SEEbiz

Beogradska berza: Akcija Vodoprivrednog društva Dunav skočila na 26.500 RSD

SEEbiz pre 5 dana
BEOGRAD – Ukupan promet na domaćem tržištu akcija iznosio je danas 24,11 miliona dinara (oko 205,3 hiljade evra). Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15 skliznuo je za 0,1 posto na 751,93 poena, dok je na nedeljnom nivou ostvario dobitak od 0,2… »

Potres zatresao Dubrovnik i okolicu

SEEbiz pre 6 dana
DUBROVNIK - Snažan potres zatresao je jutros Dubrovnik i okolicu. Potres je bio magnitude 4,4 stupnja po Richteru. Do potresa je došlo oko 2:30 ujutro, javlja EMSC. Epicentar potresa je bio u moru, 18 kilometara od Stona. Najveći potres u povijesti… »

Dubrovnik uvodi petogodišnju zabranu otvaranja novih restorana

SEEbiz pre 5 dana
DUBROVNIK - Grad Dubrovnik uvodi petogodišnju zabranu otvaranja novih restorana, potvrdio nam je to dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Nakon ograničenja broja kruzera u luci na dva dnevno tijekom sezone i rezanja broja stolova na terasama… »

Kina pokušava pojačati regionalnu suradnju s Japanom i Južnom Korejom

SEEbiz pre 5 dana
KOLUMNA - Službeni Peking objavio je da će se u prosincu u kineskom gradu Chengduu održati trilateralni sastanak između Kine, Japana i Južne Koreje. Kineska strana navodi da je glavni cilj sastanka jačanje bilateralne suradnje sa obje susjedne… »

Cijene nafte pale prema 61 dolar zbog neizvjesnosti oko američko-kineskog sporazuma

SEEbiz pre 5 dana
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 61 dolar jer trgovce muči neizvjesnost oko američko-kineskog trgovinskog sporazuma a dodatni pritisak stvaraju i veće američke zalihe nafte. Na londonskom je tržištu cijena… »

Daimler gasi 1.100 menadžerskih pozicija

SEEbiz pre 5 dana
FRANKFURT – Njemački proizvođač automobila Daimler će ugasiti 1.100 menadžerskih pozicija širom svijeta, što čini oko 10 posto rukovodećih radnih mjesta, objavio je danas dnevnik Suddeutsche Zeitung, pozivajući se interno cirkularno pismo… »

Deblokiran račun Đuro Đaković grupe

SEEbiz pre 5 dana
SLAVONSKI BROD - Poslovni račun Đuro Đaković grupe danas je deblokiran, kratko je priopćila putem Zagrebačke burze ta slavonskobrodska kompanija. Računi Đuro Đaković grupe i povezanih društava su bili blokirani od 30. listopada. Uprava je tada… »

Skok izvoza ublažio strah od recesije u Njemačkoj

SEEbiz pre 5 dana
BERLIN - Njemački izvoz porastao je u rujnu najsnažnije u gotovo dvije godine, pokazali su podaci objavljeni u petak, stišavajući bojazni da je najveće europsko gospodarstvo u trećem tromjesečju palo u recesiju. Sezonski i kalendarski prilagođeni… »

Hrvatska prvi put s više od 20 milijuna turističkih dolazaka u jednoj turističkoj godini

SEEbiz pre 5 dana
ZAGREB - U Hrvatskoj je po prvi put ostvareno više od 20 milijuna turističkih dolazaka u jednoj turističkoj godini, a po prvi je put premašena i brojka od 107 milijuna noćenja na razini čitave Hrvatske, objavilo je Ministarstvo turizma. "Prema prvim… »

Krajem rujna bruto međunarodne pričuve 20,4 mlrd. eura

SEEbiz pre 5 dana
ANALIZA - Prema podacima HNB-a ukupna aktiva središnje banke na kraju rujna iznosila je 155,4 mlrd. kuna te je uz smanjenje na mjesečnoj razini za gotovo 4 mlrd. kuna (-2,5%) na godišnjoj razini bila viša za 28 mlrd. kuna (22%). U odnosu na kraj 2018… »

SEEbiz, najnovije vesti »