SEEbiz

NBS povećala projekciju rasta bruto društvenog proizvoda

SEEbiz pre 2 dana
BEOGRAD - Narodna banka Srbije je povećala projekciju rasta bruto domaćeg proizvoda Srbije za 2019. godinu na 3,6 odsto sa ranijih 3,5 procenata. Za 2020. godinu, centralna banka predviđa ubrzanje rasta na 4,0 odsto, a toliku stopu ekonomske ekspanzije… »

Agromarket želi 100-procentni udeo u Galenici Fitofarmacija

SEEbiz pre 2 dana
KRAGUJEVAC – Kragujevački Agromarket izvestio je o nameri za preuzimanje akcionarskog društva Galenika Fitofarmaciju, pri čemu je, po podacima objavljenim na Beogradskoj berzi, već „preskočio" prag od 50 odsto vlasništva u zemunskom… »

Njemačka ipak izbjegla recesiju

SEEbiz pre 2 dana
BERLIN - Sad je i službeno - Njemačka je ipak izbjegla recesiju. Naime, njemački je BDP u trećem kvartalu porastao 0,1 posto, pokazuju podaci Destatisa. Na godišnjoj razinu u tromjesečju od srpnja do rujna bilježi se rast od pola postotka. Iz… »

Cijene nafte porasle blizu 63 dolara zbog pada američkih zaliha

SEEbiz pre 2 dana
LONDON - Cijene nafte porasle su u četvrtak na međunarodnim tržištima prema 63 dolara, poduprte podacima Američkog instituta za naftu (API) koji su neočekivano pokazali pad zaliha nafte u SAD-u a dodatnu potporu pružile su i ocjene o mogućoj… »

Ukupan izvoz Srbije dostići će 24 mlrd evra ove godine

SEEbiz pre 2 dana
BEOGRAD – Ukupan izvoz Srbije će ove godine dostići nivo od 24 milijarde evra, što je za tri milijarde evra više u odnosu na prošlu godinu, rekao je danas zamenik generalnog direktora Sektora za ekonomska istraživanja i statistiku u Narodnoj banci… »

Tabaković: Srbija nerizična za ulaganja, investicioni rejting na dohvat

SEEbiz pre 2 dana
BEOGRAD – Premija rizika Srbije je sada među najnižim u regionu, a 12. novembra se spustila na svega 34 bazna poena, izjavila je danas guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković. Ističući da su znatnom padu premije rizika u većoj meri… »

Beogradska berza: Jaka tražnja vinula vrednost akcije Philip Morrisa

SEEbiz pre 2 dana
BEOGRAD – Trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi iznosilo je danas ukupno 26 miliona dinara ((221,2 hiljade evra), uz zanemarljive promene vrednosti BELEX indeksa. Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, biop je stabilan na nivou od 769,15 poena, a… »

Slovenija će tražiti da se u tužbi protiv Komisije zbog terana ispita i Hrvatska

SEEbiz pre 2 dana
LJUBLJANA - Opći sud Europske unije započet će početkom prosinca postupak u tužbi Slovenije protiv Europske komisije vezanoj uz vino "teran", a Slovenija očekuje da će na početku rasprave svoje stajalište o predmetu tužbe iznijeti i Hrvatska… »

U listopadu zabilježen povijesno najveći rast broja novih Diners Club kartica

SEEbiz pre 2 dana
ZAGREB - U listopadu tekuće godine Erste Card Club zabilježio je više od 6.500 novih Diners Club kartica, čime je ostvaren najveći porast broja novoizdanih kartica na mjesečnoj razini u 50 godina poslovanja Diners Cluba u Hrvatskoj. Ukupan broj… »

Savjet HNB-a: Rast BDP-a ubrzan u trećem tromjesečju

SEEbiz pre 2 dana
ZAGREB - Prema dostupnim mjesečnim pokazateljima tijekom trećeg tromjesečja ove godine ubrzao se rast realnog BDP-a, ističu u četvrtak iz Hrvatske narodne banke (HNB) u priopćenju sa sjednice Savjeta HNB-a. Savjet je na današnjoj sjednici razmotrio… »

SEEbiz, najnovije vesti »