Arhiva » Vesti » Blic 07.12.2017

Umalo skandal zbog izjave o Kosovu: Izetbegović:"Rekao sam Draganu, ne slažem se i ne spominji svu trojicu"

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da on i Dragan Čović, predsedavajući Predsedništva BiH, imaju različite stavove o priznavanju Kosova i da ih ne ponavlja kao zajedničke. Izetbegović je na ovaj način pojasnio svoje jučerašnje ponašanje u Palati Srbija na zvaničnoj konferenciji za medije posle sastanka delegacije BiH sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Blic četvrtak, 7. decembar 2017.  |  Blic

Izetbegović je za Al Džaziru Balkan odgovorio na pitanje zašto je došlo do razmirica na konferenciji za novinare.

- Zato što je gospodin Čović pre 15-20 dana u medijima kazao da ovu stvar o Kosovu treba prepustiti Beogradu. I tada sam reagovao, jer on ne može meni govoriti takve stvari, a onda je ponovio na zajedničkom sastanku. Odmah na sastanku sam se ogradio, a zatim kad smo išli na pres - priča Izetbegović i nastavlja:

- Kazao sam Draganu: "Nemoj, molim te, takvu stvar kazati u ime sve trojice, jer ja ne mislim tako, a mi ćemo svakako uzeti u obzir šta Beograd, šta Priština, šta Evropska unija misli o tome, uopšte o stavu BiH. Ali nemoj takvu stvar iznositi u ime nas trojice. Hteo sam da se ogradim i pojasnim stvari - rekao je Izetbegović za Al Džaziru.

Mladen Ivanić, član predsedništva BiH, kasnije je izjavio da neslaganje na pres konferenciji pokazuje realnu sliku situacije u Bosni i Hercegovini.

- Ne znam koliko je moje sa komentarišem stavove Ivanića, ali ovde se, što se mene tiče, radi isključivo o potrebi potvrde suvereniteta kada su u pitanju međunarodni odnosi i međunarodna politika Bosne i Hercegovine i donošenja odluka - tvrdi Izetbegović.

Inače, Vučić sa članovima Predsedništva BiH je razgovarao o auto-putu Beograd-Sarajevo, utvrđivanju granica i razmeni teritorija, ali je sve palo u zapećak nakon trzavica na zajedničkom obraćanju javnosti, kada je Izetbegović imao "pojašnjenje" o stavu oko Kosova.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.