SEEbiz

Medved: Imamo dokument koji dokazuje da srpska vojska zna gdje su posmrtni ostaci Vukovaraca

SEEbiz pre 3 dana
VUKOVAR - Gost Dnevnika N1 Televizije bio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved s kojim smo razgovarali o dva goruća problema koje muče Vukovarce - sudbina nestalih i kažnjavanje ratnih zločina. "Lijepo je bilo danas biti u Vukovaru… »

Beogradska berza: Pad indeksa, Aerodrom Nikola Tesla u fokusu

SEEbiz pre 3 dana
BEOGRAD - Prvi trgovački dan na Beogradskoj berzi u ovoj nedelji doneo je slab promet, uprkos činjenici da se trgovalo i državnim obveznicama, a i BELEX indeksi su zaključeni u padu. Ukupan promet na trgovanju iznosio je samo 7,8 miliona dinara (66,5… »

Jan De Nul grupa još nije odustala, blokirana prodaja Uljanikovog jaružala

SEEbiz pre 3 dana
RIJEKA - Situacija oko jaružala »Willem Van Rubroeck«, na konto koji bi se državni proračun trebao popuniti za 560 milijuna kuna, još uvijek se nije pomakla ni za milimetar. Ova Uljanikova novogradnja i dalje je pod privremenom mjerom zabrane… »

Hrvatska na globalnoj ljestvici talenata na 53. mjestu

SEEbiz pre 3 dana
ZAGREB - Hrvatska je na Svjetskoj ljestvici talenata za 2019. godinu zauzela 53. mjesto, čime je u odnosu na godinu ranije svoju poziciju poboljšala za jedno mjesto, pokazuje izvješće Instituta za razvoj poslovnog upravljanja (IMD) objavljeno u… »

Potrošnja charter nautičara do kraja listopada 4,8 milijardi kuna

SEEbiz pre 3 dana
ZAGREB - Nautičari koji unajmljuju plovila u Hrvatskoj su do kraja listopada ove godine prema procjenama potrošili 4,8 milijardi kuna, od čega više od 30 posto na druge oblike turizma tj. kulturnu, enogastro i drugu ponudu, izvijestili su u… »

Izravna strana ulaganja u Kinu porasla 6,6 posto

SEEbiz pre 3 dana
PEKING - Izravna inozemna ulaganja u Kinu u prvih su deset ovogodišnjih mjeseci u odnosu na isto lanjsko razdoblje porasla za 6,6 posto, na 107,6 milijardi dolara ili 752,4 milijarde juana, objavilo je u ponedjeljak kinesko ministarstvo trgovine. U… »

Bojan Glavašević: Vukovar ne smije biti mauzolej, mauzolej je mjesto za mrtve

SEEbiz pre 4 dana
VUKOVAR - Saborski zastupnik Bojan Glavašević dugo već ne živi u Vukovaru, ali ističe da će uvijek biti Vukovarac. Tragedija tog grada, nakon pada kojeg je ubijen i njegov otac Siniša, trajno ga je obilježila, pa je Vukovar, priznaje, veliki dio… »

Godišnja stopa inflacije u listopadu usporila na 0,6%

SEEbiz pre 4 dana
ANALIZA - U skladu s našim očekivanjima, godišnja stopa inflacije mjerena indeksom potrošačkih cijena usporila je u listopadu na 0,6%. Na mjesečnoj razini, u odnosu na rujan cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju bile su više 0,4% pri čemu je… »

Njemačka vlada iza zatvorenih vrata o proširenju mobilnih mreža

SEEbiz pre 4 dana
BERLIN - Njemačka vlada održala je u nedjelju sjednicu iza zatvorenih vlada na kojoj je raspravljala o škakljivom pitanju proširenja mobilnih mreža. Sastanak u vladinoj rezidenciji za goste u Mesebergu sjeverno od Berlina sazvan je kako bi se… »

Azijska tržišta: Kineska odluka podigla indekse

SEEbiz pre 4 dana
TOKIO - Na azijskim su burzama danas porasle cijene dionica nakon što je ulagače iznenadila kineska središnja banka smanjenjem ključne kamatne stope po prvi put od 2015. godine, što je potaknulo špekulacije o dodatnim poticajnim gospodarskim… »

SEEbiz, najnovije vesti »