SEEbiz

Minimalac raste, ali se od njega preživjeti ne može

SEEbiz 09.02.2020
ZAGREB - Vlada je za ovu godinu bruto minimalnu plaću povećala s lanjskih 3750 kuna na 4062,51 kunu, odnosno s 506 eura na 546 eura, što u neto iznosima znači da je minimalac porastao za 250 kuna, na 3250 kuna. To je povećanje nedovoljno da bi… »

Huawei, Xiaomi, Oppo i Vivo stvaraju zajedničku platformu kako bi konkurirali Google Playu

SEEbiz 09.02.2020
PEKING - Huawei, u svojem sporu s vlastima SAD-a i posljedično Googleom, nije jedini koji ozbiljno radi na pokretanju vlastite neovisne platforme za izradu mobilnih aplikacija i njihovu distribuciju na svoje mobitele. U ovom naumu, doznaje Reuters… »

Važne akvizicije hrvatskih kompanija u sjeni koronavirusa

SEEbiz 09.02.2020
KOLUMNA - Početak godine umjesto s nekim vedrim ekonomskim temama prolazi u znaku koronavirusa. Koji je pogodio globalnu ekonomiju, ali ipak ponajprije kinesku. Analitičari su uglavnom oprezni u svojim procjenama mogućih posljedica i izjavljuju da je… »

Solar Orbiter: Putovanje do izvora turbulencija na Suncu

SEEbiz 09.02.2020
NEW YORK - Sunce nam šalje ne samo toplinu i svjetlost nego i oluje koje mogu biti kobne za telekomunikacijsku infrastrukturu. Kako bi ih se bolje razumjelo i bolje se od njih zaštitilo, znanstvenici će lansirati letjelicu Solar Orbiter koja će… »

Beograd: Umesto "Jedan od pet miliona" protest "U bojkot 2020"

SEEbiz 08.02.2020
BEOGRAD - Građani su se i danas okupili na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu gde su do prošle subote održavani protesti „Jedan od pet miliona". Na večerašnji skup pozvala je grupa građanskih aktivista Građanski otpor preko… »

Mihajlović podržala Poledicu

SEEbiz 08.02.2020
BEOGRAD - Dočekavši državnog sekretara Miodraga Poledicu ispred zgrade Vlade Srbije nakon njegovog puštanja iz pritvora, Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, poslala je jasnu poruku javnosti da smatra da je… »

Mali: MMF krajem februara u Beogradu

SEEbiz 08.02.2020
BEPGRAD - Ministar finansija Siniša Mali je najavio da će krajem februara u Beograd doći misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), sa kojom će razgovarati o rezultatima u 2019. godini, predviđenim stopama rasta, ali i o reformi platnih razreda i… »

Fiat Chrysler najavljuje zatvaranje jednog pogona zbog koronavirusa

SEEbiz 08.02.2020
WASHNGTON – Kompanija Fiat Chrysler najavila je mogućnost zatvaranja jedne od svojih tvornica u Europi u roku od četiri tjedna kao posljedicu epidemije koronavirusa zbog čega je došlo do problema u isporukama kineskih proizvođača autodijelova… »

Lokalne vlasti u Šangaju pomažu Tesli

SEEbiz 08.02.2020
ŠANGAJ - Američka tvornica proizvođača električnih automobila Tesla u kineskom financijskom središtu Šangaju nastavit će proizvodnju 10. veljače uz pomoć lokalnih vlasti kako bi se lakše nosila s raširenom epidemijom koronavirusa, izjavio je u… »

Etihad zbog krize rasprodaje avione: Kakva je sudbina Air Serbie?

SEEbiz 08.02.2020
BEOGRAD - Etihad Airways, koji je vlasnik 49 odsto Air Serbie, odlučio je da višegodišnje finansijske probleme reši prodajom 38 aviona. Takođe, planira i da otkaže ili smanji podršku avio-kompanijama u koje je investirao. Hoće li će taj udar… »