Arhiva » Vesti » Danas 07.12.2017

Filmski vodič od 7. do 13. decembra

Danas četvrtak, 7. decembar 2017.  |  Piše: Marija Krtinić Piše: PRO

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke.

Merlinka festival održava se po deveti put u Velikoj sali Doma omladine. Manifestaciju večeras otvara hrvatski film „Lavina“ Stanislava Tomića. Ova komedija prati Franju koji je nestao u lavini. On je za sobom ostavio dve supruge i dve kćeri, ali kada se vrati iz mrtvih kako bi objavio porodici da je homoseksualac, to izazove lavinu neočekivanih događaja.

Dužina trajanja filma: 70 min

Žanr: komedija

Država/Godina: Hrvatska/2017

Uloge: Robert Ugrina, Ksenija Marinkovic, Stojan Matavulj, Borko Matavulj, Ana Maras Harmander, Sara Stanic, Goran Grgic, Zarko Radic, Nina Violic

Režija: Stanislav Tomić

Trevis Konrad je bivši elitni vojnik, uništen tragedijom koja mu se dogodila. Smrt supruge i sina na njega ostavlja neizbrisiv trag, kada se u teškom trenutku iznenada pojavljuje njegov stari prijatelj iz vojske, Džim Morou. Predlog koji mu je iznet, Konrad ne može da odbije.

Morou sada radi za veoma moćnog čoveka, koji se bavi tajnim vojnim preduzetništvom, Reda Mauntina, koji Konradu nudi veoma opasan ali i veoma unosan zadatak, da bude plaćeni ubica. Trevis prihvata, ali ceo njegov život okrenuće se u potpuno pogrešnom smeru kada ga pogađa smrtonosni hitac veoma uspešne Interpolove agentkinje Lin Biset. U trenutku kada oseća da je njegov život završen, Trevis Konrad se budi u operacionoj sali. Telo mu oživljava, zahvaljujući ekstremnom medicinskom poduhvatu i on dobija još 24 sata života.

Dužina trajanja filma: 93 min

Žanr: akcija

Država/Godina: SAD/2017

Uloge: Rutger Hauer, Ethan Hawke, Paul Anderson, Nathalie Boltt, Tanya van Graan

Režija: Brian Smrz

U okviru Merlinka festivala 9. decembra biće prikazan film koji je rasplakao Pedra Almodovara na Kanskom filmskom festivalu i koji je na ovoj manifestaciji nagrađen Gran prijem.

Natan je mladić koji se tokom devedesetih godina minulog veka pridružio grupi pariskih aktivista koji se bave prevencijom HIV-a. Na nedeljnim sastancima ove organizacije on polako otkriva kako među članovima postoje i oni koju preferiraju radikalniji pristup protestima. Film je nominovan za evropksog Oskara u nekoliko kategorija.

Dužina trajanja filma: 140 min

Žanr: drama

Država/Godina: Francuska/2017

Uloge: Nahuel Perez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz

Režija: Robin Campillo

Omiljeni lik kultne engleske serije slikovnica, medvedić Padington, vraća se na velika platna s novim avanturama. Sada kada se medvedić Padington srećno smestio kod porodice Braun, kao ravnopravan član zajednice, širi radost i ljubav gde god dođe.

U potrazi za savršenim rođendanskim poklonom za 100. rođendan svoje voljene tetke Lusi, Padington nailazi na savršenu knjigu u antikvarnici ali će morati da odradi niz poslova kako bi je mogao kupiti. Međutim, kada otkrije da je knjiga ukradena, Padingoton i Braunsi će morati da krenu u potragu za lopovom.

Dužina trajanja filma: 104 min

Žanr: animirani, porodični, komedija

Država/Godina: Velika Britanija/2017

Uloge: Hugh Grant, Brendan Gleeson, Hugh Bonneville, Sally Hawkins

Režija: Paul King

Dva para, dele savršeno prijateljstvo. Medjutim, Penelopi i Pjer su postali ljubavnici. Nakon noći strastvene ljubavi odlučuju da prekinu, ali se sudbina poigra sa njima.

Dužina trajanja filma: 113 min

Žanr: komedija

Država/Godina: Francuska/2017

Uloge: Stephane De Groodt, Louise Bourgoin

Režija: Bruno Chiche

U fokusu je grupa uspešnih kriminalaca koja se našla zarobljena u skladištu gde im preti opasnost od napadačkog psa Denira. Film predstavlja niz priča koje istražuju ljubav, strah, greške i pogrešne poteze koji su ih doveli na mesto na kom su, i gde se bore za život.

Dužina trajanja filma: 93 min

Žanr: krimi

Država/Godina: SAD/2017

Uloge: Adrien Brody, Antonio Banderas, Rory Culkin

Režija: Paul Solet

Festival Merlinka zatvara dokumentarac o legendarnoj divi Grejs Džons koji je premijerno prikazan u Torontu. Film je putovanje kroz nastupe, privatni i javni svet ove pop ikone. Režiserka Sofi Fajns (sestra Rejfa Fajnsa, poznata po dokumnetarcima o Slavoju Žižeku) stvorila je snažno filmsko iskustvo u sprezi muzičkih sekvenci i intimnih ličnih kadrova koji prevazilaze njene ikonične maske.

Dužina trajanja filma: 115 min

Žanr: dokumentarni

Država/Godina: SAD/2017

Uloge: Grace Jones, Jean-Paul Goude, Sly & Robbie

Režija: Sophie Fiennes


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.