SEEbiz

MMF: Spore reforme javnih preduzeća u Srbiji

SEEbiz 10.02.2020
BEOGRAD - Reforme strateških državnih preduzeća u Srbiji napreduju sporim tempom, izjavio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) šef Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Sebastijan Sosa. U odgovoru Sose na pitanja RSE o poslovanju… »

MK Grupi odobreno preuzimanje Victoria Grupe

SEEbiz 10.02.2020
BEOGRAD - Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je MK grupi sticanje neposredne pojedinačne kontrole nad kompanijom Victoria grupa i njenim zavisnim društvima. U sastavu ove grupe posluje 12 zavisnih kompanija. Cela grupa je za 2018. godinu… »

Medan: Komercijalna banka jedina može da finansira razvojne projekte

SEEbiz 10.02.2020
BEOGRAD – Predsednik IO Komercijalne banke Vladimir Medan izjavio je da je ta banka 2019. godine pomerila sve parametre poslovanja i ostvarila novi rekordan rezultat. „Ojačali smo kapitalnu osnovu i obezbedili da banka može da prati sve značajne… »

Broj zaraženih od koronavirusa se prestao povećavati

SEEbiz 10.02.2020
PEKING - Na području kontinentalne Kine od koronavirusa umrlo je 908 osoba, dok zaraženih ima gotovo 40 tisuća, pokazuju podaci koje su u ponedjeljak objavile kineske vlasti. U Kini je od koronavirusa u ponedjeljak umrlo 97 osoba, od čega 91 u… »

Šešelju zbog govora mržnje suspendovan Twitter nalog

SEEbiz 10.02.2020
BEOGRAD - Osuđeni ratni zločinac i predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, ponovo širi mržnju. U jednom od posljednjih incidenta Šešelj je svom obezbeđenju naložio da izbaci Natašu Kandić iz opštine Stari grad gdje se… »

Trump: Vrijeme je za ozbiljne trgovinske pregovore s EU

SEEbiz 10.02.2020
WASHINGTON - Vrijeme je za "jako ozbiljne" pregovore o trgovinskom sporazumu s Europskom unijom, ocijenio je u ponedjeljak američki predsjednik Donald Trump dok razgovori zapinju na pitanju poljoprivrede. "Europa se jako loše ponaša prema nama", rekao… »

Republika Srpska se zadužila više nego što je planirala

SEEbiz 10.02.2020
BANJA LUKA - Republika Srpska se danas zadužila trezorskim zapisima za 39,9 miliona KM po kamati od nula posto. Vlada Republika Srpske planirala je da emisija bude u vrijednosti 30 miliona KM, ali je iznos prikupljenih sredstava premašen. Od ukupno… »

Talijanska industrijska proizvodnja snažno pala u prosincu

SEEbiz 10.02.2020
RIM - Industrijska proizvodnja u Italiji pala je u prosincu 2019. najsnažnije u posljednje dvije godine, pokazali su u ponedjeljak podaci talijanskog statističkog ureda ISTAT-a. Proizvodnja u industriji u posljednjem je mjesecu prošle godine prema… »

Alibaba daje jeftine kredite tvrtkama pogođenim koronavirusom

SEEbiz 10.02.2020
PEKING - Kineski internetski div Alibaba objavio je u ponedjeljak da će s nekoliko milijardi dolara jeftino kreditirati tvrtke koje su zapale u teškoće zbog krize uzrokovane širenjem koronavirusa. Oko 2.86 milijardi dolara bit će dostupno preko… »

Beogradska berza: Akcija Philip Morrisa na višegodišnjem maksimumu

SEEbiz 10.02.2020
BEOGRAD – Skromna investiciona aktivnost zabeležena je na početku trgovačke nedelje na domaćem tržištu akcija, uz neznatne promene vrednosti BELEX indeksa. Ukupan promet na Beogradskoj berzi, vredan 449,8 miliona dinara (3,8 miliona evra), u… »