Arhiva » Vesti » Danas 07.12.2017

Napadnut predsednik opštine Niška Banja iz SNS-a

Danas četvrtak, 7. decembar 2017.  |  Piše: Z. M. Piše: Danas Online

Dejan Jovanović, predsednik opštine Niška Banja, jedne od pet gradskih oština u Nišu, prijavio je fizički napad na njega, a policija traga za počiniocem, potvrđeno je danas za naš list u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Prema navodima samog Jovanovića, koji je inače funkcioner SNS-a, nepoznati napadač, koji je na glavi imao kapuljaču, jutros, dok je išao na posao, prišao mu je sa leđa i udario ga pesnicom u slepoočnicu. Jovanović je pao, napadač je „krenuo na njega“, ali je pobegao kada je on počeo da doziva pomoć, a jedna od prolaznica takođe počela da viče. On je „odmah prijavio slučaj“ policiji u Niškoj Banji.

Napad na Jovanovića je treći incident u poslednje tri sedmice čiji su učesnici javni funkcioneri u Nišu iz redova SNS-a. Sredinom prošlog meseca, u toku noći, a ispred porodične kuće, izgoreo je automobil zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, koji je izrazio sumnju da je vozilo namerno zapaljeno, a da iza paljevine stoje politički razlozi, odnosno njegovo ukazivanje na nepravilnosti u vezi sa konkursom za izbor direktora deset najvećih gradskih javnih preduzeća. Tri dana kasnije, takođe noću, zapaljen je automobil Gorana Đorđevića, koji je na tom konkursu izabran za direktora JKP Tržnica, bez primedbi na nepravilnosti.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović (SNS) je u to vreme od načelnika niške Policijske uprave Ninoslava Mitića zatražio policijsko obezbeđenje za Banđura, a sam Banđur je zahtevao održavanje sednice niškog Saveta za bezbednost, uz obrazloženje da je bezbednost u gradu narušena. Prema dostupnim podacima, Banđur nije dobio policijsko obezbeđenje, a policija nije rasvetlila paljevine. Takođe, nije zakazana ni sednica Saveta za bezbednost.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.