Arhiva » Vesti » Večernje novosti 07.01.2018

Bomba umesto u reci završila na šinama

Železnički saobraćaj na deonici barske pruge između Bistrice i Prijepolja u prekidu je nakon što je čuvar prilikom obilaska terena u mestu Zalug između šina uočio ručnu bombu M-75

Večernje novosti nedelja, 7. januar 2018.  |  A. Rovčanin

PRIJEPOLjE - Železnički saobraćaj na deonici barske pruge između Bistrice i Prijepolja u prekidu je nakon što je čuvar železničke kompanije „Infrastruktura železnice Srbije“ prilikom obilaska terena u mestu Zalug između šina uočio ručnu bombu M-75.

Iz Ministarstvsva unutrašnjih poslova oglasili su se saopštenjem u kojem kažu da nema opasnosti po bezbednost ljudi. Lice mesta je obezbeđeno i očekuje se dolazak kontradiverzione ekipe koje će ukloniti eksplozivnu napravu sa pruge.

Gusta magla okovala je Zalug pa žitelji božićnu noć provode uglavnom u svojim domovima. Oni retki koje smo zatekli na ulici kažu da su za vest da je bomba pronađena na pruzi blizu njihovih kuća čuli iz medija, kao i to da su odjekivale jake detonacije tokom Badnje večeri pa sumnjaju da neka od bombi bačenih tokom prethodne noći nije eksplodirala.

Pročitajte još: Leskovac: Otkrivena pirotehnika sa suzavcem na Železničkoj stanici

- Običaji koji ovde datiraju od davnina jesu da se tokom proslave praznika puca. Tokom Badnje večeri čulo se nekoliko jakih detonacija koje nisu bile sigurno posledica bacanja petardi već se radilo o jačim eksplozivnim napravama. Neposredno ispod pruge nalazi se reka Lim, pa je verovatno bomba umesto u reci završila na pružnim šinama – kaže jedan od meštana Zaluga.

Iz Železnica Srbije navode da je saobraćaj na ovoj deonici barske pruge obustavljen i da su specijalizovane jedinice MUP-a zabranile pristup mestu na kojem je pronađena bomba.

Pročitajte još: Našli bombu u kanalu, a demineri rade tek posle praznika?!Putnički voz broj 431, koji je iz Bistrice saobraćao ka Prijepolju, sa oko 45 putnika, odmah je zaustavljen, a zatim vraćen u železničku stanicu Bistrica. Železnička kompanija „Srbija Voz“ organizovala je prevoz putnika iz ovog voza autobusima iz Bistrice do Bijelog Polja.

Saobraćaj na ovoj deonici barske pruge biće obustavljen, sve dok specijalizovane stručne službe MUP-a ne završe svoj posao, kažu između ostalog u saopštenju za javnost iz Infrastrukture železnica Srbije.

Jake policijske snage nalaze se na licu mesta i ne dozvoljavaju pristup i fotografisanje dela gde se bomba nalazi.

USPOSTAVLjEN SAOBRAĆAJ NA BARSKOJ PRUZI

Večeras je ponovo uspostavljen železnički saobraćaj na deonici barske pruge između Bistrice i Prijepolja, saopštili su iz Infrastruktura žeeznice Srbije.

Saobraćaj je bio u prekidu danas od 15.38 sati, nakon što je čuvar pruge prilikom redovnog obilaska ove deonice u mestu Zalug na šinama pronašao ručnu bombu, a specijalizovane jedinice MUP-a preduzele sve potrebne bezbedonosne mere i obavile svoj posao.

Železnički saobraćaj na barskoj pruzi sada se nesmetano i redovno odvija, navodi se u saopštenju.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.