SEEbiz

I tržišta kriptovaluta osjećaju posljedice širenja koronavirusa

SEEbiz 08.02.2020
NEW YORK - Izbijanje koronavirusa u Aziji počinje utjecati i na svijet kriptovaluta na neke nepredviđene načine - otkazivanje konferencija, pa čak i zatvaranje objekata koji obrađuju transakcije. Od neformalnih MeetUpsa održanih tijekom prvih dana… »

Marić o trošarinama na alkohol: Ne bi trebalo doći do značajnih podrhtaja na tržištu

SEEbiz 08.02.2020
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar financija Zdravko Marić najavio je u subotu da će sljedeći tjedan vlada usuglasiti nove trošarine na alkohol i alkoholne prerađevine, ali bez iznošenja konkretnih brojki. Jutarnji list je u subotu objavio da… »

Marićev novi namet poskupjet će alkoholna pića

SEEbiz 08.02.2020
ZAGREB - Istodobno s razgovorima vezanim za povećanje trošarina na šećer u bezalkoholnim pićima i cigarete, Ministarstvo financija vodi pregovore i s poduzećima iz industrije proizvođača alkoholnih pića. Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg… »

AS Holding postao drugi najveći dioničar Bosnalijeka

SEEbiz 08.02.2020
SARAJEVO - Tešanjski AS Holding ušao je u vlasničku stukturu Bosnalijeka kupovinom dionica koje je prodao luksemburški fond HADEN S. A. putem vanredne aukcije održane na Sarajevskoj berzi. Na ovaj način AS Holding postao je drugi najveći dioničar… »

Vučković: Mladima ćemo davati subvencije za kupnju zemlje

SEEbiz 08.02.2020
ZAGREB - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković najavila je u razgovoru za Večernji list da će država mladima davati subvencije za kupnju zemlje kao i da će tražiti produlje moratorij na prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima. Povećanje… »

Pence: Nećemo kupovati Ericsson i Nokiu da bismo se suprotstavili Huaweiju

SEEbiz 08.02.2020
WASHINGTON - Američki potpredsjednik Mike Pence odbacio je ideju glavnog državnog odvjetnika Williama Barra kako bi SAD trebale kupiti kontrolne udjele u Ericssonu i Nokiji kako bi se suprotstavili Huaweijeovoj dominaciji u segmentu 5G tehnologije. S… »

Evo koga građani žele vidjeti na čelu HDZ-a

SEEbiz 08.02.2020
ZAGREB - RTL u suradnji s Promocijom plus donosi rezultate istraživanja o preferencijama kandidata za predsjednika HDZ-a. Rezultati istraživanja koje donosi RTL pokazuju da ispitanici žele da Andrej Plenković ostane na čelu HDZ-a i u drugom mandatu… »

Novi detalji tragične pogibije Kobea Bryanta

SEEbiz 08.02.2020
LOS ANGELES - Prema najnovijem izvješću američkog Državnog odbora za prometnu sigurnost (NTSB), pad helikoptera u kojem je poginula košarkaška legenda Kobe Bryant nije uzrokovao kvar motora. Bryant, njegova 13-godišnja kći Gianna i ostali putnici… »

Croatia Airlines nabavlja tri nova aviona

SEEbiz 08.02.2020
ZAGREB - Croatia Airlines putem leasinga nabavlja tri aviona. Prema dostupnim informacijama, jedan Airbus A319 i jedan Q400 bit će nabavljeni na duže razdoblje u 'dry leasu' što znači da će ga opsluživati posade Croatia Airlinesa. A319 u flotu… »

Wall Street pao s rekordnih razina, snažan skok Ubera

SEEbiz 08.02.2020
NEW YORK - Wall Street je pao s rekordnih razina u petak nakon četverodnevnog pozitivnog niza, dok su ulagači analizirali mjesečno izvješće o američkom tržištu rada. Dow Jones pao je 277,26 bodova, ili 0,94%, na 29,102,51, S&P 500 izgubio je 18,07… »