SEEbiz

Svjetska tržišta porasla peti tjedan zaredom, na Wall Streetu rekordi

SEEbiz pre 4 dana
NEW YORK - Na svjetskim su burzama cijene dionica porasle i prošloga tjedna, petoga zaredom, pri čemu su indeksi na Wall Streetu dosegnuli rekordne razine, što se zahvaljuje napretku u trgovinskim pregovorima između SAD-a i Kine. Na Wall Streetu je… »

Prijedlog proračuna: Deficit iduće godine ne bi bio iznenađenje

SEEbiz pre 3 dana
KOMENTAR - Prijedlog proračuna koji je ugledao svjetlo dana prošlog četvrtka doživio je već svakojake pohvale i pokude, no čini se da još nitko nije, kako kažu Amerikanci, sastavio dijelove. Pa smo to onda odlučili napraviti mi. Ovaj tekst se u… »

Mali Schengen: Balkansko čudo ili džeparoški trik?

SEEbiz pre 3 dana
KOMENTAR - Nemoguće se uradi odmah, čuda traju malo duže: ta stara šala preopterećnih zanatlija u Nemačkoj pada na pamet dok ovih dana pratite aktivnosti trojice moćnih muškaraca na Balkanu. I to tek što je EU zbog veta Francuske odbacila dalje… »

Austrijanci i Mađari najveći strani vlasnici akcija u Crnoj Gori

SEEbiz pre 3 dana
PODGORICA - Pojedinačno najveći vlasnici hartija od vrijednosti u Crnoj Gori su Austrijanci i Mađari, kojima prema strukturi pripada 3,96 odsto, odnosno 3,66 odsto ukupne vrijednosti dionica u stranom vlasništvu. U prvih pet najvećih stranih… »

BiH Volkswagenu nudi TAS i lokaciju kod Rajlovca

SEEbiz pre 3 dana
SARAJEVO - Od povratka Volkswagena u BiH svi bi imali koristi pa država mora ponuditi najbolje uslove, kažu sagovornici Deutsche Wellea. Obnove poslovnih veza sa moćnim kompanijama mogle bi ublažiti posljedice egzodusa iz BiH.Mogućnost da se… »

Pošta Slovenije: Pregovori neuspješni, u ponedjeljak štrajk

SEEbiz pre 4 dana
LJUBLJANA - Pošta Slovenije i Sindikat poštanskih radnika opet nisu postigli dogovor, pa će zaposlenici početi štrajkati u ponedjeljak. Sindikat traži povećanje plaće od 10% u 2020. godini, a Pošta bi pristala na povećanje plaće 2021. godine… »

Instagram ozbiljno razmišlja o sakrivanju broja lajkova

SEEbiz pre 3 dana
NEW YORK - Instagram je već u nekoliko navrata u različitim zemljama testirao opciju u kojoj bi se ispod objava sakrio broj trenutačnih lajkova – on bi bio vidljiv samo osobama koje su objavu i postavile na ovu društvenu mrežu. Ovaj eksperiment… »

Njemačka povećava subvencije za električne automobile

SEEbiz pre 3 dana
BERLIN - Njemačka vlada želi do 2030. godine na svojim cestama imati 10 milijuna električnih vozila, prenosi Reuters, kao dio strategije da pojača vlastitu auto-industriju u odnosu na SAD i Kinu. Ranije ovoga tjedna, Volkswagen je započeo proizvodnju… »

Kovačević: Janaf razmatra zajedničke projekte s NIS-om i Gazpromom

SEEbiz pre 3 dana
RIJEKA - Predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević otkrio je u intervjuu za Novi list zanimljive planove svoje kompanije u vezi Siska. - Već smo se uključili. Radimo na izgradnji dva velika spremnika za naftu te Sisak namjeravamo učvrstiti na… »

Tosama: Rast prihoda, pad neto dobiti

SEEbiz pre 4 dana
LJUBLJANA - Skupina Tosama koja se bavi proizovdnjom sanitetskog materijala, lani je ostvarila 37,9 milijuna eura neto prodaje, što je nešto više od šest posto više u odnosu na prošlu godinu. Međutim, neto dobit smanjena je za 24 posto, na 1,06… »

SEEbiz, najnovije vesti »