Arhiva » Vesti » Nova ekonomija 12.01.2018

Forum beogradskih gimnazija najavio štrajk upozorenja

Nova ekonomija petak, 12. januar 2018.

Forum beogradskih gimnazija najavio je da će u sredu, 17. januara, organizovati štrajk upozorenja, kao znak podrške kolegama Osnovne škole za decu sa posebnim potrebama Sveti Sava u Šapcu, ukoliko se do tada ne pronađe rešenje za tu školu.

Nastavnici škole u Šapcu štrajkuju već petu nedelju zbog, kako tvrde, nezakonitog imenovanja Aleksandre Urošević za v.d. direktora.

Forum je naveo da nastavnici šabačke škole uživaju nepodeljenu podršku roditelja i da se nameće utisak da odgovorni u Ministarstvu ne čine ništa kako bi problem bio prevaziđen u interesu dece, pedagoške javnosti i roditelja.

Oni su kritikovali resorno ministarstvo jer se nije uključilo u rešavanje problema, zbog čega su istakli da u školama u Beogradu 17. januara neće biti prvih časova u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni, ukoliko se takva situacija nastavi.

"Forum smatra sramotnim odnos nadležnih u Ministarstvu prema štrajku šabačkih kolega. Bez namere da unapred osuđujemo bilo čije postavljanje na poziciju direktora, postavljamo pitanje ministru Mladenu Šarčeviću da li je interes pojedinca iznad interesa kolektiva i dece koja pohađaju navedenu školu", navodi se u saopštenju.


Objavljeno na sajtu novaekonomija.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Štrajk podrške školi u Šapcu

Danas petak, 12. januar 2018.

Komentari

Ključne reči

Sveti Sava

©2018 Netmark d.o.o.