Arhiva » Vesti » Danas 13.01.2018

Pokret “Beli – Samo jako” ograđuje se od Luke Maksimovića

Danas subota, 13. januar 2018.  |  Piše: Danas online Piše: Danas

Građanski pokret Beli - SAMO JAKO, ograđuje od budućeg delovanja svog do sada medijski najprepoznatljivijeg člana pokreta, Luke Maksimovića, interpretatora fiktivnog (anti)junaka, Ljubiše Preletačevića Belog.

U saopštenju ovog pokreta se kaže: “Podsećamo vas da je građanski pokret Beli - Samo jako, osnovan pred lokalne izbore u Mladenovcu 2016. godine, od strane grupe nekompromitovanih ljudi sa ciljem da se bori protiv tiranske, korumpirane, kleptokratske vlasti i nazadnog sistema. Drugi cilj te borbe se ogledao u stimulaciji angažovanja građana, rušenju apatije i uverenja da od pojedinca ništa ne zavisi. Na taj način želeli smo da podvučemo važnost lične građanske odgovornosti, kao i neophodnost uspostavljanja odgovorne i osnovnim moralnim načelima vođene vlasti sastavljene od građana koje politika ne zanima kao profesija kojoj je kičmeni stub lični interes, već kao sredstvo uticaja na okruženje i svakodnevicu.”

Nakon ulaska u lokalni parlament, sa osvojenih 12 mandata, pokret je izašao na republički nivo kandidaturom Ljubiše Preletačevića Belog. Osnivački tim pokreta zadržao je svoje izvorne ciljeve i izlaskom na predsedničke izbore, kojim je trebalo da osnaži i proširi osnovnu ideju, a ne mladenovački pokret u druge gradove Srbije, kaže se u saopštenju

“Naš politički angažman je bio potvrda da organizovani pojedinci mogu da se suprostave i najorganizovanijim političkim i parapolitičkim strukturama, koje nas godinama ubeđuju da je pošten i dostojanstven život u Srbiji nemoguć i da društvena i politička aktivnost nemaju smisla izvan borbe za lični interes”, kažu iz pokreta.

Satirični lik Ljubiše Preletačevića Belog je, po proceni članova pokreta, uspešno izvršio zadatak banalizacije srpskog političara kao i političke scene.

“Sa druge strane, osećamo obavezu da se ogradimo od budućeg delovanja Luke Maksimovića i njegove nove grupe, pre svega iz razloga što nemamo nikakav uvid niti udeo u odlučivanju o potezima te grupe i njenim kadrovskim rešenjima”, stoji u saopštenju pokreta iz Mladenovca.

Pokret Beli - Samo jako, ostaje dosledan svojoj početnoj ideji i opozicionom radu u mladenovačkom parlamentu, dok Luka Maksimović nastavlja svoju političku aktivnost samostalno, sa novim ljudima i idejama, moralno i politički odgovoran samom sebi a ne pokretu Beli - Samo jako, zaključuje se u saopštenju.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Mladenovac Izbori

©2018 Netmark d.o.o.