Arhiva » Vesti » Glas Zapadne Srbije 07.12.2017

Dveri: Deset pitanja za predsednika Zindovića

Glas Zapadne Srbije četvrtak, 7. decembar 2017.

Prijepolje - Opštinski odbor Dveri iz Prijepolja, uputio je deset pitanja predsedniku opštine Dragoljubu Zindoviću u vezi stanja u sportu.

1) Da li je tačno da je preko sportskog saveza uplaćeno Udruženju penzionera u Prijepolju 30.08.2017. iznos od 150.000 dinara, što je protivzakonito, jer Udruženje penzionera nije sportsko udruženje, pa se samim time ne može finansirati preko sportskog saveza, niti od novca iz budžeta predviđenog za sport?

2) Da li je tačno da je Sportskom savezu do sada ukupno prebačeno 5.775.000 dinara, što je za 575.000 više nego što je po zakonu moguće prebaciti Sportskom savezu, tj. od 26.000.000 sportskog budžeta, maksimalno se moglo prebaciti 5.200.000 dinara?

3) Da li je tačno da se Sportski savez trenutno nalazi u blokadi zbog neisplaćenih zarada zaposlenim u savezu, u iznosu od 156.000 dinara, dok će ovaj iznos do kraja meseca narastina 500.000 dinara?

4) Da li je tačno da se račun FK “Polimlje“ već 30 dana nalazi u blokadi za iznos od 382.000 dinara?

5) Da li je tačno da su predsednik opštine Dragoljub Zindović i Opštinsko veće slali dopise školama da se izjasne koji savez oni podržavaju, a koji ne?

6) Da li je tačno da se klubovima prebacuje novac preko Sportskog saveza, što je protivzakonito, pošto Zakon o sportu to ne prepoznaje, već isključivo projektno finansiranje preko opštine, odnosno trezora?

7) Da li je tačno da je Dragoljub Zindović jedini predsednik opštine u Srbiji koji nije raspisao poseban program u oblasti sporta, već je novac po posebnom partijsko-burazerskom programudelio kako i kome je hteo i to bez raspisanog javnog poziva?

8) Da li je tačno da je podneto preko 10 krivičnih prijava u tužilaštvu protiv nekoliko lica iz redova vlasti, i to (Milićevića, Mušovića, Maračića, Mezildžića, Divca...)?

9) Da li je tačno da je predsednik sportskog saveza prebacivao novac ni manje ni više nego svom sinu, a da je član Opštinskog veća zadužen za sport Nebojiša Žunić svojoj supruzi prebacio novac.

10) Da li je tačno da je Dragoljub Zindović za troškove i potrebe MOSI igara u Pljevljima finansirao preko kluba za mali fudbal Župski rubin, iznos od 1.370.000 dinara, dok su stvarni troškovi za učešće ekipa na MOSI igrama 770.000 dinara, jer postoji račun o troškovima.

"Ako se ispostavi da su ova pitanja tačna i ako Dragoljub Zindović ne odgovori javno na njih, kao što je i do sada ostajao nem na sva pitanja odbornika opozicije na sednicama skupštine, svima će biti jasno da su odgovori potvrdni i da Zindović stoji iza svega ovoga", kaže se u saopštenju Dveri.

Glas zapadne Srbije


Objavljeno na sajtu glaszapadnesrbije.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Prijepolje Budžet

©2018 Netmark d.o.o.