Arhiva » Vesti » Blic 07.12.2017

Brnabić na večeri koju je priredio Borisov

Predsednik Vlade Bugarske Bojko Borisov organizovao je večeras u Sofiji radnu večeru kojoj je prisustvovala i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Blic četvrtak, 7. decembar 2017.  |  Tanjug

Brnabić, koja boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Bugarskoj, danas se sastala sa izvršnom direktorkom Svetske banke Kristalinom Georgijevom uoči medjunarodne konferencije „Jače regionalne integracije na Balkanu" u Sofiji, a sutra će razgovarati sa bugarskim premijerom Borisovim.

Brnabić i Georgijeva saglasile su se da je Srbija u proteklih nekoliko godina, zahvaljujući sveobuhvatnim ekonomskim reformama koje se dosledno primenjuju, postigla makroekonomsku stabilnost i uspela da postigne finansijsku konsolidaciju.

Srbija je dobila pohvale Svetske banke za napredak u poslednje tri godine, kao i čestitke povodom odluke da sedište stalnog sekretarijata Transportne zajednice Zapadnog Balkana bude u Beogradu, izjavila je Brnabić nakon sastanka sa Georgijevom.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, Brnabić i Borisov sutra će razgovarati o unapredjenju bilateralne saradnje, a akcenat u razgovorima biće na daljem razvoju ekonomskih odnosa dveju država.

Posle sastanka sa premijerom Bugarske, Brnabićeva će učestvovati na medjunarodnoj konferenciji "Jače regionalne integracije na Balkanu", dodaje se u saopštenju.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.