SEEbiz

Pahor: Nove konzultacije sa strankama o novoj vladi 24. i 25. veljače

SEEbiz 14.02.2020
LJUBLJANA - Slovenski predsjednik Borut Pahor potvrdio je u petak da će nove konzultacije s političkim strankama o mogućem novom mandataru, nakon što je vlada Marjana Šareca krajem siječnja podnijela ostavku, održati 24. i 25. veljače. Kako je… »

Beogradska berza: Podbacila investiciona aktivnost na kraju trgovačke nedelje

SEEbiz 14.02.2020
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija znatno je podbacila na kraju trgovačke nedelje, budući da je današnji promet upola manji u odnosu na četvrtak, kada je takođe bio vrlo skroman. Ukupno trgovanje akcijama iznosilo je tek… »

Bjelorusija prijeti uzeti naftu iz ruskog tranzitnog naftovoda

SEEbiz 14.02.2020
MINSK - Bjelorusija će početi uzimati naftu iz tranzitnog naftovoda Družba ako je Rusija ne opskrbi potrebnom količinom sirove nafte, rekao je bjeloruski predsjednik u petak, objavila je državna novinska agencija Belta. Bjelorusija i Rusija, velike… »

Obnovljen apetit za valute s višim prinosima

SEEbiz 14.02.2020
LONDON - Euro je u petak ojačao prema švicarskom franku na međunarodnim tržištima valuta budući da su trgovci preusmjerili pozornost s epidemije koronavirusa u Kini na makroekonomske pokazatelje. Euro je prema franku ojačao 0,24 posto, na 1,0641… »

Cijene nafte prekoračile 57 dolara, stišan strah od epidemije koronavirusa

SEEbiz 14.02.2020
LONDON - Cijene nafte prekoračile su u petak na međunarodnim tržištima razinu od 57 dolara, potaknute špekulacijama trgovaca da će utjecaj koronavirusa na gospodarstvo biti kratkog vijeka i da će kineska središnja banka poticajima poduprijeti… »

HUB: Ne nasjedajte na lažne nagradne igre

SEEbiz 14.02.2020
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka upozorava građane te savjetuje da s povećanim oprezom provjere vjerodostojnost organizatora online nagradnih igara, kao i izvor objave. U posljednje vrijeme na stranicama društvenih mreža i internetskih portala, te… »

U prvih jedanaest mjeseci 2019. godišnji rast izvoza roba 5,7%

SEEbiz 14.02.2020
ANALIZA - Prema privremenim podacima DZS-a o robnoj razmjeni Hrvatske s inozemstvom u studenom 2019. su drugi mjesec za redom zabilježene blage negativne godišnje stope rasta robnog izvoza i uvoza RH (2,1% odnosno 3,3%, izraženo u eurima). Uz snažniji… »

Njemačka ekonomija stagnirala na kraju 2019.

SEEbiz 14.02.2020
BERLIN - Njemačko gospodarstvo stagniralo je u četvrtom tromjesečju 2019. zbog pada izvoza i smanjene osobne i javne potrošnje, izvijestio je u petak statistički ured Destatis. Prema sezonski, kalendarski i cjenovno prilagođenim podacima aktivnosti… »

Elektroprivredi BiH koncesije za izgradnju vjetroparka na platou Vlašića

SEEbiz 14.02.2020
SARAJEVO - U sjedištu Elektroprivrede BIH u Sarajevu 12. februara potpisan je šest ugovora o dodjeli Elektroprivredi BiH koncesija za izgradnju vjetroelektrana vna platou Vlašića. Ugovore su potpisali ministar u Vladi Srednjebosanskog kantona Nisvet… »

Zbog koronavirusa s radom nastavlja manje od 20 posto kineskih radnika u IT sektoru

SEEbiz 14.02.2020
PEKING - Uskoro ističe vremenski period u kojem je produžen kineski proljetni festival odnosno lunarna nova godina, kao mjera tamošnjih vlasti protiv epidemije koronavirusa. Sve je jasnije kako proizvodni kapaciteti u tvornicama još neko vrijeme neće… »