Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 12.12.2017

Preprodavali nekretnine umrlih: Delimustafić ostaje u pritvoru do februara naredne godine

Blic 11.12.2017
Kantonalni sud u Sarajevu danas je doneo u kojem se produžava pritvor Aliji Delimustafiću za još dva meseca. - Na predlog Tužilaštva KS, produžen je pritvor Aliji Delimustafiću do 12. februara 2018. godine ili do nove odluke Suda - kazala je Azra… »

Nude platu 700 evra i: Bosna traži lekare iz Srbije

Blic 11.12.2017
Zdravstveni radnici iz Srbije traženi su čak i u BiH, tačnije Federaciji, u kojoj su plate tek nešto veće nego kod nas. U Orašcu, gradiću na samoj granici sa Hrvatskom, oko 160 kilometara udaljenom od Beograda, nude posao specijalisti-pedijatru i… »

“Ovome se mora stati u kraj što pre” "ReStart" u borbi protiv povećanja putarina na gorivo

Blic 11.12.2017
Organizacija "ReStart" Srpska pokrenula je onlajn peticiju - prikupljanje potpisa građana protiv povećanja akciza odnosno putarina na gorivo. Lider "ReStarta" Stefan Blagić za "EuroBlic" je rekao da će peticija na portalu peticije24.com biti aktivna… »

Opstaju u svim seobama i ratovima: Ljudi iz ove porodice su dugovečni

Blic 11.12.2017
Mnogi veruju da su članovi familije Jevtić i Šimšić iz sela Staniševca kod Višegrada vrlo dugovečni. Potkrepljuje se to i dokumentima iz turskog popisa i deftera iz 1604. godine u kome se pominje prezime Jevtić, porodice koja je jedina u… »

Trijumf za pamćenje: Pobeda Džumhura protiv Vavrinke četvrto najveće iznenađenje na ovogodišnjim ATP turnirima

Blic 11.12.2017
Pobeda Damira Džumhura protiv Stana Vavrinke proglašena je za četvrto najveće iznenađenja u prošloj sezoni ATP turnira. Najbolji teniser BiH savladao je Švajcarca rezultatom 2:0 u setovima 28. februara ove godine, a trijumf je ostvario na ATP… »

Sportsko društvo za uzgoj i zaštitu životinja iz Prijedora: Sitnu živinu uvoze iz Mađarske

Blic 11.12.2017
Uzgajivači sitnih životinja smatraju da bi službenici na državnim granicama trebalo da budu edukovaniji kako bi prepoznali koje životinje se uvoze. Predsednik Sportskog društva za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Golub“ iz Prijedora, Mladen… »

Potop u Krupi ili mrak u gradu: Građani i ekolozi u ratu sa graditeljima hidrocentrala kod Banjaluke

Blic 11.12.2017
Nema te struje i tog novca za koji vredi prodati prirodu i zdravlje, tvrde meštani, dok direktor Hidroelektrana na Vrbasu odgovara: „bez nove centrale čekaju nas restrikcije“. Takve su borbene pozicije zauzeli, nakon nedavno objavljenog plana za… »

“Vole pesmu i šalu, a najviše žene” Zgode i nezgode semberskih lovaca prepričavaju se generacijama

Blic 11.12.2017
Evo priče, nije neki vic, al’ je za sve lovce i novine „EuroBlic“. Zeca vatam u žicu, fazana u letu, nit’ mi treba puška, niti mi treba ker, pravi sam lovac amater, ovako lovačku priču počinje Slavko Blagojević iz Suvog Polja kod Bijeljine… »