Nikola Tesla - vesti

Evo ko je Veselin Kalezić koji je likvidiran večeras u Podgorici

Srbija danas pre 11 minuta
Vesko Kalezić (38) koji je ubijen u podgoričkom naselju Stari aerodrom, od ranije je poznat policiji ali i ovdašnjoj široj javnosti. On je, naime, još 2002. godine bio optužen za podstrekavanje Grigorija Tatarina (27) na ubistvo Predraga Matića (31), druga sa kocke kojem je dugovao novac.
Kako su ranije pisali mediji, Tatarin je krajem 2005. godine pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora kao direktan izvršilac, dok je Kalezić bio nedostupan pravosudnim organima, sve do 24. maja 2007. kada su ga policajci... »

U istom kolu tri brata

Vesti online pre 1 sat
Srpski kulturni klub "Sveti Sava" iz Altštetena je organizovao zabavu u sportskoj sali u St. Margretenu, a gosti su im bili članovi KUD "Nikola Tesla" iz Lucerna. Nastupali su folklorni ansambli ova dva kluba, a specijalni gost bio je poznati estradni umetnik Mitar Mirić, koji je posle nastupa folkloraša, zabavljao sve u prepunoj sali.
Program su otvorili članovi dečjeg ansambla domaćina, a potom je zaigrao i prvi ansambl "Svetog Save". Njih su na sceni zamenili gosti iz Lucerna, da bi potom prvi ansambl domaćina nastupao sa još dve koreografije. Posle svake... »

Rukavica koja čita emocije

Srbija danas pre 10 sati
Nikola Krstić, nekadašnji maturant Elektrotehničke škole „Nikola Tesla”, osmislio izum koji po principu belog štapa navodi slepe i slabovide osobe.
Izum Nikole Krstića, nekadašnjeg maturanta Elektrotehničke škole „Nikola Tesla”, a sada studenta mogao bi da promeni i poboljša stvarnost koju, u mraku, proživljava više od 12.000 slepih i slabovidih građana Srbije. Ideju da... »

Naissus: Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži

Niške vesti pre 11 sati
Ekipe će u okviru planskog održavanja kanalizacione mreže danas raditi u ulicama: Ul. Toplickog partizanskog odreda, Bulevar 12. februara, Bulevar Cara Konstantina, ul. Borova, ugao ul. Episkopske i ul. Božidarčeve; – Došlo je do kvara na vodovodnoj mreži u selu Sečanica. Usled radova mogući su... »

Drama na letu Tivat - Beograd! Putnica ponašanjem zabrinula posadu! Ukazana joj je pomoć, avion uspešno sleteo!

Srbija danas pre 19 sati
Na letu Tivat Beograd u avionu se dogodila prva drama, kada je jednoj od putnica pozlilo.
Putnici Air Serbia ispričali su da je avion poleteo sa tivatskog aerodroma oko 11.30 časova, ali se jedna putnica, iz nneponzatih razloga uplašila, što je izazvalo zabrinutost osoblja aviona. Foto: Profimedia Zahvaljujući... »

Đaci ozelenjavali školsko dvorište

RTV pre 1 dan
RTV: Đaci ozelenjavali školsko dvorište
NOVI SAD - Jedan bitan faktor, kada govorimo o ekologiji i zaštiti prirodnih dobara je i podizanje svesti učenika.
Tako je bilo i ove radne subote za učenike Osnovne škole "Nikola Tesla", gde je održana akcija ozelenjavanja školskog dvorišta u sklopu novih... »

Putovanje Peti Smit po vlastitoj duši

Danas pre 2 dana
ALBUM IZGOVORENE REČI Knjiga Voz M Peti Smit, koju je nedavno objavila beogradska Geopoetika u prevodu Muharema Bazdulja, proglašena je najboljom knjigom 2016. u izboru magazina NME (New Musical Express) i nominovana je 2017. za nagradu Gremi u kategoriji Album izgovorene reči (koja uključuje poeziju, audio-knjige i pripovedanje).
„Reč je o knjizi putovanja Peti Smit po vlastitoj duši, sećanjima, kafeima, gradovima i životu njenih bližnjih. A bližnji su joj ne samo porodica već i Bertolt Breht, Silvija Plat, Artur Rembo, Frida Kalo, Nikola Tesla… Na ovom... »

“Tesla” je najbolji u regionu

BizLife pre 2 dana
Foto: Beobuild Beogradski “Nikola Tesla” dobio je nagradu za najbolji aerodrom u regionu u 2018. godini koju dodeljuje britanski korporativni e-magazin AI Global. Nagrada se dodeljuje i okviru ovogodišnjeg programa “Balkan Enterprise Awards”, osnovan kako bi se istakla raznovrsnost regiona Balkana,... »

Na tržištu briljirao Aerodrom "Nikola Tesla"

B92 pre 3 dana
B92: Na tržištu briljirao Aerodrom "Nikola Tesla"
Na domaćem tržištu akcija je poslednjeg trgovačkog dana najuspešniji bio Aerodrom "Nikola Tesla", zabeležen je umeren promet, ali uz pad oba BELEX indeksa.
Ukupan promet na trgovanju iznosio je 42,5 miliona dinara (360 hiljada evra). Indeks BELEX15 je oštro pao, za 0,9 odsto na 745,7 poena, mada sedmicu zaključuje u plusu od 0,1 odsto, dok se BELEXlajn spustio za 0,8 procenata na... »

Priznanje beogradskom aerodromu

RTS pre 3 dana
RTS: Priznanje beogradskom aerodromu
Aerodrom "Nikola Tesla Beograd" dobio je nagradu za najbolji aerodrom u regionu u 2018. godini koju dodeljuje britanski korporativni e-magazin "AI Global".
Nagrada se dodeljuje i okviru ovogodišnjeg programa "Balkan Enterprise Awards" koji je osnovan kako bi se istakla raznovrsnost regioan Balkana, navedeno je u saopštenju Aerodroma. Nagrade su dodeljene kompanijama i pojedincima... »

Krstajić: Želimo da pečatiramo prvo mesto

Beta  pre 2 sata  još 19 povezanih

Đorđevićev spisak za Grčku i Izrael

Politika  pre 5 sati  još 11 povezanih

Poslednji čin Turskog toka: Putin dao komandu FOTO

B92  pre 1 sat  još 18 povezanih

Ministarka najavila otvaranje Koridora 10 do kraja godine

N1 Info  pre 10 sati  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.