Arhiva » Vesti » Večernje novosti 05.01.2018

Stara Raška obradovala mališane novčanim poklonima

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Humanitarna organizacija „Stara Raška“ iz Beograda obradovala je 425 mališana slabijeg imovinskog stanja u Prijepolju sa po 5.000 dinara

Večernje novosti petak, 5. januar 2018.  |  A. Rovčanin

PRIJEPOLjE - Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Humanitarna organizacija „Stara Raška“ iz Beograda obradovala je 425 mališana slabijeg imovinskog stanja u Prijepolju sa po 5.000 dinara. Takođe, ova organizacija donirala je i Opštoj bolnici dva vredna medicinska aparata.

Već 15 godina za redom zahvaljujući sredstvima dijaspore iz Kanade i porodici Dragane Varaklić, humanitarna organizacija „Stara Raška“ deli božićne poklone deci slabijeg imovinskog stanja. Za ovu namenu ove godine ukupno je izdvojeno pet miliona dinara, pored Prijepolja poklone će dobiti i mališani iz Priboja, Nove Varoši i Sjenice.

- Ukupno hiljadu mališana dobiće po pet hiljada dinara, ovde u Prijepolju njih je 425. Sredstva su obezbeđena zahvaljujući porodici Varaklić koja i ako živi i radi daleko od rodne sredine ne zaboravlja svoj kraj - kaže predsednik Upravnog odbora orgnizacije Milovan Ivanović.

Desetogodišnji Marko kaže da će od novca dobijenog kupiti za sebe garderobu ali isto tako i da će ostati nešto para kako bi obradova i mamu božićnim poklonom.

Humanitarna organizacija Stara Raška nastavila je da pomaže i prijepoljsko zdravstvo, ovoga puta pomoć je stigla Opštoj bolnici u vidu dva vredna medicinska aparata koja će se koristiti na odeljenju fizikalne medicine.

Pročitajte još - Novogodišnji paketići za decu iz hraniteljskih porodica

- Ovo nije prvi put a ni poslednji put da pomažemo zdravstvo u Prijepolju. Sada smo uručili aparate za tens terapiju i elektrostimulaciju vredne oko sto hiljada dinara – ističe Izvršna direktorka HO “Stara Raška” dr Zaga Popadić.

Lokalna samouprava podržava rad ove organizacije i to će nastaviti da čini i dalje kaže prvi čovek opštine Dragoljub Zindović.

- Zahvalni smo fondaciji Stara Raška na svim aktivnostima koje čeine za naš grad kao i porodici Varaklić na vrednim donacijama – naglašava Zindović.

Tokom proteklih 15 godina ukupna vrednost donacije koju je Humanitarna organizacija Stara Raška podelila u gradu na Limu premašuje iznos od pola miliona evra.

Prijepolje slika 1 425 mališa u Prijepolju dobilo je kovertu sa iznosom od pet hiljada dinara foto Alem Rovčanin

Prijepolje slika 2 Pomoć stigla i prijepoljskoj bolnici dr Zaga Popadić predaje aparate dr Dijani Bujaković foto Alem Rovčanin

Alem Rovčanin


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Prijepolje Kanada Raška

©2018 Netmark d.o.o.