Zrenjanin - vesti

Zrenjaninski muzej otvorio za javnost svoj dugo nekorišćeni deo

Danas pre 6 sati
Zrenjaninski muzej otvorio je za javnost svoj dugo nekorišteni atrijum, ovoga puta obnovljen, a pun potencijal prostor je pokazao tokom manifestacije Evropska noć muzeja.
Ovde su održani koncerti i projekcija filma a publika je uživala u novom prostoru namenjenom kulturnim programima. – U Evropskoj noći muzeja svečano je otvoren renovirani atrijum Narodnog muzeja Zrenjanin, čiju adaptaciju je... »

Zrenjanin: Eseks počinje proizvodnju na jesen, posao za 160 radnika

RTV pre 11 sati
RTV: Zrenjanin: Eseks počinje proizvodnju na jesen, posao za 160 radnika
ZRENJANIN - Kompanija Eseks, koja je u martu počela izgradnju fabrike bakarnih žica za proizvodnju transformatora u Zrenjaninu, počeće krajem septembra sa proizvodnjom, najavio je danas predsednik kompanije Eseks Evropa Frederik Vejšar.
On je u razgovoru sa novinarima kazao da je u Nemačkoj u toku obuka ljudi koji će upravljati pogonom, te da će svi radnici u fabrici biti iz naše zemlje. Fabrika u Zrenjaninu prvi je proizvodni pogon kompanije Eseks na teritoriji... »

Zrenjaninci čistili spomenike, Novobečejci ih predano čuvaju

RTS pre 12 sati
RTS: Zrenjaninci čistili spomenike, Novobečejci ih predano čuvaju
U Zrenjaninu postoji 56 spomenika, spomen-bista i skulptura posvećenih istorijskim događajima ili ličnostima. Zbog problema u njihovom održavanju i čuvanju, angažovala su se udruženja građana kako bi ličnim primerom pokazala kako se treba odnositi prema spomenicima.
Članovi Organizacije rezervnih vojnih starešina iz Zrenjanina zasukali su rukave i dobrovoljnim radom očistili spomenik na putu ka Mihajlovu, a koji je posvećen streljanim borcima u Drugom svetskom ratu. Većina mlađih članova,... »

Krajem septembra prvi proizvodi iz pogona Essex Europe u Zrenjaninu - Dolazak korejske grupacije u Srbiju šansa i za domaće dobavljače

Ekapija pre 12 sati
Sa polaganja kamena temeljca pogona u Zrenjaninu Sa polaganja kamena temeljca pogona u Zrenjaninu Prvi uzorci emajlirane bakarne žice iz pogona Essex Europe u Zrenjaninu izaći će krajem septembra. Izgradnja fabrike, za koju je kamen temeljac postavljen u martu ove godine, privodi se kraju i kako... »

Dva Zrenjaninca uhapšena zbog nedozvoljenih polnih radnji nad devojčicama

Dnevnik pre 12 sati
Dvojica Zrenjinaca uhapšeni su u odvojenim akcijama zbog sumnje da su seksualno iskoristili dve devojčice od 11 godina.
Uhapšen je D.N. (1983), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje. Sumnja se da je D.N. jedanaestogodišnju devojčicu u više navrata u svom stanu skidao, dirao po polnom organu i pokazivao... »

Hapšenje u Zrenjaninu: Uhapšena dvojica muškaraca osumnjičenih za pedofiliju, žrtva ima 11 godina

Srbija danas pre 13 sati
LSedi krivična prijava
U dve odvojene akcije pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su D. N. i gotovo dvostruko starijeg P. Ž. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljene polne radnje. Policija je uhapsila P. Ž. osumnjičenog da je... »

Zrenjanin: Osumnjičeni da su seksualno zlostavljali 11-ogodišnje devojčice

Radio 021 pre 14 sati
Dva Zrenjaninca uhapšena su u dve odvojene akcije zbog sumnje da su seksualno zlostavljali decu.
Zrenjaninska poluicija uhapsila je 35-ogodišnjeg D.N. zbog sumnje da je jedanaestogodišnju devojčicu u više navrata u svom stanu skidao, dirao po polnom organu i pokazivao joj svoj polni organ. Uhapšen je i 74-ogodišnjeg P.Ž. jer... »

Ručak u Zrenjaninu, ceh u Beogradu

Danas pre 14 sati
Skoro mesec dana od održavanja seminara stručnog usavršavanja nastavnicima traženo da plate hranu i piće koje su dobili na pauzi Nastavnici iz Zrenjanina koji su krajem aprila pohađali besplatne seminare stručnog usavršavanja bili su neprijatno iznenađeni kada im je skoro mesec dana nakon toga u škole stiglo obaveštenje da moraju da uplate 350 dinara za sendvič i vodu koju su tom prilikom dobili i to na račun firme iz Beograda.
Organizatori jednodnevnih akreditovanih seminara stručnog usavršavanja bili su Klet društvo za razvoj obrazovanja i Udruženje za promociju, usavršavanje i razvoj obrazovanja Novi Logos, a nastavnici su seminare pohađali u... »

U Zrenjaninu održano Republičko školsko prvenstvo

Dnevnik pre 19 sati
U Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u organizaciji ŠS Srbije, ŠS Vojvodine i ŠS Zrenjinina, održano je Republičko pojedinačno i ekipno prvenstvo učenika osnovnih škola Srbije.
Ovo takmičenje bilo je finale ciklusa koji je počeo još u januaru školskim takmičenjima, a nastavilo se opštinskim i okružnim nadmetanjima. Učestvovalo je preko hiljadu takmičara (365 učenika, 317 učenica i 344 ekipno). Na... »

Basista goreo na bini

Vesti online pre 1 dan
Na etno-festivalu "Banatska priča", koji je nedavno održan u Zrenjaninu, dve osobe su povređene kada se urušila montažna konstrukcija pored bine. Kako je javio portal Ilovezrenjanin, konstrukcija na kojoj je bio veliki natpis festivala iznenada se srušila, a povrede su zadobile novinarka i voditeljka programa. Tokom manifestacije na bini su se nekoliko sati smenjivali KUD-ovi koji su izvodili kulturno-umetnički program.
Ovo nije prvi put da tokom koncert dođe do nekog incidenta i nezgode, a jedan od većih dogodio se u Istočnom Sarajevu, prilikom kog su četiri osobe povređene kada se na kraju koncerta Miroslava Ilića srušio deo bine na Trgu... »

Zrenjanin
petak

Sumaglica
16 ˚C
subota
Pljuskovi
Pljuskovi
18˚ / 28˚
nedelja
Pljuskovi
Pljuskovi
18˚ / 29˚
©2018 Netmark d.o.o.