SEEbiz

Slovenija će tražiti da se u tužbi protiv Komisije zbog terana ispita i Hrvatska

SEEbiz pre 11 sati
LJUBLJANA - Opći sud Europske unije započet će početkom prosinca postupak u tužbi Slovenije protiv Europske komisije vezanoj uz vino "teran", a Slovenija očekuje da će na početku rasprave svoje stajalište o predmetu tužbe iznijeti i Hrvatska… »

U listopadu zabilježen povijesno najveći rast broja novih Diners Club kartica

SEEbiz pre 14 sati
ZAGREB - U listopadu tekuće godine Erste Card Club zabilježio je više od 6.500 novih Diners Club kartica, čime je ostvaren najveći porast broja novoizdanih kartica na mjesečnoj razini u 50 godina poslovanja Diners Cluba u Hrvatskoj. Ukupan broj… »

Savjet HNB-a: Rast BDP-a ubrzan u trećem tromjesečju

SEEbiz pre 14 sati
ZAGREB - Prema dostupnim mjesečnim pokazateljima tijekom trećeg tromjesečja ove godine ubrzao se rast realnog BDP-a, ističu u četvrtak iz Hrvatske narodne banke (HNB) u priopćenju sa sjednice Savjeta HNB-a. Savjet je na današnjoj sjednici razmotrio… »

Zračne luke u devet mjeseci bilježe 8 posto više putnika

SEEbiz pre 20 sati
ZAGREB - Hrvatske zračne luke ukupno su u devet mjeseci ove godine zabilježile 9,7 milijuna putnika ili 8 posto više nego u istom razdoblju 2018., a porast broja putnika ostvaren je i u mjesecu rujnu, i to za 4,2 posto na 1,5 milijuna putnika, podaci… »

Sve jači intenzitet pada broja osiguranika HZMO-a

SEEbiz pre 19 sati
ANALIZA - Krajem listopada pri HZMO u bilo 1.566.446 prijavljenih osiguranika. Tako je i treći mjesec za redom zabilježeno smanjenje broja osiguranih osoba pri čemu je u listopad u odnosu na rujan mjesečna stopa pada ubrzala na 1,2%. Smanjenje… »

Mercator otvara prvu prodavaonicu bez radnika

SEEbiz pre 21 sat
LJUBLJANA - Najveći trgovac u regiji koji se može pohvaliti najvećim dosegom kupaca svojim karticama vjernosti (1,8 milijuna), uskoro bi se mogao pohvaliti prvom pametnom ili tzv. pop up trgovinom poput najvećih svjetskih trgovačkih lanaca kao što… »

Erdogan osudio Macronovu izjavu o NATO-u

SEEbiz pre 21 sat
WASHINGTON - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan ocijenio je u srijedu "neprihvatljivima" izjave o NATO-u francuskog kolege Emmanuela Macrona koji je rekao da je savez u stanju "moždane smrti" i izrazio žaljenje zbog turskog ponašanja u Siriji… »

Noćas u Zagrebu gorjelo sedam automobila

SEEbiz pre 21 sat
ZAGREB - Noćas je u Zagrebu gorjelo čak sedam automobila na tri lokacije. Pretpostavlja se da su namjerno zapaljeni, no to će se utvrditi policijskim očevidom. Prvi slučaj dogodio se u 3.07. Lokacija je Kajfešov brijeg. Tamo su gorjela tri… »

Nike prekinuo suradnju s Amazonom

SEEbiz pre 21 sat
NEW YORK - Jedan od najvećih proizvođača sportske odjeće i obuće Nike odlučio je prekinuti suradnju s Amazonom. Partnerstvo je bilo dio Amazonove strategije privlačenja velikih modnih brendova, a iako je godinama odbijao, 2017. sportski je div… »

Sueski kanal slavi svojih 150 godina

SEEbiz pre 21 sat
KAIRO - Otkako je prije 150 godina otvoren raskošnom ceremonijom, Sueski kanal postao je jedan od najvažnijih morskih puteva na svijetu. No godišnjica njegovog otvaranja u Egiptu će proći diskretno. Kanal se kopao od 1859. do 1869. godine kao… »

SEEbiz, najnovije vesti »