SEEbiz

Štromar najavljuje natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća

SEEbiz pre 6 dana
ZAGREB - Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar najavio je u četvrtak da će krajem prvog ovogodišnjeg kvartala biti raspisan natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća, za što će Fond za zaštitu okoliša i energetsku… »

Europske tvrtke dobivaju tek mrvice projekta "Jedan pojas, jedan put"

SEEbiz pre 6 dana
BRUXELLES - Europske su kompanije gurnute na marginu u kineskom investicijskom projektu 'Jedan pojas, jedan put', čiji je cilj povezati Europu s Azijom, i Bruxelles bi trebao preispitati svoje zakone o tržišnom natjecanju kako bi osigurao ravnopravnu… »

NLB demantira špekulacije o navodnom pranju iranskog novca

SEEbiz pre 6 dana
LJUBLJANA – NLB banka danas je demantirala špekulacije koje su plasirali pojedini slovenski mediji da FBI ispituje navodno pranje iranskog novca. „Želimo naglasiti da u NLB-u ne postoji istraga koja je u toku", navodi se. NLB dodaje i da nema bilo… »

Cijene nafte stabilne iznad 64 dolara

SEEbiz pre 6 dana
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad razine od 64 dolara budući da je pozitivan efekt preliminarnog trgovinskog sporazuma SAD-a i Kine neutralizirala procjena Međunarodne organizacije za energiju (IEA) da… »

Šerić potvrdio da je u Splitu napadnut brat Filipa Zavadlava

SEEbiz pre 6 dana
SPLIT - Istina je, ja sam čuo da je napadnut, a ne znam pod kakvim se okolnostima to dogodilo i u kakvom je stanju brat mog branjenika' kazao je Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava za Dalmatinski portal. Smatra da se ovdje radi o sigurnosnom… »

Tri nove aviolinije iz Nizozemske i Belgije za Hrvatsku

SEEbiz pre 7 dana
UTRECHT - Hrvatska turistička zajednica predstavlja hrvatsku turističku ponudu na sajmu Vakantiebeurs, koji se od 15. do 19. siječnja održava u nizozemskog gradu Utrechtu. Riječ je o najvećem turističkom sajmu namijenjenom poslovnoj i širokoj… »

Državno jamstvo za 300 milijuna kuna kredita Đuri Đakoviću

SEEbiz pre 7 dana
ZAGREB - Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o davanju državnog jamstva za kredit Đuro Đaković Grupi, Đuro Đaković Specijalnim vozilima i Đuro Đaković Industrijskim rješenjima, u iznosu do 300 milijuna kuna. Premijer Andrej… »

EU će financirati Bolt s 50 milijuna eura

SEEbiz pre 7 dana
ZAGREB - Europska investicijska banka (EIB) potpisala je plan poduzetničkog financiranja (quasy-equity loan) Bolta s 50 milijuna eura, estonskom platformom za pružanje usluge prijevoza na zahtjev koja pruža svoje usluge u svim većim gradovima Hrvatske… »

Od 2021. povratna naknada i za ambalažu mliječnih proizvoda te pića od 0,2 litre

SEEbiz pre 7 dana
ZAGREB - Od iduće godine povratna naknada od 0,50 kuna za jedinicu otpadne ambalaže isplaćivat će se i za prikupljenu ambalažu za mlijeko i tekuće mliječne proizvode i ambalažu od pića koja je volumena jednakog 0,2 litre. Regulirano je to… »

U Hrvatskoj se u sve većoj mjeri razvode najniže obrazovani parovi

SEEbiz pre 7 dana
ZAGREB - Demografi s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu došli su do iznenađujuće spoznaje da se u Hrvatskoj u sve većoj mjeri razvode najniže obrazovani parovi, te upozorili da to njihove članove može dodatno izložiti društvenim nejednakostima… »

SEEbiz, najnovije vesti »