SEEbiz

Penava: Plenković griješi, prljavo rublje se ne iznosi

SEEbiz pre 12 dana
ZAGREB - HDZ-ovo biračko tijelo se podijelilo, a od toga profitiraju SDP i ljevica. Pitamo se - zašto nismo pobijedili na predsjedničkim izborima i na EU izborima? Očito HDZ ne okuplja i trebamo promjenu', rekao je bivši šef diplomacije Davor Ivo… »

ASA banka kreće u postupak pripajanja Vakufske banke

SEEbiz pre 12 dana
SARAJEVO - ASA banka d.d. Sarajevo pokrenula je aktivnosti za pripajanje Vakufske banke ovoj banci. ASA banka je za 21. februar zakazala Skupštinu dioničara na kojoj planira izabrati nezavisnog revizora koji će dati nezavisno revizorsko mišljenje za… »

U Hrvatskoj aktivno 160.630 poslovnih subjekata

SEEbiz pre 12 dana
ZAGREB - Na kraju 2019. u Hrvatskoj je bilo 280.017 registriranih poslovnih subjekata, od čega je 57,4 posto ili 160.630 bilo aktivno, a nešto manje od jedne trećine trećina ih je u Zagrebu, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Od ukupnog… »

Općina Motovun prodaje niz zemljišta i zgrada

SEEbiz pre 12 dana
MOTOVUN - Motovunski općinski načelnik raspisao je javni natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Motovun prikupljanjem pisanih ponuda. Prema natječaju, na prodaji se našla ruševna zgrada označena kao k.č. 51/2 zgr. k.o. Brkač od 97… »

Zeleno svetlo za Avia Prime da završi kupovinu JAT Tehnike

SEEbiz pre 13 dana
BEOGRAD – Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) odobrila je koncentraciju na tržištu koja nastaje kupovinom JAT Tehnike od strane kompanije „Avia Prime“ sa sedištem u Češkoj, objavila je KZK. Tako su stvoreni uslovi da se finalizuje postupak… »

Vrednost građevinskih radova u Srbiji u 2019. porasla 35%

SEEbiz pre 12 dana
BEOGRAD - Vrednost izvedenih građevinskih radova na teritoriji Srbije u 2019. godini povećana je za 35 odsto u odnosu na 2018. godinu. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u četvrtom kvartalu zabeležen je rast vrednosti izvedenih… »

Air Serbia uvodi šest novih linija

SEEbiz pre 12 dana
BEOGRAD - Air Serbia u 2020. godini uvodi šest novh linija ka destinacijama u Evropi i na Bliskom istoku, saopštila je ta kompanija. Nacionalna avio-kompanija će od juna uvesti letove iz srpske prestonice do Ženeve, Amana, Rostova na Donu, Firence… »

Cijene nafte stabilne iznad 54 dolara

SEEbiz pre 12 dana
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima iznad razine od 54 dolara, zakočene slabijom kineskom potražnjom nakon epidemije koronavirusa i neizvjesnom ruskom potporom opsežnijem ograničenju opskrbe. Na… »

Cijene svinjetine u Kini skočile 116 posto u siječnju

SEEbiz pre 12 dana
PEKING – Cijene svinjskog mesa u Kini skočile 116 posto u siječnju 2020. u odnosu na godinu ranije, što je ubrzanje u odnosu na prosinački rast od 97 posto, pokazali su danas državni podaci. Cijene hrane u toj zemlji su zbog poskupljenja svinjetine… »

Daimler ukida 15.000 radnih mjesta

SEEbiz pre 12 dana
STUTTGART - Njemački automobilski gigant Daimler sprema se ukinuti 15.000 radnih mjesta, znatno više no što su prvotno planirali, kako bi smanjili troškove i prebrodili teško razdoblje u automobilskoj industriji, pišu njemački mediji. Predsjednik… »