Arhiva » Vesti » RTS 13.01.2018

Dodik: Opasne konstrukcije o formiranju paravojnih jedinica

Konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, uz podršku Moskve, formira paravojne jedinice su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

RTS subota, 13. januar 2018.
RTS: Dodik: Opasne konstrukcije o formiranju paravojnih jedinica

Da je tako svedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu proverljivu činjenicu, koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju paravojnih jedinica, ističe se u saopštenju, prenosi Televizija Republike Srpske.

Reakcija je usledila nakon što su neki portali juče preneli da "predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, uz podršku Moskve, formira paravojne jedinice".

Ambasada Rusije u BiH te informacije je odbacila kao glupost i niz besmislenih izmišljotina.

Što se tiče nas, ne smatramo svrsishodnim komentarisati tu glupost i niz besmislenih izmišljotina koje su preneli pojedini mediji, rečeno je Srni iz Ambasade Rusije, prenosi Fonet.

Oglasila se i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je odbacila navode o formiranju paravojnih formacija u Srpskoj, nazivajući ih "neosnovanim podmetanjima".

"Sve te priče koje se vrte posledniih nekoliko dana su samo bombastična nagađanja", rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da RS ima regularne formacije, svoju policiju i da je pažnja institucija i ulaganja usmerena prema njima.

"Mislim da su predimenzionirali i počeli da izmišljaju određene stvari", dodala je Cvijanovićeva, prenela je Fena.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.