Arhiva » Vesti » Dnevnik 05.12.2017

U Novoj Crnji nijedna zgrada nema upravnika

ZRENjANIN: U opštini Nova Crnja postoje ukupno 223 stana, ali do sada nije registrovana nijedna stambena zajednica. Izgleda da svi čekaju poslednji momenat.

Dnevnik utorak, 5. decembar 2017.  |  Dnevnik.rs

„Očekujem da će narednih dana početi registracija, jer se ljudi raspituju. Mi smo kao opština na vreme sve uradili, sada je na stanarima da se odluče“, kaže načelnica Opštinske uprave Vanja Ravić.

Slična situacija je i u opštinama Žitište i Sečanj, gde takođe nije registrovana nijedna stambena zajednica. U Zrenjaninu, svakim danom sve je više registrovanih stambenih zajednica. Do sada ih je na spisku 60, a u proceduri su svakog dana još po četiri ili pet. Međutim, izvesno je da posao do 12. decembra, kad ističe rok, neće biti završen, jer se procenjuje da bi ukupan broj mogao biti 350.

U međuvremenu, sve je više profesionalnih upravnika koji nude svoje usluge stanarima u zgradama. Neki su se odlučili da svoje usluge ponude preko flajera i lifleta, neki snimaju spotove, a neki su odštampali svoj poslovni CV pa izlepili sve što se izlepiti moglo. Ono što je i dalje nepoznanica jeste koliko će usluge upravnika da koštaju. Kako saznajemo, odluku o visini naknade trebalo bi da donese Grad, odnosno opština na osnovu parametara koje će odrediti nadležno Ministarstvo. Ministarstvo, ako je i utvrdilo parametre, još ih nije poslalo nižim nivoima vlasti.

Tekst i foto: Ž. B.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Zrenjanin

©2018 Netmark d.o.o.