SEEbiz

Brexit i slaba globalna potražnja mogli bi naštetiti britanskoj ekonomiji

SEEbiz pre 5 dana
LONDON - Pritisci koje nose Brexit i političke neizvjesnosti nagnali su Konfederaciju britanske industrije (CBI) i udruženje proizvođača i trgovine Make UK da snize svoje prognoze rasta britanskog gospodarstva za iduću godinu. Prema službenim… »

EK: Alarmantno stanje zdravlja hrvatske nacije

SEEbiz pre 5 dana
ZAGREB - Hrvati i dalje ozbiljno zaostaju za prosjekom Europske unije u očekivanom trajanju života, što je posljedica loših životnih navika, ali i neučinkovitog zdravstvenog sustava. Pritom posebno zabrinjava rast smrtnosti od bolesti koje se mogu… »

Novi potres zatresao BiH

SEEbiz pre 6 dana
SARAJEVO - Jutros iza 5 sati podrhtavanje tla ponovo je pogodilo Bosnu i Hercegovinu, a epicentar je zabilježen sjeveroistočno od Nevesinja, javlja Klix.ba. Potres izmjerene jačine 4 stepena po Richterovoj skali pogodio je Bosnu i Hercegovinu točno u… »

Plenković je konačno spreman donekle popustiti

SEEbiz pre 6 dana
ZAGREB - Dok i premijer Andrej Plenković i predstavnici prosvjetnih sindikata službeno ne žele komentirati navodni napredak u pregovorima o prekidu štrajka zaposlenih u školama, izvor iz HNS-a, ali i jedan od sindikalnih čelnika, tvrde da su obje… »

Kupac Megatrenda: Iza mene stoji država

SEEbiz pre 6 dana
BEOGRAD - Biznismen Dejan Đorđević, koga je dojučerašnji vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović predstavio kao zastupnika nemačkog konzorcijuma fondova koji je kupio taj univerzitet za 56,1 milion evra, rekao je da konzorcijum „postoji"… »

Realni rast srpskog BDP-a 4,8% u trećem kvartalu

SEEbiz pre 6 dana
BEOGRAD – Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u trećem kvartalu 2019. godine iznosio je 4,8 procenta u odnosu na isti period prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku. Prema desezoniranim podacima, BDP je u trećem… »

Beogradska berza: Indeksi stabilni, skočile akcije Dunav osiguranja

SEEbiz pre 6 dana
BEOGRAD – Skok akcija „Dunav osiguranja“, nastavak dobrog trgovanja akcijama Komercijalne banke i stabilnost BELEX indeksa obeležili su početak trgovačke nedelje na domaćem tržištu akcija. Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas… »

Srbija prevremeno otkupila 4,8 mlrd. dinara državnih obveznica

SEEbiz pre 6 dana
BEOGRAD – Republika Srbija prevremeno je otkupila državne obveznice u iznosu od 4,8 milijardi dinara, objavilo je Ministarstvo finansija. Na aukciji prevremenog otkupa trogodišnjih dinarskih državnih obveznica u petak, koje nose kuponsku stopu od… »

Putin potpisao zakon da na telefonima i računalima moraju biti ruske aplikacije

SEEbiz pre 6 dana
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je potpisao zakon prema kojemu pametni telefoni, računala i pametne televizije moraju imati unaprijed instalirane ruske aplikacije. Zakonu, koji će stupiti na snagu 1. srpnja iduće godine… »

Čak 500 Nepalaca radi na hrvatskim gradilištima

SEEbiz pre 6 dana
ZAGREB - Zbog sve većeg nedostatka radne snage, domaći, ali i strani poslodavci u Hrvatskoj sve češće posežu za stranim radnicima. Prema posljednjim podacima iz lipnja ove godine u Hrvatskoj nedostaje oko 300.000 radnika. Ako se trend starenja, ali… »

SEEbiz, najnovije vesti »