SEEbiz

Na Tajlandu ubijen napadač koji je ubio 26 i ranio 52 ljudi

SEEbiz 09.02.2020
BANGKOK - Tajlandske snage sigurnosti ubile su u nedjelju ujutro vojnika koji je u svom krvavom pohodu ubio 26 osoba, a najmanje 52 ranio, priopćio je tajlandski ministar sigurnosti Prayuth Chan-ocha nakon višesatne potrage za napadačem po… »

Dačić: Srbija neće uraditi sve da bi ušla u EU

SEEbiz 09.02.2020
NOVI SAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija "neće uraditi sve da bi ušla u Evropsku uniju". On je u Novom Sadu, gde je SPS održao prvi u nizu skupova kojima obeležava 30 godina postojanja, rekao… »

Koliko vredi rudno blago Srbije?

SEEbiz 09.02.2020
BEOGRAD - U Srbiji traje ekspanzija rudarskih aktivnosti, u rudnom blagu Srbije "kriju" se značajne količine različitih metala i nemetala, a trenutno je najzastupljenija eksploatacija bakra, olova, cinka, srebra, zlata. Stručnjaci iz ove oblasti… »

Svjetska tržišta: Indeksi snažno porasli, unatoč širenju koronavirusa

SEEbiz 09.02.2020
LONDON - Na američkim i europskim burzama cijene su dionica prošloga tjedna snažno porasle i dosegnule najviše razine u povijesti, unatoč širenju koronavirusa u i izvan Kine. Na Wall Streetu je Dow Jones prošloga tjedna skočio 3 posto, na 29.102… »

Vlada Srbije najavljuje subvencije za električne automobile

SEEbiz 09.02.2020
BEOGRAD - Ukoliko država počne da daje subvencije od 5.000 do 7.000 evra za nabavku električnih i hibridnih vozila, ona će i dalje će biti značajno, i do tri-četiri puta skuplja od automobila u istoj kategoriji, pa će podsticaji praktično biti… »

Beograd ustuknuo pred terorističkim novokomponovanim urbanizmom

SEEbiz 09.02.2020
KOLUMNA - "Zlatnog doba" u kome žive Beograđani, donelo je i donosi velike promene. Toliko se toga promenilo da više ne prepoznajem rođeni grad. Još teže se krećem istim. Na svakom koraku se nešto gradi, kopa, ruši, seče. Zlobnici koji su… »

Pomoć Montenegro Airlinesu može uticati na pregovore sa EU

SEEbiz 09.02.2020
PODGORICA - Pitanje spasavanja nacionalnog avio-prevoznika Montengro Airlinesa (MA) primjenom lex specialis-a za to državno preduzeće, moglo bi biti razmatrano u toku pregovaračkog procesa za Poglavlje 8 (konkurencija) i definisanja mjerila za njegovo… »

Jadransko more polako umire

SEEbiz 09.02.2020
SPLIT - Nešto se događa dolje, unutra, u dubinama Jadranskog mora, nešto opako i vrlo loše. Prvo je na području južnog i srednjeg Jadrana počela odumirati spužva, a onda za njom i periske. Negdje između, puno je tiše prošla ta informacija, u… »

Glogovcu ni Kulturni centar ni ulica u Pančevu

SEEbiz 09.02.2020
PANČEVO - Dve su godine kako je srpsku scenu napustio Nebojša Glogovac. Isto toliko staro je i obećanje Pančeva da će ovdašnji kulturni centar, poneti njegovo ime. Ali kako se otegao red za potpisivanje peticije da se rečeno ispuni, otegla se od… »

Zašto Plenković nije potpisao zajedničku izjavu o kohezijskim fondovima?

SEEbiz 09.02.2020
ZAGREB - Izlazak Velike Britanije koja je više novca uplaćivala u Europski proračun nego što je iz njega koristila dovelo je do velike svađe država članica. Na jednoj strani su se našle siromašnije članice među kojima bi se trebala nalaziti… »