Arhiva » Vesti » RTV 28.11.2017

Podrška NIS-a lokalnim zajednicama 110 miliona dinara

NOVI SAD - Naftna industrija Srbije (NIS) održala je danas svečanost u Novom Sadu povodom izabranih projekata na konkursu "Zajednici zajedno", kojim ta kompanija sa više od 110 miliona dinara podržava razvoj lokalnih zajednica.

RTV utorak, 28. novembar 2017.  |  Tanjug
RTV: Podrška NIS-a lokalnim zajednicama 110 miliona dinara

Pravo na učešće imale su sve organizacije civilnog društva, javne ustanove i neprofitne organizacije iz 11 gradova i opština u kojima NIS posluje, a to su Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej.

Fokus ovogodišnjeg konkursa bila je podrška kapitalnim projektima, prioritetnim za opštine i gradove u kojima se program realizuje. Konkursom su obuhvaćene oblasti poput ekologije, nauke i obrazovanja, javnog zdravlja, socijalne zaštite, te kulture i sporta.

U svakoj lokalnoj zajednici, na osnovu sprovedenog anketiranja građana i istraživanja ključnih oblasti za ulaganje u sredini u kojoj žive, izabrane su do tri prioritetne oblasti.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev kazao je da se uspešno poslovanje meri brojkama, ali da glavna vrednost svake kompanije treba da bude ulaganje u zajednicu.

NIS nije samo proizvodni sistem, on je postao komparativni građanin i komšija koji doprinosi razvoju 11 gradova i opština u Srbiji. Kada kažemo da je ulaganje u zajednicu naše strateško opredeljenje, onda vam još jednom kažemo da ćemo i ubuduće podržavati projekat "Zajednici zajedno" i širićemo ga. Najavljujem da će u narednoj godini u program biti uključen i Požarevac, rekao je Tjurdenjev.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević istakao je da projekat "Zajednici zajedno" pomaže lokalne samouprave, posebno obraćajući pažnju na goruća pitanja u određenim lokalnim samoupravama.

Kompanija NIS od 2009. godine do danas na teritoriji AP Vojvodine podržala je 758 projekata sa 735 miliona dinara, a ta ulaganja su veoma važno za te zajednice kojima je pomagano. Ulagano je u zdravstvo, u socijalna pitanja, u sport, kao i u sve ono što može da poboljša životni standard građana, naveo je Milićević.

On je rekao da će Pokrajinska vlada uvek da podržava akcije koje su društveno odgovorne prema sredinama u kojima kompanije rade i stvaraju profit, jer deo tog profita vraćaju i u kvalitet života građana u tim sredinama.

Govoreći o zajedničkom učešću Grada Novog Sada i kompanije NIS na projektu "Zajednici zajedno", gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da je taj grad uključen u realizaciju od 2010. godine.

Ukupno su realizovana 82 projekta u različitim oblastima - nauke, kulture, sporta i socijalne zaštite, i možemo biti ponosno na sve ono što smo uradili, kazao je Vučević.

On je napomenuo da "Zajednici zajedno" nije jedini vid saradnje Grada Novog Sada i NIS-a, pošto su nedavno novosadska administracija i ta kompanija učestvovali na projektu "Mladi heroji".

Za nas je veoma značajna i simbolična sva ta saradnja jer ta sinergija kompanija sa lokalnim sredinama je nešto što građani očekuju i ja sam zahvalan kompaniji NIS na toj podršci i nadam se da ćemo tako nastaviti i u narednim godinama, istakao je gradonačelnik Novog Sada.

Program "Zajednici zajedno" NIS sprovodi devet godina, a do sada je podržano više od 900 projekata koji doprinose socijalno-ekonomskom razvoju gradova i opština u kojima ta kompanija posluje.

U okviru ovogodišnjeg konkursa, NIS je podržao ukupno 42 projekta koji će, kako ističu iz te kompanije, doprineti unapređenju kvaliteta života u tim gradovima i opštinama širom Srbije, a rok za realizaciju projekata je 30. jun 2018.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Zajednici zajedno

Večernje novosti utorak, 28. novembar 2017.

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.