Arhiva » Vesti » Danas 12.01.2018

Štrajk podrške školi u Šapcu

Danas petak, 12. januar 2018.  |  Piše: FoNet Piše: FoNet Piše:

Forum beogradskih gimnazija zahteva od nadležnih u Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja hitno rešenje za štrajk zaposlenih u Osnovnoj školi za decu sa posebnim potrebama "Sveti Sava" u Šapcu i pruža punu podršku zaposlenima koji već petu nedelju štrajkuju.

Forum podseća javnost da štrajk kolega u Osnovnoj školi za decu sa posebnim potrebama "Sveti Sava" iz Šapca zbog imenovanja Aleksandre Urošević za v.d. direktora traje već pet nedelja.

Kako je istaknuto, sedamnaest od dvadesetoro zaposlenih, koji štrajkuju, uživaju nepodeljenu podršku roditelja, a nameće se utisak da odgovorni u Ministarstvu ne čine ništa kako bi problem bio prevaziđen u interesu dece, pedagoške javnosti i roditelja.

Forum, kako je navedeno, smatra sramotnim odnos nadležnih u Ministarstvu prema štrajku šabačkih kolega.

Bez namere da unapred osuđujemo bilo čije postavljanje na poziciju direktora, postavljamo pitanje ministru Mladenu Šarčeviću, da li je interes pojedinca iznad interesa kolektiva i dece koja pohađaju navedenu školi, piše u saopštenju.

Takođe, postavljamo pitanje ministru šta je još neophodno da se desi kako bi nadležni uzeli u obzir činjenicu da zbog jedne osobe, škola, koja obrazuje posebno osetljivu kategoriju dece, već pet nedelja ne funkcioniše normalno, navodi Forum.

Forum beogradskih gimnazija, u znak podrške kolegama iz Šapca, najavljuje za sredu, 17. januara, štrajk upozorenja, ako se do tada ne pronađe rešenje za ovu školu i okonča agonija zaposlenih, đaka i roditelja.

Tog dana zaposleni u beogradskim gimnazijama, članovi FBG neće održati prvi čas u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni, piše u saopštenju.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.