Arhiva » Vesti » Blic 11.12.2017

Pojačan saobraćaj na frekventnim pravcima i prilazima zimskim turističkim centrima

Saobraćaj u jutarnjim satima se na početku radne nedelje osetno pojačava na putevima koji vode ka većim gradovima, ali i na svim ostalim frekventnijim pravcima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Blic ponedeljak, 11. decembar 2017.  |  Tanjug

Pojačan saobraćaj moguć je i na prilazima zimskim turističkim centrima.

Svi prilazi Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Tari, Divčibarama i Staroj Planini su prohodni, a saobraćaj se odvija normalno.

AMSS apeluje da vozači koriste zimsku opremu, posebno u planinskim predelima gde ih očekuju zimski uslovi vožnje, ali isto tako i u nižim predelima, jer su temperature ujutru i uveče niske, pa svaku iole vlažnu deonicu pretvaraju u poledicu.

Porast dnevnih temperatura koje nas, prema najavama metereologa, očekuju doprineće dobroj prohodnosti puteva, međutim, oscilacije u temperaturama, pored otapanja snega doneće i pojavu odrona, a na koje vozači moraju obratiti pažnju.

Vozačima se savetuje više strpljena i tolerancije ukoliko naiđu na nešto usporeniju vožnju, koja je moguća, kako usled pojačanog saobraćaja, tako i usled radova na pojedinim deonicama.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Za teretna vozila na izlazu iz Srbije zadržavanja na graničnom prelazu "Horgoš" su 120 minuta, na "Batrovci" 240 minuta, a na prelazu "Šid" oko 120 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Zlatibor Kopaonik AMSS

©2018 Netmark d.o.o.