Arhiva » Vesti » Srbija danas 13.01.2018

Osuđena baka koja je noževima napala komšijsku decu na Badnje veče

Grupa dečaka bacala petarde u njeno poštansko sanduče

Srbija danas subota, 13. januar 2018.

Osnovni sud u Velikom Gradištu osudio je Gordanu Paunović (70) iz sela Ostrova na četiri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, jer je na Badnje veče jurila dečake koji su u njeno poštansko sanduče bacali petarde.

Incident se dogodio kad su u selu organizovani "Klupčari" - praznik sličan Beloj nedelji kad deca idu od kuće do kuće i traže slatkiše. Tada je grupa dečaka u večernjim časovima došla i ispred njene kuće, a umesto da traže slatkiše, ubacili su petarde u poštansko sanduče na kapiji. Revoltirana Gordana je uzela nekoliko kuhinjskih noževa i pojurila za decom vičući da će ih naučiti redu. Dok ih je jurila naletela je na Dalibora Stankovića, oca jednog od njih, kome se požalila na dečije ponašanje.

petarda

Foto: Profimedia/ilustracija

Stanković joj je kazao da se smiri jer su to "dečja posla" ali je starica zamahnula noževima u njegovom pravcu.

- Gordana je nožem u jednoj ruci, dok je ostala sečiva držala u drugoj, počela da maše ispred oca dečaka. Stanković je odmah sve prijavio policiji te su baki oduzeti noževi, a ona uhapšena - istakao je izvor blizak istrazi.

U stanici je provela 48 sati i priznala je krivicu zbog čega je osuđena na četiri meseci zatvora, uslovno na godinu dana, uz zabranu prilaska dečacima.

- Nakon izricanja presude, sudija je ostao šokiran zahtevom koji je Gordana imala. Ona je, naime, tražila da joj sud vrati noževe, ali je njen zahtev odbijen – ističe naš sagovornik.

Mediji prenose da je Gordana godinama radila u Italiji gde je čistila kuće, a kad je otišla u penziju vratila se u Ostrovo.


Objavljeno na sajtu srbijadanas.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.