Arhiva » Vesti » RT Kragujevac 12.01.2018

Administrativne prepreke usporavaju obnovu Gimnazije

RT Kragujevac petak, 12. januar 2018.

Kada će početi i koliko će trajati sanacija Prve kragujevačke gimnazije nakon požara, znaće se nakon završetka detaljne analize stanja na terenu i izrade projekta.

Tada će biti poznata i konačna cifra neophodna za finansiranje radova, koja prema prvim procenama iznosi oko 20 miliona dinara.

Novac će obezbediti grad Kragujevac i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkig razvoja, a deo sredstava doniraće pravna i fizička lica.

Koliko će vremena biti potrebno da se sanira šteta nakon požara u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, zavisi od više faktora.

Bez obzira na jaku volju i želju onih koji učestvuju u tom poslu, da radovi budu započeti i završeni u najkraćem roku, brzina rešavanja ovog problema ograničena je administrativnim procedurama i zakonskim rešenjima.

Ukupna šteta, prema prvim procenama, iznosi oko 20 miliona dinara. Novac će obezbediti grad Kragujevac i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkig razvoja, a deo sredstava doniraće pravna i fizička lica. U požaru su izgorele četiri kancelarije i jedna učionica.

Prvoj kragujevačkoj gimnaziji svakodnevno se javljaju ljudi dobre volje sa željom da pomognu da ovoj školi što pre bude vraćen stari sjaj. Savet roditelja Prve gimnazije takođe planira da intenzivno učestvuje u tome.

Nastava u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji počeće u ponedeljak, 15. januara, a časovi koji ove nedelje nisu održani, biće nadoknađeni.

Prostorije zahvaćene požarom u međuvremenu su raščišćene i dovedene u pristojno stanje, a nakon detaljnih provera, utvrđeno je da je škola bezbedna.

Dokument izrađuje Gradska uprava za upravljanje projektima održivi i ravnomerni razvoj.

Izveštava novinarka RTK Bojana Krstić.


Objavljeno na sajtu rtk.co.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.