao prema košarici valuta, drugi tjedan zaredom, a trgovalo se vrlo oprezno zbog napetosti između SAD-a i Kine, što dovodi u pitanje trgovinski dogovor. Dolarov indeks, koji… »

Lopez Obrador odgovorio Trumpu: Sami ćemo se boriti protiv narko-bandi

SEEbiz pre 6 dana
MEXICO CITY - Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da je njegova vlada posvećena borbi protiv organiziranoga kriminala, pokušavajući odagnati strah da bi Sjedinjene Države mogle uzeti stvari u svoje ruke u borbi protiv… »

SEEbiz, najnovije vesti »