SEEbiz

Jimmy Carter završio u bolnici zbog krvarenja u mozgu

SEEbiz pre 1 dan
NEW YORK - Bivši američki predsjednik Jimmy Carter primljen je jučer u bolnicu u Atlanti na medicinski zahvat radi ublažavanja pritiska na mozak uzrokovanog krvarenjem nakon nedavnih padova, navodi se u priopćenju Carter centra. Carter je primljen u… »

Devizne rezerve 13,5 mlrd evra, veće 2,2 mlrd za deset meseci

SEEbiz pre 1 dan
BEOGRAD – Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije su nastavile rast dostigavši na kraju oktobra 13,49 milijardi evra, što je za 203,5 miliona više u odnosu na septembar i novi najviši nivo od 2000. godine, od kada se na ovaj način prate podaci… »

Petrović: Makroekonomska stabilnost bez reformi ne omogućava rast Srbije

SEEbiz pre 1 dan
BEOGRAD - Vlada Srbije se zadovljava makroekonomskom stabilnošću i niskim deficitom, ali ne čini važan korak dalje u strukturnim refomama, pre svega javnog sektora, koje bi pospešile privredni rast, izjavio je danas predsednik Fiskalnog saveta Pavle… »

Wall Street: S&P 500 skliznuo s rekordne razine

SEEbiz pre 1 dan
DUBROVNIK - Na Wall Streetu je u ponedjeljak S&P 500 indeks blago pao, skliznuvši s najviše razine u povijesti, što je posljedica neizvjesnosti u vezi trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine. Dow Jones porastao je 10 bodova ili 0,04 posto, na 27.691… »

Beogradska berza: Rekordan promet akcija Galenike Fitofarmacije 2,7 mlrd RSD

SEEbiz pre 1 dan
BEOGRAD – Prvi radni dan na Beogradskoj berzi u skraćenoj trgovačkoj nedelji obeležio je rekordan promet akcija Galenike Fitofarmacije od čak 2,73 milijarde dinara, i uspon BELEX indeksa. Ukupan promet na Berzi iznosio je gotovo 2,75 milijardi… »

Europljanin na Mjesecu? Možda za desetak godina

SEEbiz pre 1 dan
BRUXELLES - NASA želi ponovno poslati ljude na Mjesec i sklona je ideji da to bude međunarodni pothvat, što otvara mogućnost da Mjesecom prvi put hodaju 'neamerikanci'. "Mnogo je prostora na mjesecu i svi naši međunarodni partneri nam ondje… »

Boeing planira u siječnju nastaviti komercijalne letove 737 Maxa

SEEbiz pre 1 dan
NEW YORK - Proizvođač zrakoplova Boeing priopćio je u ponedjeljak da početkom sljedeće godine planira nastaviti komercijalne letove 737 MAX-a, koji su prizemljeni od sredine ožujka nakon dvije nesreće u kojima je poginulo 346 ljudi. Boeing je dosad… »

Priljev doznaka u Hrvatsku za 61,1% veći u 2018.

SEEbiz pre 24 sata
ZAGREB - Hrvatska je i u 2018. godini bila među zemljama Europske unije (EU) s najvećim pozitivnim saldom u inozemnim doznakama, znatno većim nego u godini ranije, pokazalo je u utorak izvješće Eurostata. Prema razlici između primljenih i… »

U prvoj polovini ove godine usporen ekonomski rast BiH

SEEbiz pre 1 dan
SARAJEVO - Vijeće ministara BiH upoznato je danas s Informacijom o kretanju makroekonomskih pokazatelja za januar – juni 2019. godine u kojoj se procjenjuje da je Bosna i Hercegovina ostvarila ekonomski rast od 2,3 posto. Usporavanje ekonomskog rasta u… »

Cijene nafte porasle do 63 dolara, trgovci se nadaju američko-kineskom sporazumu

SEEbiz pre 1 dan
LONDON - Cijene nafte porasle su u utorak na međunarodnim tržištima prema 63 dolara, poduprte nadom da će američki predsjednik Donald Trump možda signalizirati napredak u trgovinskim pregovorima s Kinom te nižim zalihama u američkom naftnom… »

SEEbiz, najnovije vesti »