Arhiva » Vesti » RTV 07.12.2017

Novi semafor na Bulevaru oslobođenja

NOVI SAD - Na Bulevaru oslobođenja uskoro će biti postavljen još jedan semafor i to na pešačkom prelazu kod ulice Danila Kiša, gde je u prethodnom periodu bila ugrožena bezbednost pešaka. Radovi su u toku, a biće završeni za nekoliko dana.

RTV četvrtak, 7. decembar 2017.  |  Nataša Radman
RTV: Novi semafor na Bulevaru oslobođenja

Na pešakom prelazu kod takozvane "Daltonke" na Bulevaru oslobođenja u poslednjih nekoliko nedelja dogodilo se više saobraćajnih nesreća, u kojima su deblji kraj izvukli pešaci.

S obzirom na to da se na ovom delu bulevara često dešavaju saobraćajne nezgode, još početkom 2016. godine grad je planirao postavljanje semafora, ali radovi su počeli tek ove nedelje.

Ovaj semafor veoma znači pešacima koji će se od sada osećati bezbednije prilikom prelaska ulice, saglasni su naši sugrađani.

Vozači, pak, smatraju da je postavljanje velikog broja semafora u našem gradu nepotrebno i da se na taj način usporava saobraćaj, naročito na Bulevaru oslobođenja koji je i najprometniji, a gde trenutno postoji sedam semafora.

"U okviru saobraćajne struke postoji takozvani zeleni talas i koliko je nama iz Agencije za bezbednost saobraćaja poznato stručne službe grada Novog Sada rade na uspostavljanju sistema zelenog talasa tako da u skladu sa ograničenjima brzine i poštovanja drugih saobraćajnih propisa taj semafor ne bi trebao da ometa normalno funkcionisanje saobraćaja", kaže Milan Ilić, Agencija za bezbednost saobraćaja .

Radnici JKP "Put" uređuju prilaz pešačkom prelazu, postavljaju ploče i betoniraju osnovu za postavljanje semafora, a radovi bi trebalo da budu završeni za nekoliko dana.

Ipak, semafor neće odmah raditi, jer je potrebno neko vreme da se urade tehničke kontrole, pa po svemu sudeći na ovu vrstu saobraćajne signalizacije moći ćemo da računamo tek naredne godine.

Za postavljanje novog semafora, uređenje prilaza i taktilnih staza za slabovide izdvojeno je 4,4 miliona dinara.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Novi Sad

©2018 Netmark d.o.o.