Arhiva » Vesti » Večernje novosti 12.01.2018

Iz SAD deportovan bivši oficir vrs

Zbog sumnje da je lagao američke imigracione vlasti o ulozi u ratu, proteran Jovo Asentić

Večernje novosti petak, 12. januar 2018.  |  Tanjug

BIVŠI oficir Vojske Republike Srpske Jovo Asentić deportovan je iz Čikaga u Bosnu i Hercegovinu zbog sumnje da je lagao američke imigracione vlasti o njegovoj ulozi u ratu 90-ih godina prošlog veka u BiH, saopštila je američka Služba za imigracije i strance (ICE)

- Vlasti su 2006. godine otkrile da je Asentić u nekoliko navrata lagao o svojoj ulozi tokom rata u BiH. Nakon što su mu predočeni dokazi, priznao je da je bio pripadnik Zvorničke brigade između 1992. i 1996, a odluka o njegovoj deportaciji donesena je u januaru 2016, saopšteno je iz američke agencije.

P RO ČITAJTE I: Ratni sindrom drma borce

Dalje se navodi da je Asentić osumnjičen da je tokom jula 1995. kao visoki oficir bio zadužen za blokiranje jednog od izlaza iz Srebrenice.

- Sudija za imigraciju izjavio je da su Asentićeve lažne izjave "izuzetno ozbiljne", s obzirom na to da je lagao iz straha od zabrane dolaska u SAD, ali i zbog toga što je laž bila u kontekstu njegove vojne službe za vreme rata u BiH - poručeno je iz američke agencije.

ICE Chicago removes former Bosnian Serbian Army officer who lied to obtain immigration benefits https://t.co/Ib3zqb40em pic.twitter.com/VEJBlcfvUR— ICE (@ICEgov) January 11, 2018


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.