Arhiva » Vesti » Danas 07.12.2017

Ko je ko u Vučićevoj Srbiji

Danas četvrtak, 7. decembar 2017.  |  Piše: Dragoljub Petrović Piše:

To što je sudski veštak Branimir Aleksandrić utvrdio da novinarke Pinka nisu imale teške telesne povrede, te da su sa lakim telesnim povredama tri dana ležale u bolnici pod video-nadzorom matične televizijske kuće, gde ih je obišao i predsednik svih građana sa lakim i teškim telesnim povredama...

... bio je lep razlog da se tri dana ne skidamo sa vesti i drugih prijatnih sadržaja uglednog Pinka, jerbo smo objavili to veštačenje, koje je utvrdilo da ako laže Aleksandar, ne laže Aleksandrić.

Nalaz sudskog veštaka i izdajničku strukturu Danasa na Pinku su komentarisali svakakvi raskošni likovi Vučićeve Srbije.

- Evo je neka pevačica! Kaže da više veruje kamermanu nego sudskom veštaku! - zove me sabajle drugar, slučajno zalutao na frekvenciju Pinka.

Odmah prebacim kanal.

- Ama šta lupaš, kakva pevačica! Direktorka i glavna urednica Studija B! - razjasnim mu tu pojavu na ekranu i objasnim da je u pitanju osoba koja bi uspela da upropasti i Luvr, samo kada bi je neko postavio za direktorku Luvra i rekao joj da je Mona Liza glavni kočničar reformi koje sprovodi predsednik Vučić.

- Zezaš! - rekao je onaj moj drugar kada je saznao identitet osobe koja je upravo stručno objašnjavala sve što su je pitali, a najviše je pričala o njenoj užoj specijalnosti - profesionalnom & objektivnom novinarstvu.

- Evo vas komentariše na Pinku i neki prodavac paprika sa Bajlonijeve pijace! - zvao me po podne isti onaj drugar i dalje začuđen što Pink daje priliku da nas analizira svako ko prođe pored njihove zgrade dok traju vesti.

- Kakav prodavac paprika!? - uključim odmah Pink, kad ono tamo dragi kolega, vršilac dužnosti glavnog urednika Politike.

- Ma nije, bre, on je vršilac dužnosti... - počnem da objašnjavam drugaru ko je osoba koju je upravo uočio, a on me prekine.

- Pa tako i izgleda... Ko vršilac dužnosti prodavca paprika sa Bajlonijeve pijace! Ovi pravi prodavci paprika su mnogo simpatični ljudi! - kaže onaj moj drugar.

- Ali, slušajte, bre, on je vršilac dužnosti glavnog urednika Politike! - kažem.

Usledila je tišina.

- Zezaš! - rekao je onaj moj drugar i pao u nesvest, prilikom čega je zadobio lakše telesne povrede zbog kojih tri dana nije ležao u bolnici, a nije ga obišao ni predsednik svih građana sa lakim i teškim telesnim povredama.

- Evo ga neki moler! - nastavio je on tako da me zivka svaki čas kad je izašao iz nesvesti i naredna dva dana, a ja sam mu pedantno i strpljivo tumačio: ko je ko u Vučićevoj Srbiji.

- Kakav moler! Šta lupaš! Čovek predaje na fakultetu i politički je analitičar... - objasnio sam mu profesionalni bekgraund Dejana Vuka Stankovića.

I onda se na kraju, kada smo se svi najmanje nadali, u redovnoj rubrici Pinka o Danasu pojavio i Čeda Jovanović.

- Evo vas na Pinku komentariše i pokojni Toza! - javio se onaj moj drugar, već na ivici nervnog sloma. Tu mi je zapravo bilo najteže da mu objasnim ko je u pitanju. Kako nekome ukratko objasniti ko je i šta radi Čeda Jovanović, trenutno?

- Brate, dovoljno je samo da vidiš kako u Vučićevoj Srbiji izgledaju i govore glavna urednica Studija B i glavni urednik Politike, i pokojni Toza, pa da vidiš gde živimo - rekao je onaj moj drugar i skočio kroz prozor.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.