Arhiva » Vesti » Dnevnik 07.12.2017

Sad RFZO apeluje na građane da preuzmu zdravstvene kartice

NOVI SAD: Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) pozvao je danas osiguranike koji nisu preuzeli kartice zdravstvenog osiguranja (KZO) da se obrate svojoj filijali/ispostavi RFZO kako bi ih preuzeli.

Dnevnik četvrtak, 7. decembar 2017.  |  Dnevnik.rs

RFZO precizira u saopštenju da se apel odnosi na osiguiranike koji su do kraja oktobra 2017. godine podneli zahtev za izradu kartice zdravstvenog osiguranja.

Tako ispada da su, posle svih onih silnih gužvi i nervoze pred šalterima RFZO, mnogi građani na kraju poprilično neodgovorno zapostavili svoje gotove elektronske zdravstvene knjižice i dozvolili da se one nagomilaju u filijalama?! Kako smo stigli od "hitno mi je" do ležerne "lako ćemo" situacije, to valjda znaju samo oni koji još nisu podigli svoje knjižice a mogli su, odavno.

No, valjda je i to ilustrativna slika današnje Srbije...

Takođe, u skladu sa pojedinim prijavama osiguranika da su zahtev podneli preko Portala elektronske uprave pre nekoliko meseci i da od tada nemaju povratnu informaciju o statusu proizvodnje KZO, RFZO je uputio zainteresovane da se obrate putem mejla kzo@rfzo.rs ili putem broja telefona 011/2053-707.

Kako smo stigli od "hitno mi je" do ležerne "lako ćemo" situacije, to valjda znaju samo oni koji još nisu podigli svoje knjižice a mogli su...

Tom prilikom, građani moraju navesti EGN broj dobijen prilikom podnošenja zahteva putem Portala elektronske uprave, navodi se u saopštenju RFZO.

I. R.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

RFZO: Građani da preuzmu nove zdravstvene kartice

Večernje novosti četvrtak, 7. decembar 2017.

RFZO pozvao građane da preuzmu zdravstvene kartice

Danas četvrtak, 7. decembar 2017.

Apel rfzo: Preuzmite svoje zdravstvene knjižice

Blic četvrtak, 7. decembar 2017.

RFZO poziva građane da preuzmu zdravstvene kartice

N1 Info četvrtak, 7. decembar 2017.

RFZO poziva građane da preuzmu zdravstvene kartice

RTV četvrtak, 7. decembar 2017.

Ključne reči

Osiguranje Novi Sad

©2018 Netmark d.o.o.