Nikola Tesla

Nikola tuži Teslu: Ko je pravi tvorac futurističkog kamiona?

Srbija danas pre 7 sati
Vodi se žustra rasprava oko "intelektualne svojine" Glavni rival čuvenom proizvođaču e-vozila "Tesla", jeste druga američka kompanija "simptomatičnog naziva" - "Nikola". U maju 2018. svet su obišli naslovi u novinama i na portalima koji su glasili… »

Održano debatno takmičenje srednjoškolaca na teme iz naučnih oblasti

RTS pre 8 sati
Na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu održan je Nacionalni debatni turnir u okviru međunarodnog projekta ODYSSEY (Erasmus+ KA2). U autentičnom okruženju Biološkog fakulteta debatovali su učenici sedam srednjih škola: Šeste beogradske… »

Muzej srednjovekovne Srbije u bivšoj zgradi Železničke stanice

Politika pre 1 dan
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, juče je kazao da je prihvatio ideju Miloša Jovanovića, predsednika DSS-a, da zdanje u Savskom amfiteatru bude adresa novog muzeja. Glavne železničke stanice u Beogradu biće pretvorena u muzej srednjovekovne… »

Tesla kao inspiracija: Izložba o prožimanju u nauke i vizuelnog stvaralaštva

Večernje novosti pre 1 dan
ZA nacionalni Dan nauke, 10. juli, kojim se obeležava i rođendan Nikole Tesle, planirano je bilo otvaranje grupne izložbe posvećene prožimanju dve, naizgled oprečne discipline - nauke i umetnosti, nazivane "Drugi svet", koja će se, zbog… »

Počast slavnim precima: Zgrada bivše glavne železničke stanice u Beogradu biće uskoro pretvorena u muzej srednjovekovne…

Večernje novosti pre 1 dan
ODAVNO planirana da bude prostor namenjen kulturi, bivša Glavna železnička stanica u Beogradu, koja se prostire na više od sedam hiljada kvadrata, po svemu sudeći biće pretvorena u Muzej srednjovekovne Srbije. Tim povodom predsednik Aleksandar… »

Gradnja nove kule na Ušću oštetila ulični asfalt

Danas pre 1 dan
U Bulevaru Nikole Tesle u Beogradu ponovo se sanira kolovoz Od Brankovog mosta duž parka na Bulevaru Nikole Tesle od ponedeljka gradsko preduzeće Beograd put stavlja asfalt u smeru ka Zemunu. I raskrsnica na početku Bulevara koja vodi ka zgradi Ušće… »

Nikola Tesla na filmu – od vampira do najveće inspiracije Holivuda

RTS pre 2 dana
Fascinacija Teslom ne prestaje! „Tesla“ je najnoviji holivudski film gde ovog genijalnog naučnika glumi Itan Hok. Kao lik, Tesla se pojavljuje u desetinama filmova, zato nije ni čudo kada u Gugl ukucate Nikola Tesla dobijete više od milion i po… »

Pijan izazvao udes, jedna osoba teško povređena

Blic pre 2 dana
Dobojska policija uhapsila je D.A. jer je, upravljajući automobilom sa 2,32 promila alkohola u krvi, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povređena jedna osoba. Saobraćajna nezgoda dogodila se u Ulici Nikole Tesle u Doboju juče kada su se… »

JKP „Naissus“: Radovi u tri niška naselja, cisterna s pijaćom vodom u selu Brenica

Niške vesti pre 2 dana
Naselje Čalije, ulica Mirisnih vrba Obavljaju se planirani radovi na vodovodnoj mreži u ulici Mirisnih vrba i zbog intervencije biće u prekidu vodosnabdevanje do 15 sati u delu naseljaČalije, od ulice Mirisnih vrba do auto-puta (ulice: Borivoja… »

Novosadska ‘stara dama’ je spremna: Voša doputovala u Lijež (video)

Hot sport pre 3 dana
Fudbaleri Vojvodine doputovali su u Lijež, gde ih sutra očekuje meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv belgijskog Standarda. Posle prijatnog dvočasovnog čarter leta sa aerodroma ‘Nikola Tesla’, ekspedicija FK Vojvodina je na… »

Vesti dana »