SEEbiz

Anketa: 53 posto republikanaca smatra da je Trump bolji od Lincolna

SEEbiz pre 6 dana
WASHINGTON - Čak 53 posto republikanaca smatra da je Donald Trump bolji čelnik od Abrahama Lincolna, pokazali su to u nedjelju rezultati ankete koju je proveo Economist/YouGov. Tek 47 posto republikanaca smatra da je političar koji je pobijedio u… »

Novogodišnja putovanja ponovno su popularna

SEEbiz pre 6 dana
ZAGREB - Osim adventskih, ponovno su u trendu novogodišnja putovanja u inozemstvu od Malte do Australije, piše u nedjelju Večernji list. Trend se počeo naslućivati s rastom popularnosti zagrebačkog Adventa, a sad ga se više ne može previdjeti… »

Tisuće tražitelja azila ponovno dolaze u Njemačku i traže azil

SEEbiz pre 6 dana
BERLIN - Tisuće tražitelja azila koji žive u Njemačkoj već su bili deportirani ili su dobrovoljno napustili zemlju prije nego su se vratili te ponovno zatražili azil, prema izvješću lista Welt am Sonntag. Do 30. listopada 2019. u Njemačkoj je… »

Milo Đukanović ponovo izabran za predsjednika DPS-a

SEEbiz pre 7 dana
PODGORICA - Aktualni crnogorski predsjednik Milo Đukanović ponovno je u subotu izabran za predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS), najjače političke stranke u Crnoj Gori. Đukanović je na osmom kongresu stranke bio jedini kandidat za… »

Što će dugo razdoblje niskih kamatnih stopa značiti za štednju i investicije?

SEEbiz pre 7 dana
ZAGREB - Očekivanja da će kamatne stope početi rasti, očito je, nisu su se ostvarila pa prevladava uvjerenje da se treba prilagoditi ili naučiti živjeti u svijetu jeftinog novca. Koliko će potrajati to “prolongirano” razdoblje niskih kamatnih… »

Liječnici počeli skupljati potpise za povlačenje suglasnosti za prekovremeni rad

SEEbiz pre 7 dana
ZAGREB - U nedjelju počinje akcija Hrvatske liječničke komore (HLK) i Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) pod geslom "Hoću raditi zakonito", u sklopu koje će se u iduća dva mjeseca prikupljati potpisi liječnika za povlačenje suglasnosti za… »

Predizborne ankete ne govore puno, Ivo Josipović to najbolje zna

SEEbiz pre 7 dana
ZAGREB - Prvi dani prikupljanja potpisa za predsjedničke kandidature uvijek su udarni, kasnije interes građana splasne. Zato je podatak da je do nedjelje Kolindu Grabar-Kitarović svojim potpisom podržalo samo sedam tisuća Zagrepčana, za ljude u… »

Luka Koper: Izvanredne okolnosti krive za oštar pad neto dobiti

SEEbiz pre 7 dana
KOPER - Luka Koper Grupa ostvarila je 34,5 milijuna eura neto dobiti u prvih devet mjeseci ove godine, što je 29 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Nekoliko izvanrednih okolnosti pridonijelo je padu. Neto prodaja se povećala za tri… »

Deo članova DS napustio sednicu GO pošto Lečiću nije data reč

SEEbiz pre 7 dana
BEOGRAD - Deo članova Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) napustio je današnju sednicu GO u Beogradu a jedan od njih, Branislav Lečić, kazao je novinarima da mu nije data reč kada je zatražio, i ocenio da se demokratija "polako ukida u DS"… »

Napadnut jedan od organizatora protesta, policija privela napadača

SEEbiz pre 7 dana
BEOGRAD - Protest „Jedan od pet miliona" završen je večeras ispred Vlade Srbije u Beogradu, gde je raširena velika košulja prekrivena crvenom bojom koja predstavlja krv, a u znak godišnjice protesta koji su počeli zbog napada na nekadašnjeg… »

SEEbiz, najnovije vesti »