Arhiva » Vesti » Blic 13.01.2018

Učiteljica Slavica iz Leštana dobila je stan u Grockoj. Više ne živi u oronuloj zgradi škole, a evo šta to znači za učenike

Stambeno pitanje učiteljice Slavice Mladenović, koja je živela u pomoćnom objektu škole "Nikola Tesla" u Leštanima konačno je rešeno, čime je omogućena izgradnja potpuno nove zgrade.

Blic subota, 13. januar 2018.  |  M. Beljan

Zahvaljujući saradnji grada Beograda i gradske opštine Grocke, učiteljica Slavica dobila je juče ključeve od dvosobnog stana u Grockoj, saopštili su iz ove opštine.

Očekuje se da se njena porodica u stan useli do kraja janura, kada bi se i započeli radovi na rušenje stare škole.

- Ovakvim potezom uradili smo mnogo za vašu porodicu, ali i za stanovnike naselja Leštane, jer ćemo nakon ovoga pristupiti pripremnim radovi na izgradnji nove škole, koje će sigurno biti jedna od najmodernijih i najsavremenijih u našoj zemlji - rekao je predsednik opštine Dragoljub Simonović.

Učiteljica Slavica Mladenović 28 godina živela je kao podstanar, a u školskom objektu proveča je čak 25 godina. To je prostor, kako je Slavica istakla, u kome se više ne može stanovati, oronuo je, krov prokišnjava i zaista su uslovi za život izuzetno loši.

Izgradnju nove škole najavio je oktobra prošle godine i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, dodajući da će škola po prvi put dobiti fiskulturnu salu. Novac za ovu investiciju obezbedili su Vlada Srbije i Grad Beograd.

Na loše uslove koje osnovci imaju u postojećoj školi, 2016. godine ukazali su i roditelji. Škola, isticali su, nije renovirana od kada je izgrađena, fasada se kruni, đaci jedva staju u četiri učionice, a čak ni kompjutere koje su dobili kao donaciju nisu imali gde da uključe.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Nikola Tesla

©2018 Netmark d.o.o.