SEEbiz

Nekretnine Atlas banke prodaju za 6,43 miliona

SEEbiz 10.02.2020
PODGORICA - Stečajna uprava Atlas banke objavila je poziv za učešće na nadmetanju za prodaju nepokretnosti u Podgorici, čija je ukupna vrijednost 6,43 miliona eura. Predmet prodaje su poslovni prostori u vanprivredi i 50 garažnih mjesta. Prodaju se… »

Na kraju listopada bruto inozemni dug 43 mlrd. eura

SEEbiz 10.02.2020
ANALIZA - Prema posljednjim podacima središnje banke bruto inozemni dug Republike Hrvatske koji uključuje inozemni dug opće države, središnje banke, drugih monetarnih financijskih institucija, ostalih domaćih sektora te izravnih ulaganja, krajem… »

Plenković: Agilniji sam od oponenata

SEEbiz 10.02.2020
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković pri dolasku u središnjicu stranke odgovorio je na kritike oponenata da nije dovoljno agilan kao predsjednik stranke. "Ja sam puno agilniji od njih",odgovorio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na pitanje… »

Pobjeda Ruže Tomašić: EK odustaje od kvota za malu plavu ribu

SEEbiz 10.02.2020
BRUXELLES - Europska komisija odlučila je povući prijedlog uredbe kojom bi se uvele kvote, odnosno ograničio ulov male plave ribe u Jadranskom moru, što je svojevrsni uspjeh za Ružu Tomašić koja se kao izvjestiteljica Europskog parlamenta borila… »

Kina korača prema normalizaciji situacije

SEEbiz 10.02.2020
CHONGQING – Kina u novi tjedan ulazi s jasnim znakovima u smjeru normalizacije situacije s epidemijom koronavirusa. Događa se polagani i oprezni povratak na posao za stotine milijuna Kineza. I dok je vikend za nama označio završetak dvotjednih… »

iPhone SE 2 stiže sredinom ožujka

SEEbiz 10.02.2020
SAN FRANCISCO - Evan Blass rijetko griješi u prognozama vezano uz predstavljanje novih uređaja i njihovih specifikacija. Zahvaljujući njemu do sada smo imali prilike doznati kako Apple namjerava ove godine obnoviti SE liniju s novim, iPhone SE 2… »

Vrijednost realnog dohotka u poljoprivredi lani porasla 2,2%

SEEbiz 10.02.2020
ZAGREB - Vrijednost realnog dohotka u poljoprivredi u 2019. godini iznosit će 8,85 milijardi kuna, što je rast od 2,2 posto u odnosu na prethodnu godinu, druga je procjena lanjskog realnog dohotka u poljoprivredi Državnog zavoda za statistiku (DZS)… »

Podravku ove godine napušta više istaknutih menadžera

SEEbiz 10.02.2020
KOPRIVNICA - Iz Podravke bi ove godine trebalo otići nekoliko istaknutih menadžera. Prvi je tvrtku napustio izvršni direktor poljoprivrede Zdravko Dimač. U Podravki su nam potvrdili kako je riječ o sporazumnom odlasku te je Dimač dobio otpremninu… »

Hrvoje Tomasović kandidrao se za potpredsjednika HDZ-a

SEEbiz 10.02.2020
ZAGREB - Hrvoje Tomasović kandidirao se za potpredsjednika HDZ-a. On je kirurg koji je godinama politički aktivan, a bio je član HSP-a te jedan od osnivača kratkotrajne stranke Hrvatskog demokratskog slobodarskog saveza Dalmacije. Tomasović je u… »

Još 89 slučajeva smrti od koronavirusa u Kini, broj umrlih veći od SARS-a

SEEbiz 09.02.2020
PEKING - U Kini u subotu umrlo još 89 ljudi od koronavirusa te je broj umrlih porastao na 811, što je više nego li je bio slučaj sa zarazom od SARS-a. U kopnenoj Kini broj umrlih od koronavirusa porastao je na 811 u subotu do kraja dana, što je 89… »