SEEbiz

Na Brijunima nestalo više od 60 posto ribljeg fonda

SEEbiz 14.02.2020
PULA - Riblji fond u Nacionalnom parku Brijuni od 2008. naovamo smanjen je za više od 60 posto. Dramatičan je to podatak koji su utvrdili znanstvenici s Instituta za oceanografiju i ribarstvo iz Splita. Još poraznije zvuči činjenica da je okolno… »

Hrvatska ukorena u Bruxellesu zbog kašnjenja izvješća o provedbi nacionalnih ciljeva povećanja energetske učinkovitosti

SEEbiz 14.02.2020
ZAGREB - Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (MZOE) obećalo je jučer da će »u vrlo kratkom roku« ispraviti propust zbog kojega je Europska komisija (EK) jučer službeno opomenula Hrvatsku: vlada naime nije ispunila obvezu da do 30. travnja… »

Rusija kaznila Twitter i Facebook sa 60.000 dolara

SEEbiz 14.02.2020
MOSKVA - Ruski sud izrekao je u četvrtak kazne u iznosu od 60.000 američkih dolara Twitteru i Facebooku zbog kršenja zakona o zaštiti osobnih podataka, objavili su državni mediji. Zakon nalaže da se osobni podaci ruskih građana smiju pohranjivati… »

Dačić: Đukanović se preigrao, tako je kad se udari na nečiji identitet

SEEbiz 13.02.2020
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se crnogorski predsednik Milo Đukanović "preigrao" donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti, kao i da će u litijama biti još više ljudi ako ih budu više napadali… »

Krstičević: Hrvatski vojnici vraćaju se u Irak

SEEbiz 13.02.2020
BRUXELLES - Hrvatski vojnici vraćaju se u Irak, potvrdio je jutros ministar obrane Damir Krstičević u Bruxellesu, nakon što je na sastanku ministara obrane NATO-a dogovoreno okončanje suspenzije NATO-ove misije obuke iračkih snaga sigurnosti. U… »

Europska komisija Sloveniji za ovu i iduću godinu najavljuje rast od 2,7 posto

SEEbiz 13.02.2020
BRUXELLES - Europska komisija za ovu i iduću godinu prognozira Sloveniji ekonomski rast od 2,7 posto, što je na razini procjena iz njena zadnjeg, jesenskog izvješća. "Očekujemo da će se izvoz i dalje smirivati, dok će uvoz zbog domaće potrošnje… »

Bugarska želi privući Teslu

SEEbiz 13.02.2020
SOFIJA - Bugarska komunicira s Teslom zbog potencijalnog ulaganja američkog proizvođača električnih automobila u tvornicu u zemlji, izvijestili su lokalni mediji, citirajući ministra ekonomije Emila Karanikolova. - Imamo dvije ambicije: prva je… »

Lajčak predložen za UN-ova izaslanika za Zapadnu Saharu

SEEbiz 13.02.2020
NEW YORK - Miroslav Lajčak, slovački ministar vanjskih poslova i bivši predsjednik UN-ove Opće skupštine predložen je za novog izaslanika te međunarodne organizacije za Zapadnu Saharu pošto je prethodni otišao u svibnju 2019., doznaje se u… »

Bitcoin premašio 10.400 dolara

SEEbiz 13.02.2020
NEW YORK - Vrijednost bitcoina dosegla je u srijedu najvišu razinu ove godine, a ujedno i u posljednjih pet mjeseci. U prijepodnevnom dijelu trgovine cijena bitcoina dosegla je 10.489,78 dolara, najvišu razinu od rujna, pokazuju podaci Coindeska. Samo… »

Gagić: NIS planira ubrzani razvoj pančevačke rafinerije

SEEbiz 13.02.2020
BEOGRAD - NIS posluje na veoma konkurentnom tržištu Jugoistočne Evrope, tako da je stalna modernizacija prerađivačkih kapaciteta naš prioritet, istakao je Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada NIS-a u intervjuu za energetski portal… »