Kultura arhiva vesti 13.12.2017

"Senke" su je proslavile! Milica Gojković o teškoćama tokom tumačenja uloge prostitutke Mare!

Srbija danas 13.12.2017
Evo šta je otkrila! Milicu Gojković smo imali priliku da gledamo kao Malu u "Sumnjivom licu", ali je na sebe skrenula pažnju ulogom prostitutke Mare u seriji "Senke nad Balkanom". Mlada glumica kaže da, kada je dobila da pročita scenario, želela je… »

"Zrenjanin" u Narodnom pozorištu u Beogradu

RTS 13.12.2017
Pisac Igor Štiks i reditelj Boris Liješević nedavno su se, na poziv Narodnog pozorišta "Toša Jovanović", obreli u Zrenjaninu kako bi postavili komad o gradu, koji je bio drugi industrijski grad u Jugoslaviji. Predstava "Zrenjanin" gostovala je u… »

Džordž Kluni dokazao da je prava zvezda: Retko ko bi uradio ovo zbog svoje dece!

Kurir 13.12.2017
Džordž i Amal Kluni su nedavno dobili blizance, a zbog čestih putovanja avionom su napravili veoma lep potez, koji ne bi svaka javna ličnost uradila. Ono što se desilo tokom leta je mnoge ostavilo u šoku, ali pozitivnom. Amal i Džordž su ušli u… »

Potresno književno veče Momira Krsmanovića

Vesti online 13.12.2017
Književno veče Momira Krsmanovića (84) u zgradi Matice Srba u Beogradu večeras je proteklo u nesvakidašnjoj tišini i sa suzama u očima prisutnih, računajući tu i samog pisca. Razlog tome je potresna tematika dokumentarističkih romana ovog pisca… »

Završeni radovi na izradi mozaika na kupoli Hrama Svetog Save u Beogradu

Sputnik 13.12.2017
U Hramu Svetog Save u Beogradu završeni su radovi na izradi mozaika na kupoli u organizaciji kompanije „Gasprom njeft“. Specijalna komisija, u čijem sastavu su predstavnici Ministarstva kulture Ruske Federacije, Federalne agencije… »

DJ Sandy Rivera u Freestlyler Winter Stageu

B92 13.12.2017
Ljubitelje najboljeg gradskog ritma u subotu uveče u klubu Freestyler Winter Stage od 24h očekuje nezaboravan muzički provod. Zvezda večeri, poznati američki DJ Sandy Rivera, koji godinama nastupa i pod imenom „Kings of tomorrow“… »

Oto Oltvanji: "Izgleda da nas je neko prokleo onom starom kineskom..."

B92 13.12.2017
Čovek koji je prvi roman napisao sa 16 godina, pisac koji je detinjstvo proveo u Subotici, pa zatim odlučio da studentske dane, ali i sve one posle, provede u Beogradu, prevodilac, stripar, nedavno je objavio novu knjigu. Nakon tri romana po kojima je… »

Završeni radovi na izradi mozaika na kupoli Hrama Svetog Save

B92 13.12.2017
U Hramu Svetog Save u Beogradu su završeni radovi na izradi mozaika na kupoli, u organizaciji kompanije "Gasprom njeft". Specijalna komisija, u čijem sastavu su predstavnici ministarstva kulture Ruske Federacije, federalne agencije "Rossotrudničestvo"… »

Oni su novi članovi Rokenrol kuće slavnih

B92 13.12.2017
Američka pevačica Nina Simon i muzičar Bon Džovi nalaze se među nominovanim da sledeće godine uđu u Kuću slavnih rokenrola (Roll Hall of Fame). Na listi nominovanih su i rok grupa "Kars" (Cars), britanski bend "Dajer strejts" (Dire Straits), "Mudi… »

Završena izrada mozaika u kupoli Hrama Svetog Save

N1 Info 13.12.2017
Naftna industrija Srbije saopštila je da je završena izrada mozaika u kupoli beogradskog Hrama Svetog Save, koju je sa četiri miliona evra finansirala ruska firma "Gaspromnjeft". Ukrašavanje kupole od 1.248 kvadratnih metara je jedan od najvećih… »