SEEbiz

Zbog koronavirusa otkazan jedan od najvećih tehnoloških skupova na svijetu

SEEbiz 13.02.2020
BARCELONA - Svjetski sajam mobilne telefonije u Barceloni (MWC) otkazan je zbog strahovanja od novog koronavirusa koji je već ranije potaknuo brojne tvrtke da otkažu sudjelovanje, objavili su u srijedu organizatori tog događaja. Organizator GSMA navodi… »

Beogradska berza: Promet potonuo, indeksi se oporavili

SEEbiz 13.02.2020
BEOGRAD – Promet na domaćem tržištu akcija potonuo je danas na svega 7,1 miliona dinara (60,6 hiljada evra), dok su oba BELEX indeksa skočila za po 0,8 procenata. Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX 15, zaključen je na 816,52 poena, a BELEXlajn na… »

Križanec: Bilo je manje od 200 reklamacija, popravak će platiti Rusi

SEEbiz 13.02.2020
ZAGREB - Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva general Michael Križanec jučer je izdao zapovijed da se deset vojnih transportnih helikoptera Mi-171Sh prizemlji o čemu je govorio na tiskovnoj konferenciji. Na početku je rekao kako tema jest… »

Čaše vivo Villeroy & Boch ponovno u Konzumu

SEEbiz 13.02.2020
ZAGREB - Sinonim za vrhunsku kvalitetu i luksuz kad je riječ o posluživanju pića – brend vivo by Villeroy & Boch – ponovno dolazi u Konzum. Kupci i ovaj put u okviru programa vjernosti mogu ostvariti nevjerojatne uštede i do 75 posto te tako po… »

Cijene nafte pale prema 55 dolara pod pritiskom procjena slabije potražnje

SEEbiz 13.02.2020
LONDON - Cijene nafte pale su u četvrtak na međunarodnim tržištima prema 55 dolara nakon što su Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) i Međunarodna agencija za energiju (IEA) snizile procjene potražnje u ovoj godini zbog epidemije… »

Vlada najavila smanjenje portfelja nekretnina u državnom vlasništvu

SEEbiz 13.02.2020
ZAGREB - Vlada je u četvrtak prihvatila prijedlog godišnjeg plana upravljanja državnom imovinom za 2020. godinu, u kojem se uz ostalo najavljuje smanjenje portfelja nekretnina kojim upravljaju Ministarstvo državne imovine i CERP, kao i rast… »

Loši krediti u Crnoj Gori pali na 5,67%

SEEbiz 13.02.2020
PODGORICA - Na nivou bankarskog sistema kasni otplata 181,1 milion eura kredita ili 3,81 odsto ukupnih, navodi se u prilogu Izvještaju Evropske komisije (EK) o Crnoj Gori za period od novembra prošle godine do kraja januara. Ukupni krediti privrede i… »

Marić još ne zna koliko će koštati Ured bivše predsjednice

SEEbiz 13.02.2020
ZAGREB - Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u četvrtak kako još nije vidio specifikaciju troškova za Ured bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. "Ne znam, nisam vidio specifikaciju, ako je poslano u Ministarstvo financija nisam… »

EK mobilizirao resurse za suzbijanje koronavirusa

SEEbiz 13.02.2020
BRUXELLES - Europska komisija je mobilizirala svoje agencije, prvenstveno Centar za kontrolu bolesti, za suzbijanje novog koronavirusa i usko surađuje sa zemljama članicama Unije i zemljama izvan njezinih granica, uključujući i Kinu, kazala je u… »

Domino's Pizza otvara prvu poslovnicu u Hrvatskoj

SEEbiz 13.02.2020
ZAGREB - Domino's Pizza, koja slovi kao najveća svjetska pizza kompanija, ovog proljeća otvara prvu poslovnicu u Hrvatskoj. Za dolazak lidera u dostavi pizza s više od 16.300 poslovnica u više od 85 zemalja zaslužna je tvrtka All about pizza, tj… »