Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 12.12.2017

Nevreme haralo po Tuzlanskom kantonu: Olujni vetar nosio krovove, obarao stabla

Blic 12.12.2017
Olujni vetar, koji je zahvatio područje opštine Gračanica, u naselju Pribava otkrio je tri stambena objekta pokrivena limom, dok je sa desetak objekata delimično odneo crep, navodi se u izveštaju Kantonalnog operativnog centra Civilne zaštite Tuzla… »

U Bileći otkrivena nova grupa ilegalnih migranata

Blic 12.12.2017
Službenici Granične policije Trebinje otkrili su danas na autobuskoj stanici u Bileći osam stranaca iz Alžira, Pakistana, Maroka i Palestine, koji su ilegalno ušli u BiH. Ilegalni migranti, odnosno po tri Alžirca i Pakistanca, te Marokanac i… »

U Srpskoj skoro 30 odsto žena koje su vlasnice nekretnina

Blic 12.12.2017
U Republici Srpskoj je 29,6 odsto žena vlasnica i suvlasnica nepokretnosti, a u Federaciji BiH 38,4 odsto, podaci su geodetskih uprava, koji su danas saopšteni u Sarajevu na konferenciji "Put ka ranopravnosti žena i muškaraca u zemljišnoj… »

Sven-Goran Erikson o preuzimanju selekcije BiH: Bio bi to veoma zanimljiv zadatak

Blic 12.12.2017
Švedski trener i bivši selektor Engleske, Meksika i Obale Slonovače, Sven-Goran Erikson, izjavio je da mu je agent ukazao na mogućnost preuzimanja klupe reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ocenjuje kako Bosna i Hercegovina ima dobre i kvalitetne… »

Jednog brata ubio, drugog teško ranio: U petak presuda muškarcu iz Bileće osumnjičenom za ubistvo

Blic 12.12.2017
Sudsko veće Okružnog suda u Trebinju u petak 15. decembra doneće presudu Nemanji Iliću (34) iz Bileće koji je optužen za krivična dela teško ubistvo i ubistvo u pokušaju, koje je počinio polovinom jula 2015. godine u Bileći. Ilić je optužen… »

Jusko daje koncesiju bez saglasnosti Srpske

Blic 12.12.2017
Ministar transporta i komunikacija BiH Ismir Jusko namerava dati koncesiju na deo puta koji prolazi kroz Republiku Srpsku, bez saglasnosti njenih institucija. Jusko je krajem novembra Komisiji za koncesije BiH dostavio Predlog odluke o predmetu, obimu i… »

Vojnici do 40. godine u Oružanim snagama BiH

Blic 12.12.2017
Savet ministara utvrdio je danas u Sarajevu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH kojim se maksimalna dužina trajanja službe vojnika pomera do navršenih 40 godina, s dosadašnjih 35, odnosno 38 godina, čime BiH… »

Tegeltija: Žao mi je što je opozicija pobegla iz NSRS, budžet usaglašen sa socijalnim partnerima

Blic 12.12.2017
Ministar finansija RS Zoran Tegeltija rekao je danas da mu je žao što je opozicija pobegla sa sednice NSRS. On tvrdi da je Vlada RS uputila dobre dokumente koji su usaglašeni sa socijalnim partnerima. Na naše pitanje zbog čega je budžet upućen po… »

Etno grupe „Iva“ u Narodnom pozorištu RS: Očuvanje tradicionalnog muzičkog blaga sa Balkana

Blic 12.12.2017
Koncert etno grupe „Iva“ iz Doboja biće održan večeras s početkom u 20 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci. Zobacz na Youtube Celovečernji koncert je deo projekta pod nazivom Muzički karavan etno grupe „IVA“. Prema… »

Humanost u olujnom vremenu: Preduzetnik iz Zavidovića poklanja crep onima čije su kuće oštećene

Blic 12.12.2017
Građani BiH spremni su da pomognu jedni drugima kako bi otklonili štetu od olujnog vremena. Velid Karahasanović, vlasnik jedne trgovačke radnje u Zavidovićima, posredstvom “Fejsbuk” profila objavio je da poklanja crep svima kojima je potreban. Na… »